Duplázd meg lakótered tetőtéri szobák kialakításával! 

Új ház építésére készülsz? Vagy már építkezel, és házad magasított tetőt és tetőteret fog kapni? Mindenképp érdemes megfontolnod a tetőtéri helyiségek kialakítását. Így nem csupán a rendelkezésre álló alapterület nő meg jelentősen, hanem más előnyöket is élvezhetsz. 

A megoldás: tetőtéri szobák 

Te is észrevetted már, hogy míg az emberek egyre nagyobb és nagyobb telkeket keresnek, a piacon egyre kisebbeket kínálnak? A jó hír az, hogy ez az ellentmondás feloldható. Ráadásul könnyebben, mint gondolnád. 

Ha a kiszemelt környéken talált telek nem elég nagy az eredeti terveid megvalósításához, ne mondj le álmaid otthonáról, és ne köss kompromisszumot! Inkább vesd be kreativitásodat, és alakítsd át ötletesen az alaprajzot. Dobj be egy új elemet: alakíts ki egy tetőtéri helyiséget. . . vagy többet. Ez mindig kiváló lehetőség a lakótér megnagyobbítására. Így az eredetinél nagyobb alapterülettel is tervezhetsz – akár kétszer akkorával is! 

A tetőtéri helyiségekbe több napfény és több friss levegő jut. . .  

. . . ha jó a tetőablak. Ezzel kapcsolatban azonban felmerül a kérdés: mi számít jónak? Milyen tetőablak-megoldások kaphatók? Hogyan lehet eldönteni, melyiket érdemes választani? Szerencsére ehhez nem kell a tetőablakok szakértőjévé válni, csupán egy jó és megbízható partnerre van szükséged. Érdemes annál a gyártónál érdeklődnöd, amelyik figyel a világos és tágas tetőtéri szoba tervezésekor felmerülő minden igényedre. Ezen a téren érdemes a tetőablakok szakértőjéhez, azaz a VELUX vállalathoz fordulnod. A VELUX vevőszolgálat rendelkezik a megfelelő tudással és tapasztalattal.  

Tetőtéri helyiségekkel igazán egyedi otthont alakíthatsz ki 

A tetőtér nem csupán a ritkán használt dolgok tárolására alkalmas. Hasznos helyiségeknek is helyet adhat: például egy hálónak, amely elkülönül a lakótér többi részétől. Képzeld csak el, milyen hangulatos lenne a tetőablakon keresztül az ágyból nézni a csillagokat!  Vendégszobákat is kialakíthatsz, így ha látogatóid érkeznek (például a rokonok az egész családdal), nem kell privát szobáidat megosztani, hanem külön helyiségben tudod elszállásolni őket. A tetőtér a munka és a szórakozás számára is kiváló hely. Gondolj csak bele, milyen lenne egy tetőtéri játszószoba. Vagy egy tetőtéri biliárdszoba. Vagy mit szólnál egy csendes és nyugodt otthoni irodához? A tetőtéri helyiség (vagy helyiségek) berendezésekor szabadon szárnyalhat a fantáziád. A lehetőségek szinte végtelenek. Jól hangzik, nem igaz? 

Ha családod számára fontosak a külön életterek, a tetőtéri szobák tökéletes megoldást jelentenek. A földszinti zaj a felső szinten már jóval enyhébb – ha egyáltalán eljut a tetőtérbe. És nyilván nincs felső szomszéd sem, aki zajongana. A tetőtér beépítése nagyszerű lehetőség a többgenerációs családok számára: együtt lehetnek, alkalomadtán mégis van tere az elvonulásnak.   

Ha aggódsz a döntött falak miatt, gondolj rájuk lehetőségként: a tetőtérben kiváló tárolóhelyek hozhatók létre. Számtalan ötletes megoldás segít kihasználni a ferde falak és tetőtéri sarkok adta lehetőségeket, melyek kiváló alapot jelentenek például fali polcok, beépített szekrények és gardróbok kialakításához.   

A tetőablakok kapcsolatot teremtenek a természettel, és mindig különleges kilátásban lehet részed rajtuk keresztül. Tovább fokozhatod az élményt, ha egyedi VELUX tetőablakokat építesz be, amelyek mintegy meghosszabbításai a normál tetőablakoknak, és leérnek a padlóig. Minden a rendelkezésre álló helyen múlik. A VELUX termékek és kiegészítők, stílusok és méretek olyan széles választékát kínálja, amelyek közül mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt. 

Több fény, több tér, otthonosabb és jobb hangulat. Ezek a tetőtéri szobák és tetőablakok legfontosabb előnyei. Nem utolsó sorban pedig ha számítanak a költségek – és kinek ne számítanának? –, érdemes figyelembe venni, hogy a tetőtéri helyiségek olcsóbbak: gondolj csak bele, mennyit takaríthatsz meg az alapozáson!  

Olvasd el további cikkeinket

A VELUX tetőablak-megoldások extra előnyökkel járnak

Nézd meg ez mit is jelent!

Miért VELUX?

Átformáljuk a teret

Napfényes megoldásaink segítenek abban, hogy extra életteret tudhass magadénak a tető alatt, és páratlan értéket hozzon otthonodba, jólétedbe és a tér élményébe.

Az ingatlan értéke növekedik

Biztos lehetsz benne, hogy a VELUX termékmegoldásokba való befektetésed növeli ingatlanod értékét, és hamar megtérül.

Nyugalom az otthonodban

Rolóink és redőnyeink, pótalkatrészeink és szervizünk szerteágazó lehetőségeivel biztosítjuk, hogy a lehető legjobb élményben legyen részed.

Azért vagyunk, hogy segítsünk

Csapatunk arra törekszik, hogy teljes megelégedettségedet biztosítsa a kapcsolatfelvétel pillanatától a tanácsadáson át a felszerelésig.

Minőség, kompromisszumok nélkül

Az igényeid a mi iránytűnk. 1941 óta folyamatosan fejlesztjük, tökéletesítjük termékeinket és lehető legtartósabbra építjük őket.

Ésszerű választás

Fenntartható megoldásokkal javíthatod életed minőségét, amely jó neked és a Bolygónak.