Alakíts ki otthoni irodát a hatékony munkavégzéshez!     

A világjárvány hatásaként sokan új munkamódszerekhez kénytelenek igazodni. Korábban élesebben elvált egymástól a munkahelyünk és az otthonunk: sokan úgy alkalmazkodtak az új helyzethez, hogy átmeneti munkaállomásokat alakítottak ki maguknak otthon. Az otthoni munka azonban velünk maradt, és ha te is magáévá tetted a home office-életstílust, akkor érdemes tenni azért, hogy munkanapjaid jó minőségű környezetben teljenek.  

Tervezd meg otthoni munkahelyed!  

Az otthoni iroda kialakítása során számtalan tényezőt érdemes figyelembe venni. Hibrid munkarendben dolgozol, vagy teljes munkaidőben szükséged van a home office-ra? Mennyit szánsz a felújításra? Ahhoz, hogy a számodra megfelelő megoldás szülessen, választ kell találni ezekre a kérdésekre. Ha nem optimális helyen végzed a munkát, az negatívan befolyásolhatja a hatékonyságodat és a közérzetedet, ami növelheti a stresszfaktort. A gyenge vagy nem megfelelő világítás elszívja az ember energiáját, rontja a kedvét, és szem- vagy fejfájást is okozhat.  

Ne feledkezz meg a megfelelő világításról!  

A hatékonyabb otthoni iroda egyik legfontosabb jellemzője a megfelelő megvilágítás. Ha ülőmunkát végzel, időd legnagyobb részében egy képernyő előtt fogsz ülni, ami szem- és fejfájást és sok más egészségügyi problémát okozhat. Talán már észrevetted, hogy kevésbé vagy hatékony, és könnyebben elkalandozik a figyelmed, amikor otthonról dolgozol – ebben a természetes fény hiánya is szerepet játszhat. Vigyél be több napfényt a munkaterületedre: ehhez akár az is elég lehet, ha közelebb viszed az asztalt az ablakhoz. 

A friss levegő tisztán tartja az elmét  

A testi és szellemi energiaszint fenntartásában a friss levegő az egyik legfontosabb összetevő. Válassz olyan szobát home office-nak, amely megfelelően szellőzik! Ha erre nincs lehetőség, alakítsd át otthoni irodádat: építtess be tetőtéri ablakot! 

Az otthoni irodában elhelyezett tetőablak segítségével a lehető legtöbb friss levegőt és természetes fényt engedheted be a munkakörnyezetedbe. 

Teremts hatékony otthoni irodát!  

A tetőablak segítségével hatékony munkakörnyezetet alakíthatsz ki az otthonodban, amely napfényes, és kiválóan szellőzik, így ráadásul hatékonyabban dolgozhatsz. Az is fontos azonban, hogy ne vakítson el a fény: válassz jó minőségű árnyékolókat és redőnyöket, amelyek megszűrik a fényt. A home office fontos kelléke még egy kényelmes asztal és szék.  

Használj jó minőségű anyagokat! 

Akár a home office veteránja vagy, akár most próbálsz hozzászokni az otthoni munkához, létfontosságú, hogy megfelelően kialakítsd a szobát. Ha szeretnél takarékoskodni, keress használt bútorokat, vagy újítsd fel a meglévőket. Ha több pénzed van, vagy van időd, és értesz a barkácsoláshoz, akár te is felújíthatod az otthonod. Ennek részeként beépíthetsz például egy tetőablakot az irodába, amellyel egészségesebbé teheted a munkaszoba levegőjét. 

A hibrid munkarend térnyerésével minden korábbinál fontosabb, hogy egészséges és kényelmes otthoni irodát alakítsunk ki 

Kapcsolódó cikkek

Miért VELUX?

Átformáljuk a teret

Napfényes megoldásaink segítenek abban, hogy extra életteret tudhass magadénak a tető alatt, és páratlan értéket hozzon otthonodba, jólétedbe és a tér élményébe.

Az ingatlan értéke növekedik

Biztos lehetsz benne, hogy a VELUX termékmegoldásokba való befektetésed növeli ingatlanod értékét, és hamar megtérül.

Nyugalom az otthonodban

Rolóink és redőnyeink, pótalkatrészeink és szervizünk szerteágazó lehetőségeivel biztosítjuk, hogy a lehető legjobb élményben legyen részed.

Azért vagyunk, hogy segítsünk

Csapatunk arra törekszik, hogy teljes megelégedettségedet biztosítsa a kapcsolatfelvétel pillanatától a tanácsadáson át a felszerelésig.

Minőség, kompromisszumok nélkül

Az igényeid a mi iránytűnk. 1941 óta folyamatosan fejlesztjük, tökéletesítjük termékeinket és lehető legtartósabbra építjük őket.

Ésszerű választás

Fenntartható megoldásokkal javíthatod életed minőségét, amely jó neked és a Bolygónak.