A háló felújítása a jobb alvás érdekében

A jó közérzethez elengedhetetlen a minőségi alvás. Ezért fontos, hogy a hálószobát az optimális alváshoz rendezd be. A rendszertelen alvás egészségünkre is rossz hatással van. Hálószobád felújítása során azonban sokat tehetsz a pihentető alvásért. 

Alakíts ki nyugodt környezetet a jobb alváshoz, kövesd 4 tippünket!  

Fesd nyugtató színekre a háló falait! 

A hálónak a nyugalom szigetének kell lennie. A kellemes környezet megteremtésének pedig egyik legegyszerűbb eszköze a nyugtató színek használata a falon. A zöld különböző árnyalatai ideálisak erre a célra, mert nyugtató és frissítő hatásúak. A lila világosabb árnyalatai, például a levendulaszín, revitalizáló hatásukkal nagyszerű választást jelentenek a koránkelők számára. Ki ne szeretné magát egy virágzó levendulamezőn érezni reggelente? A békés szürkék a minimalizmus kedvelő számára lehetnek ideálisak. A szürke a kisebb hálókhoz is jó választás, mivel semleges hangulatot teremt, és világosabbá teszi a szobát.

Természetes bútorok

A természetes anyagokból készült bútorokkal berendezett hálószoba fesztelen hangulatot áraszt. Az organikus anyagok közelebb visznek minket a természethez, és oldják a stresszt. Érdemes fából, bambuszból vagy rattanból készült darabokkal berendezni a szobát. A lágy és meleg színek megnyugtatnak lefekvéskor. Találd meg a neked legjobban tetsző anyagot, ami segíti az ellazulást és pihentető alvást.

Természetes szövetek

A pihentető alváshoz válassz puha lepedőt és ágyneműt. A természetes anyagokat – például a pamutot – évszázadok óta használják textilek készítéséhez. A pamut puha, lélegző és könnyen ápolható anyag. Azonban magába szívja a nedvességet, ezért ha éjszaka melege szokott lenni, nem a legjobb választás. Ha éjszaka gyakran izzadsz, válassz inkább lenvászon ágyneműt. Ez az anyag átereszti a levegőt, puha és hűvös, így kényelmes a meleg nyári estéken. A selyem bár kissé drágább, puha, erős rostokból áll, és kiváló hőszigetelő.

Szobanövények

A növények nem csupán a szoba hangulatot javítják, hanem tisztítják a levegőt, és megkötik a méreganyagokat. Az anyósnyelv vagy szobai tigrislevél azon ritka szobanövények egyike, amelyek éjszaka is képesek a szén-dioxidot oxigénné alakítani. Varázslatosan hangzik igaz? Pedig ez csak egy a természet csodái közül, amely a NASA légtisztító növényeinek top 10-es listáján is szerepel. Ráadásul jól is néz ki!

5 ok, amiért érdemes tetőtéri ablakot tervezni a hálóba

Jobb levegő és szellőzés

A megfelelő szellőzés nagyon fontos a jó levegőminőség biztosításához. A friss levegőnek számtalan előnye van: javítja a közérzetet, erősíti az immunrendszert és segíti az agyműködést. Tetőtéri ablakokkal a hálóban könnyedén beengedheted a friss levegőt otthonodba, ha kinyitod a ház átellenes oldalán lévő ablakokat. Szellőztetéssel könnyedén egészséges beltéri környezetet teremthetsz.

Hozd be a külvilágot!

A hálószobai tetőablakokkal otthonodba hozhatod a világot. A beáramló természetes fény, a csillagos ég látványa, a friss levegő és a behallatszó madárcsicsergés, gyerekzsivaj vagy harangszó közelebb hozza a külvilágot, és segít jobban aludni.

Szabályozd alvási ciklusod!

A természetes fény segít egyensúlyba hozni cirkadián ritmusunkat (azaz alvási ciklusunkat), amitől éjjel jobban alszunk, nappal pedig produktívabbak vagyunk. A napfény hatására testünk melatonint termel, és egyensúlyba jön a nappali-éjjeli ritmusunk.

Ébredj napsugarakra a VELUX ACTIVE with NETATMO megoldással!

Nincs energiád reggelente? Ez attól is lehet, hogy egy koromsötét szobában ébredsz a telefonja hangjára, és agyad még alvó módban van. Ha azonban fokozatosan beengeded a napfényt a hálóba, szervezeted érzi, hogy ideje felkelni.

A VELUX ACTIVE with NETATMO beltéri klímaszabályozóval kidobhatod ébresztőórádat, és napsugarakra ébredhetsz, a szenzoros érzékelővel pedig a levegő minőségét is figyelemmel követheted. A VELUX okosotthon-megoldásokkal saját preferenciákat határozhatsz meg.

Több fény – a privát szféra feláldozása nélkül

Minden ember számára fontos, hogy mások ne lássanak be a hálószobájába. A tetőablak a nyerő megoldás: privát szférád feláldozása nélkül engedhetsz be több napfényt.

A friss levegő számos előnnyel kecsegtet: felvidít, erősíti az immunrendszert és segíti az agyműködést.

Kapcsolódó cikkek

Miért VELUX?

Átformáljuk a teret

Napfényes megoldásaink segítenek abban, hogy extra életteret tudhass magadénak a tető alatt, és páratlan értéket hozzon otthonodba, jólétedbe és a tér élményébe.

Az ingatlan értéke növekedik

Biztos lehetsz benne, hogy a VELUX termékmegoldásokba való befektetésed növeli ingatlanod értékét, és hamar megtérül.

Nyugalom az otthonodban

Rolóink és redőnyeink, pótalkatrészeink és szervizünk szerteágazó lehetőségeivel biztosítjuk, hogy a lehető legjobb élményben legyen részed.

Azért vagyunk, hogy segítsünk

Csapatunk arra törekszik, hogy teljes megelégedettségedet biztosítsa a kapcsolatfelvétel pillanatától a tanácsadáson át a felszerelésig.

Minőség, kompromisszumok nélkül

Az igényeid a mi iránytűnk. 1941 óta folyamatosan fejlesztjük, tökéletesítjük termékeinket és lehető legtartósabbra építjük őket.

Ésszerű választás

Fenntartható megoldásokkal javíthatod életed minőségét, amely jó neked és a Bolygónak.