NYUGTALANÍTÓ TÉNYEK A BELTÉRI GENERÁCIÓRÓL


Időnk 90%-át négy fal között töltjük, elegendő napfény és friss levegő nélkül. Nem is gondolunk rá, de tudományos tény, hogy ezzel veszélyeztetjük egészségünket és jóllétünket.

Mi vagyunk a beltéri generáció. Hogy a történetünknek milyen vége lesz, az Öntől függ.

 


A BELTÉRI LEVEGŐ ÖTSZÖR SZENNYEZETTEBB IS LEHET A KINTI FRISS LEVEGŐNÉL

Bárhol is lakunk, ablakot nyitni és beengedni a friss levegőt szinte mindig jobb, mint a benti, állott levegőt belélegezni.

A NAPFÉNY AKÁR 15%-KAL IS JAVÍTHATJA A GYERMEKEK TANULÁSI TELJESÍTMÉNYÉT

Tudományos kutatások igazolják, hogy a kellően megvilágított, napfényes tantermekben hatékonyabb a tanulás, mint rossz világítás esetén. Nincs okunk kételkedni abban, hogy mindez az otthonokra és a munkahelyekre is igaz.

MIT TEHETEK ÉN?

Számos módja van annak, hogy otthonunkban jobb levegő és napfény legyen. Néhány módszer gyors és egyszerű, mások időigényesebbek, ám hosszabb távon jelentős javulást biztosítanak.

A NEDVES, PENÉSZES OTTHON 40%-KAL NÖVELI AZ ASZTMÁS MEGBETEGEDÉSEK ESÉLYÉT

A rossz, beltéri levegő allergiát és légzőszervi megbetegedéseket idézhet elő,
vagy súlyosbíthatja a meglévő problémákat.

A GYEREKEK HÁLÓSZOBÁJA GYAKRAN A HÁZ LEGSZENNYEZETTEBB HELYE

Méreganyagok, kilégzési CO2 – gyakran a gyerekszobákban a legmagasabb az egész házban a károsanyag-koncentráció.

A NAPFÉNY HIÁNYA AZ EMBEREK 15%-ÁT LEHANGOLTTÁ TESZI

A napfény erejét nem lehet mesterségesen reprodukálni. Napfényre van szükségünk, hogy energikusnak, egészségesnek érezzük magunkat.

NEM ELÉG CSAK TUDNI


Fontos, hogy mindannyian átgondoljuk, hogyan éljük életünket a négy fal között. Legyen szó az utca emberéről vagy építészekről, vállalatokról vagy kormányzatokról, közös felelősségünk annak biztosítása, hogy otthonaink, ahol élünk és felnövünk, egészségesek legyenek.


Miért érdekeljen ez minket?

A VELUX hivatása már több, mint 75 éve az, hogy segítsen az embereknek elég fényt és levegőt biztosítani munkahelyükön és otthonukban, ezáltal javítva életminőségüket.
A jótékony egészségügyi hatások tudományosan igazoltak, de még hosszú utat kell megtenni, mire a köztudatban rögzül: a friss levegő alapkövetelmény, és nem csak „jó, ha van".
Szerencsére a hosszú úton nem kell egyedül járnunk. Az építőipar más, globális piacvezető szereplőivel együttműködve azon dolgozunk, hogy jobb otthonokat teremtsünk. Megoldásaink nem orvosolják a beltéri generáció összes problémáját, de meg tudják mutatni mindazt, amit a legjobbnak gondolunk.