VELUX Támogatás - VELUX App Control és VELUX ACTIVE with NETATMO
Hogyan tudom törölni a fiókomat, beleértve az összes személyes adatomat?
Figyelem!
Fiókjának és az összes személyes adatának törlése azt jelenti, hogy véglegesen elveszíti a hozzáférést a VELUX ACTIVE fiókhoz kapcsolódó összes termékéhez. A folyamat visszafordíthatatlan.
Ha törölni szeretné fiókját és a VELUX által a VELUX App Control vagy a VELUX ACTIVE with NETATMO használatával kapcsolatban tárolt összes adatot, egyszerűen lépjen a következő menüpontra: „Beállítások > Saját fiók > Profil > Fiók törlése”, majd válassza a „Igen, törölje a fiókomat” lehetőséget.
További részletekért kérjük, olvassa el a VELUX ACTIVE felhasználási feltételeit.
Miben segíthetünk?
További segítségre van szükséged?
Ha elakadtál, vagy nem találod, amit keresel, kérj segítséget vevőszolgálatunktól.