A gyerekszoba bevilágítása felülről érkező napfénnyel

Támogasd gyermekeid fejlődését, tanulását és kreativitását, építs be tetőtéri ablakokat szobájukba! A tetőtéri ablakok hozzájárulnak, hogy gyermekeid jobban aludjanak, segítik a koncentrációt, és egészséges, játékos környezetet teremthetsz általuk, amelyet sok-sok éven át élvezni fognak! Ha szórakoztató és inspiráló szobát szeretnél gyermekeidnek, hozd ki a legtöbbet az „ötödik falból” (azaz a mennyezetből), és építs be tetőtéri ablakot, hogy a lehető legtöbb fény jusson be a helyiségbe!  

3 ok, amiért érdemes napfényben úszó gyerekszobát tervezni  

Számos jó okunk van arra, hogy miért fogod vonzónak találni a gyerekszobában elhelyezett tetőtéri ablakokat. Nézzük meg őket: 

1. A szem egészségének támogatása

Tudtad, hogy a napfény elősegíti a gyermekek és a fiatal felnőttek szemének fejlődését? Ha gyermekeidet már egészen kicsi koruktól kezdve a lehető legtöbb napfénnyel veszed körül, megóvhatod látásuk fejlődését. 

2. Jobb alvás

A napfény segít az egészséges cirkadián ritmus (azaz alvási-ébrenléti ciklus) beállításában, mivel segít, hogy agyunk megtanulja, mikor kell elaludni és felébredni. Tedd lehetővé, hogy gyermekeid jobban aludjanak, tervezz nekik napfényben úszó szobát!

3. Az egészséges növekedés elősegítése

A napfény számos elképesztő előnnyel bír, mind fizikai, mind mentális területen. Befolyásolja például a szerotonin termelődését, ami összefüggésben áll a gyermekek jó közérzetével és boldogságérzetével.  

Válassz megfelelő tetőtéri ablakokat a gyerekszobába!

Nálunk tetőtéri ablakok széles kínálatából választhatod ki az elvárásaidnak és szükségleteidnek megfelelő megoldást gyermekeid szobájába. Olvasd el, mit érdemes tudni ezekről: 

Billenő tetőtéri ablakok

Billenő tetőtéri ablakaink tökéletesek a gyermekek és tinédzserek szobájába. A felső kilincsnek köszönhetően az ablak akkor is könnyen nyitható és zárható, ha játékok vagy bútorok vannak alatta. A VELUX billenő tetőtéri ablakokkal a friss levegő csak egy karnyújtásnyira lesz!  

Egymás melletti tetőablak-megoldások

Teremts ideális alapokat a gyermekeknek, válassz egymás melletti tetőablak-megoldásaink közül! Ezekkel az egyedi módon elhelyezett tetőtéri ablakokkal bármelyik helyiségbe új életet lehelhetsz, és a lehető legtöbb napfényt engedheted be a szobába. Ráadásul jobb kilátást is biztosíthatsz a szobából, így a gyerekek odabentről is kapcsolatban maradhatnak a természettel. 

Tetőtéri ablakkombinációk

Tudtad, hogy a ferde síkba épített tetőtéri ablakokat függőleges ablakelemekkel kombinálva kétszer annyi napfényt engedhetsz be? Ha a tetőtéri ablakot összekapcsolod az alatta elhelyezkedő fix ablakkal, jobb kilátás nyílik majd a gyerekszobából, és ezzel a megoldással a biztonságukról is gondoskodhatsz.  

Lapostetős felülvilágítók

Kevés dolog nyújt olyan inspirációt, mint a természet! Az lapostetős felülvilágítókkal utat nyithatsz a felülről érkező napfénynek. Inspiráld gyermekeid, biztosíts nekik tökéletes kilátást az égboltra!

Árnyékolók és redőnyök  

Ha már itt tartunk, ne feledkezz meg az árnyékolókról, a redőnyökről és a további kiegészítőkről, amelyekkel a gyermekek még jobban fogják szeretni a szobájukat: 

  • Fényzáró rolók: A lehető legjobb alapot biztosíthatod gyermekeidnek a jó éjszakai alváshoz, ha fényzáró rolókat is választasz VELUX tetőtéri ablakaid mellé.  

  • Szúnyogháló: Nincs rosszabb, mint rovarcsípésekkel ébredni, de a szúnyogháló neked és gyermekeidnek egyaránt védelmet nyújt. Ideális választás a hálószobákba, mivel kizárja a rovarokat, így elősegíti a jó alvást. 

  • Hővédelem: A hővédelmet és fényzárást biztosító redőnyöknek köszönhetően gyermekeid ideális beltéri klímában játszhatnak. 

VELUX ACTIVE a jobb beltéri levegőminőségért

Teremtsd meg gyermekeidnek a legjobb feltételeket a játékhoz, és stimuláld kreativitásukat a VELUX ACTIVE with NETATMO beltéri klímaszabályozóval! Kapcsold össze VELUX tetőtéri ablakaidat, árnyékolóidat és redőnyeidet a VELUX ACTIVE with NETATMO készlettel, és automatikusan, érzékelők segítségével felügyelhetes és szabályozhatod a hőmérsékletet, a páratartalmat és a szén-dioxid-szintet. 

A tetőtéri ablakok hozzájárulnak, hogy gyermekeid jobban aludjanak, segítik a koncentrációt, és egészséges, játékos környezetet teremthetsz általuk, amelyet sok-sok éven át élvezni fognak! 

Kapcsolódó cikkek

Miért VELUX?

Átformáljuk a teret

Napfényes megoldásaink segítenek abban, hogy extra életteret tudhass magadénak a tető alatt, és páratlan értéket hozzon otthonodba, jólétedbe és a tér élményébe.

Az ingatlan értéke növekedik

Biztos lehetsz benne, hogy a VELUX termékmegoldásokba való befektetésed növeli ingatlanod értékét, és hamar megtérül.

Nyugalom az otthonodban

Rolóink és redőnyeink, pótalkatrészeink és szervizünk szerteágazó lehetőségeivel biztosítjuk, hogy a lehető legjobb élményben legyen részed.

Azért vagyunk, hogy segítsünk

Csapatunk arra törekszik, hogy teljes megelégedettségedet biztosítsa a kapcsolatfelvétel pillanatától a tanácsadáson át a felszerelésig.

Minőség, kompromisszumok nélkül

Az igényeid a mi iránytűnk. 1941 óta folyamatosan fejlesztjük, tökéletesítjük termékeinket és lehető legtartósabbra építjük őket.

Ésszerű választás

Fenntartható megoldásokkal javíthatod életed minőségét, amely jó neked és a Bolygónak.