Ötletek a gyerekszobához – teremtsd meg a tökéletes helyet gyermekeid számára!

Egy játékos és inspiráló gyerekszoba berendezése neked és gyermekednek is jó móka. A gyerekszobát sokféleképpen teheted kreatív és funkcionális térré.  

A gyerekszoba célja, hogy segítse a fejlődést és a tanulást, és helyet adjon az önfeledt nevetésnek. A rengeteg kreatív megoldás közül azonban nehéz lehet választani. Szeretnénk megkönnyíteni a dolgodat, ezért adunk néhány ötletet a gyerekszoba kialakításához.  

5 tipp az életteli és játékos gyerekszoba berendezéséhez

Fesd  a falakat gyermeked kedvenc színére! 

Kezdjük a legegyszerűbbel: a színekkel! Bizonyára gyermekednek is van kedvenc színe. Fess a falra hegyeket, felhőket, kedves állatkákat vagy szép tájat. Töltsd meg a szobát színekkel, hogy otthonos hangulatot teremtsen. Válassz lágy tónusokat, hogy a szoba világos és hívogató hellyé váljon. A sárga különböző árnyalataival vidám és életteli atmoszférát alakíthatsz ki. 

Válassz mókás tapétát!  

Díszítsd a szobát bájos és élénk tapétával! Számtalan lehetőség közül választhatsz, hogy játékos és egyedi hangulatot varázsolj a gyerekszobában. Ha azonban valami csillogó mellett döntesz, ne vidd túlzásba: legyen csak az egyik központi fal ilyen.  

Légy kreatív! 

Ha gyermeked szeret a falra rajzolni, készíts krétafalat! Ez tökéletes szabadságot ad számára, hiszen azt rajzolhat, amit csak szeretne – a szivárvány minden színében. A perforált fal készítése is jó ötlet: gyermeked így önállóan, saját ízlése szerint dekorálhatja ki a szobát.   

Adj teret a hobbijainak, hogy kiélhesse kreativitását. Mindenki számára jó móka lesz! 

Tedd ki gyermeked műalkotásait!

Legyen gyermeked a sztár a saját galériájában. Keretezd be rajzait, akaszd ki őket a gyerekszoba falára, és osztozz büszkeségében. Fesd a képkereteket vidám színekre, és díszítsd őket kagylókkal, tésztával vagy csillámporral. 

Használd kreatívan a polcokat és a tárolóhelyeket!  

Engedd szabadjára kreativitásod a polcok és a tárolóhelyek kialakításakor! Készítsd el, fesd be és díszítsd fel saját polcaid és tárolórendszereid. Vedd elő barkácstudásod, és vond be a lurkót is a munkába. 

Három érv a napfény mellett

A napfény jobb kedvre derít  

A napfény jobb kedvre derít, segít koncentrálni tanulás közben, és egyensúlyba hozza cirkadián ritmusunkat. Ezért leszünk a napfénytől boldogabbak, okosabbak és egészségesebbek. A játszó- vagy tanulósarkot alakítsd ki egy ablak melletti, jól megvilágított területen.  

Jobb alvás  

A gyerekek egész nap nagyon aktívak. Ezért is olyan fontos számukra a jó alvás. Életkoruktól függően napi 9–13 óra alvásra van szükségük. A természetes fény és a minőségi alvás kéz a kézben járnak. A megfelelő mennyiségű természetes fény segít az alvási-ébrenléti ciklus és az éberségi szint szabályozásában. A jó alvásban sokat segít egy sötét szoba és az, ha este csökkenteni tudjuk a bejutó fény mennyiségét.    

Egészséges beltéri klíma 

A megfelelő szellőzés nagyon fontos a jó beltéri klíma fenntartásához. A friss levegőnek számtalan előnye van: javítja a közérzetet, erősíti az immunrendszert és segíti az agyműködést. Tetőtéri ablakokkal könnyedén beengedheted a friss levegőt otthonodba, ha kinyitod a szoba átellenes oldalán lévő ablakokat. Szellőztetéssel könnyedén egészséges beltéri környezetet teremthetsz.  

Alakíts ki egészséges és világos teret VELUX tetőtéri ablakokkal!

Engedd be a fényt, és védd gyermeked privát szféráját!

A tetőablakok tökéletes megoldást jelentenek a gyerekszoba megvilágításához. Nemcsak értékes falfelületet spórolhatsz velük, de a tetőablak a nap folyamán több fényt enged be, mint egy homlokzati ablak, így gyermeked birodalma tovább kap természetes fényt. A tetőablakok – magasabb beépítési pozíciójuknak köszönhetően – a privát szféra feláldozása nélkül gondoskodnak a kiváló megvilágításról. 

Szerelj fel árnyékolókat a jobb alvásért! 

Bár napközben a természetes fénynek számos áldásos hatása van, a kicsiknek sok alvásra van szükségük, és nem kell a nappal kelniük. Minden VELUX tetőablakra felszerelhető fényzáró roló, amely szinte teljes sötétséget garantál a szobában, amíg csak el nem érkezik a felkelés ideje. A VELUX fényzáró rolók elektromos és napelemes működtetéssel is választhatók, ha a tetőablak nehezen elérhető helyre kerül. 

A gyerekszoba célja, hogy segítse a fejlődést és a tanulást, és helyet adjon az önfeledt nevetésnek. A rengeteg kreatív megoldás közül azonban nehéz lehet választani. 

Kapcsolódó cikkek

Miért VELUX?

Átformáljuk a teret

Napfényes megoldásaink segítenek abban, hogy extra életteret tudhass magadénak a tető alatt, és páratlan értéket hozzon otthonodba, jólétedbe és a tér élményébe.

Az ingatlan értéke növekedik

Biztos lehetsz benne, hogy a VELUX termékmegoldásokba való befektetésed növeli ingatlanod értékét, és hamar megtérül.

Nyugalom az otthonodban

Rolóink és redőnyeink, pótalkatrészeink és szervizünk szerteágazó lehetőségeivel biztosítjuk, hogy a lehető legjobb élményben legyen részed.

Azért vagyunk, hogy segítsünk

Csapatunk arra törekszik, hogy teljes megelégedettségedet biztosítsa a kapcsolatfelvétel pillanatától a tanácsadáson át a felszerelésig.

Minőség, kompromisszumok nélkül

Az igényeid a mi iránytűnk. 1941 óta folyamatosan fejlesztjük, tökéletesítjük termékeinket és lehető legtartósabbra építjük őket.

Ésszerű választás

Fenntartható megoldásokkal javíthatod életed minőségét, amely jó neked és a Bolygónak.