velux fénycsatorna
fénycsatorna

Egy lámpa, amelyben a Nap a villanykörte

Mi az a fénycsatorna?
Tudjon meg többet!

Mit kell tudni a VELUX fénycsatornáról?

Mi az a fénycsatorna?
Hogyan működik?

Milyen helyiségbe ajánljuk?

Fény ingyen

  

Miért válasszon fénycsatornát?

5 érv
a VELUX fénycsatorna mellett
 • Természetes fény - kevesebb villanyszámla
  természetes fény

  Nappal több fényt biztosít, mint egy elektromos izzó

  Akár 13-szor több fényt biztosít, mint egy izzó (6500 lumen fényhozam esetén, 15W-os energiatakarékos izzóval összehasonlítva).

  Napközben nincs szükség elektromos fényforrásra, így energiát takaríthat meg. Ne feledje! A napfény ingyenes és korlátlan, így csökken az áramszámla.

  Egy 35 cm átmérőjű fénycsatornával egy kb. 6 m2-es helyiség bevilágítása oldható meg. 

 • Bevezeti a fényt zárt, sötét helyiségekbe
  fénycsatorna

  A fény 98%-át továbbítja 

  Természetes fényt visz a lakás zárt, sötét  helyiségeibe, ahol mesterséges fényt használunk és csak akkor jut be a napfény, ha az ajtajuk nyitva van. A fürdőszoba, az előszoba, a gardrób, a háztartási helyiség vagy a lépcsőház természetes fényben úszhat akkor is, ha nyílászárók beépítésére nincs lehetőség.

  A merev, fénytovábbító cső fényvisszaverő alumínium fólia bevonata rendkívül hatékony. A külső üvegfelületet érő fényenergia szinte teljes egészében eljut a belső buráig, mindössze 2%-a vész el az áttükröződéseknél (merev csöves fénycsatorna esetén). 

 • Beépítésre kész csomagban
  gyors beépítés

  Egyszerűen és gyorsan beépíthető

  A fénycsatornát a beépítéshez szükséges burkolókerettel egybeépítve, egy csomagban szállítjuk. Nem kell a beépítéshez szükséges tartozékokat elemenként összeválogatnia. A fénycsatorna utólagos beépítése minimális kellemetlenséggel és kosszal jár. A meglévő födém kivágása a födém szerkezetétől és anyagától függően igényelhet kőműves vagy betonvágó szakembert is.


 • Esztétikus kívül-belül
  tökéletes megoldás

  Belül olyan, mint egy mennyezeti lámpa

  A fénycsatorna belül olyan, mint egy mennyezeti lámpa. A belső bura diszkréten simul a mennyezetbe és esztétikus megjelenésű. Polikarbonát üvegezésén keresztül kellemes fény árad. Csak a VELUX fénycsatorna rendelkezik esztétikus, ún. Egde Glow hatást nyújtó burával, mely egyedülálló, természetesebb és dinamikusan változó fényhatást nyújt a nap járásának megfelelően. A fénycsatorna harmonikusan illeszkedik a tetőbe. Magastetők esetén úgy fest a tetőn, mintha egy lenne a többi tetősíkablak közül.

 • Könnyedén kiszámolhatja melyik szükséges az Ön otthonába
  kalkuláljon árat
velux fénycsatorna

Számolja ki, Önnek mennyibe kerülne - még ma!

Fénycsatorna kalkulátorunk az épület tájolása és a lakás adatai alapján terméktípust ajánl Önnek, helyiségre szabva. Számolja ki Önnek milyen fényhozamot biztosít egy fénycsatorna otthonában. Próbálja ki még ma!

Nézze meg, hogy működik!

velux fénycsatorna prospektus

Töltse le prospektusunkat és tudjon meg mindent, milyen lenne a megfelelő fénycsatorna az Ön otthonában!

A családi fészek kialakításánál fontos vezérelv a természetes fény beengedése a lakótérbe, mégis sok otthonban találhatók olyan szobák és terek, ahová csak a mennyezeti vagy fali lámpa képes fényt vinni. A VELUX fénycsatornával napfényt varázsolhat ezekbe a terekbe gyorsan és egyszerűen. A ház belső, zárt és sötét, sok esetben eldugott helyiségei jellemzően éppoly fontos szerepet töltenek be a mindennapi rutinban, mint a fókuszban álló nappali vagy konyha. Ennek ellenére ideális megvilágításukra kevesebb figyelmet fordítunk, holott az kihatással van a hangulatunkra és az állandó áramfogyasztás miatt a rezsiköltségekre is. A gardróbba, a fürdőszobába, a mellékhelyiségbe vagy a folyosóra beépített fénycsatornával csak nyerhet: jobb közérzetet és gazdaságosabb megvilágítást.