VELUX alapítványok

Programok a régió hátrányos helyzetű gyermekeiért

otthon egy életre

Fenntartható épületek mai technológiával

21 aktívház 12 országban

mintavállalat

Felelős mintavállalatot építünk 1965 óta

VELUX mintavállalat

Felelősek vagyunk a társadalomért, az emberekért, a környezetünkért és a jövőnkért

Mindenben, amit teszünk, kiválóságra törekszünk. Nemcsak a termékek minőségében, hanem üzleti magatartásunkban is. Anyavállalatunk, a VELUX Cégcsoport Vállalati Felelősségvállalása négy pillérre épül: 


Hosszú távú célunk, hogy értéket teremtsünk a társadalom és profitot a saját üzletünk számára. Nyereségünket arra használjuk, hogy elősegítsük a fejlődést, és magasabbra tegyük a mércét a lakókörülmények javítása, egészségesebbé és kényelmesebbé tétele érdekében. Tudjuk, hogy a célunk ambiciózus, de hiszünk abban, hogy vállalatunk alapítójának még mindig érvényes jövőképe és vállalati értékeink  segítenek abban, hogy elérjük és megvalósítsuk mindazt, amit eltökéltünk.

Ismerje meg felelősségvállalásunk területeit.

Felelősség és társadalmi hozzájárulás

150 millió euró adomány társadalmi programokra

Az alapítványi és családi tulajdon részeként működő VELUX Cégcsoport nyereségének nagy részét visszaforgatja a társadalomba a VELUX Alapítványokon keresztül. Ezek a szervezetek 2014-ben összesen 478 projektre 150 millió eurót adományoztak társadalmi és tudományos célú kezdeményezések támogatására.

A VELUX Alapítványok nemzetközi szociális programjának fő célcsoportját a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok képezik. Szándékuk olyan hosszú távú modellek és példaértékű fejlesztések megvalósítása, amelyek e társadalmi csoport helyzetét, jövőbeni kilátásait javítja. 


A VELUX Alapítványok támogatását pályázati úton lehet elnyerni. 

Az alapítványok nyitottak, bármely civil szervezet számára adott a pályázat lehetősége, amennyiben a fent leírt céljainkkal összhangban van a pályázat tartalmául szolgáló fejlesztési projekt. A pályázatot minden esetben angol nyelven kell elkészíteni pontosan meghatározott tartalmi követelmények szerint. Részletek az Alapítványok weboldalán, angol nyelven:  www.veluxfoundations.dk

Magyarország 2007 óta folyamatosan célországa a VELUX Alapítványok tevékenységének. Az elmúlt 2 évben 2 milliárd forint nagyságrendű támogatást ítélt oda a kuratórium különböző szervezeteknek, például 10,7 millió dán koronát az SOS Gyermekfalvaknak, 7,6 millió dán koronát a Van Helyed a Közös Jövőnkért Alapítványnak, 7 millió dán koronát az Ökumenikus Segélyszervezetnek és 2,6 millió dán koronát a Bátor Tábor Alapítványnak. 

A VELUX Alapítványok támogatásai 2014-ben