Tetőablakaid cseréjén gondolkodsz? 

Ideje kicserélni a tetőablakokat? Jogos kérdés, azonban nem mindig egyszerű megválaszolni. A tetőablakok jó állapotúnak tűnhetnek, ez azonban ne tévesszen meg: nagy terhelésnek vannak kitéve. Meg kell birkózniuk a fogcsikorgató hideggel és a hó súlyával telente és a perzselő hőséggel nyaranta, mindeközben a szél, az eső, a viharok és a jégesők ostromát is ki kell állniuk.

Természetesen a VELUX tetőablakokat tartósra készítjük, és a technológiák, illetve szabványok rengeteget fejlődtek az elmúlt évtizedekben. A szakértők azt javasolják, hogy a biztonság és az energiahatékonyság jegyében cseréld le tetőablakaidat, ha elmúltak 20 évesek. Útmutatónkat követve könnyen túleshetsz a tetőablakok cseréjén, és olyan megoldáshoz juthatsz, amelyet sok évig örömmel használhatsz. 

A tetőablakok cseréje NEM barkácsprojekt! 

Bár a tetőablakok cseréje egyszerűbb, mint gondolnád, mindenképp szakértelmet igényel, ezért inkább támaszd le a létrát, tedd le a vésőt, és keress egy tapasztalt, VELUX cég által ajánlott ablakbeépítőt. Egy profi szakember mindössze egy nap alatt kicseréli a régi tetőablakot.  

A VELUX szakértők segítenek kiválasztani a megfelelő típusú ablakot, és azt is tanácsolhatják, hogy építs be több tetőablakot, ami a több napfénynek köszönhetően tökéletes nappalivá, otthoni irodává vagy játszóhelyiséggé teszi a szobát. A VELUX szakértők a legkényelmesebb működtetési opciót, a megfelelő üvegezéstípust, belső burkolatot és az otthonod még kényelmesebbé varázsoló kiegészítőket is segítenek megtalálni! Ha készen állsz, azonnal profi tanácsot kérhetsz a VELUX szakértőktől közvetlenül itt. 

Hogyan szeretnéd kicserélni tetőablakaidat? Dönts átgondoltan!  

A tetőablakok cseréjének alapvetően három típusa létezik: a régi ablakok és a te elképzeléseid alapján egy profi ablakbeépítő azonnal meg fogja tudni állapítani, hogy melyik a legmegfelelőbb. 

A leggyorsabb és legegyszerűbb módszer a tetőablakok cseréjére az, amikor megtartod az ablak körüli belső burkolatot. Ilyenkor az ablakok körüli gipszkarton falburkolat és a belső felületek érintetlenek maradnak. Ez a módszer azonban csak akkor alkalmazható, ha azonos márkájú tetőablakra cseréled a régit. Ha régi VELUX tetőablakot cserélsz le újra, egyes esetekben még a legegyszerűbb utat választva is javíthatod az ablak hőszigetelését. 

Más márkájú tetőablakod van? Semmi gond! Egyszerűen lecserélheted egy új VELUX tetőablakra a belső burkolaton végrehajtott részleges beavatkozással, amelynek keretében a meglévő belső burkolatnak csak a felső részét távolítják el. Ennek az alternatívának számos előnye van, mivel az új tetőablak mélyebben beágyazható a tetőszerkezetbe, ami javítja a hőszigetelést. A szerelési tér megnyitása után könnyen beépíthető még egy ablak, hogy még több napfény juthasson be. 

A tetőablakok cseréjének harmadik lehetősége a belső burkolat megbontásával jár, így hőszigetelő termékeket is be lehet építeni. Ez nagyszerű – egyenesen a legjobb – lehetőség valamennyi szigetelőréteg javítására. Ez a legjobb módszer akkor is, ha több tetőablakot szeretnél beépíteni, hogy több napfényt engedj be a helyiségbe. A VELUX hőszigetelőkeret pontosan és biztonságosan illeszkedik a tetőbe, míg a párazáró fólia megakadályozza a páralecsapódást a tetőszerkezetben.  

A belső felületeket a helyiség megálmodott megjelenésének megfelelően válaszd meg! 

VELUX megoldások

Mindig jó ötlet elképzelni az álomszoba végleges állapotát, és olyan belső felületet választani, amely tökéletesen passzol hozzá. A VELUX termékek segítségével ez gyerekjáték!  

Az elegáns fehér, karbantartást nem igénylő változat exkluzív felépítésű: famagját fröccsöntött poliuretán héj fogja körbe, így nincs hatással rá a páratartalom és a hőmérséklet ingadozása. Rendkívüli tartósságának köszönhetően ez a bevonat szinte megkerülhetetlen, ha fürdőszoba vagy konyha tetőablakát cseréli, de fehér színe minden stílushoz jól megy, így a ház más helyiségeihez is jó szívvel ajánljuk. Teljes egészében fából készült tetőablakaink vízbázisú átlátszó lakkal vannak bevonva, amely megóvja a fát a szennyeződésektől és a nedvességtől. Ez a bevonat ideális természetes környezetbe, és a rusztikus stílusú szobákhoz is kiváló választás. 

A szigetelés kulcsfontosságú 

Amikor új tetőablakot választasz, ne feledd, hogy a modern tetőablakok kényelmesebbé és energiatakarékosabbá tehetik otthonodat. 

Ma már az összes VELUX tetőablak 3-rétegű üvegezéssel készül, amely csökkenti a hőveszteséget, és megakadályozza a hőhidak kialakulását, így télen segít melegen, nyáron pedig hűvösen tartani a szobát. A jobb szigetelés az energiaszámla csökkentéséhez is hozzájárul. A még nagyobb kényelem érdekében a 3-rétegű üvegezéssel ellátott tetőablakokat esőzajcsökkentő opcióval is kérheted, amely tompítja a kívülről beszűrődő zajokat, valamint könnyen tisztítható bevonattal, amelynek köszönhetően tovább élvezheted a zavartalan kilátást. 

Maximális kényelem az új tetőablakok alatt 

A maximális kényelem érdekében egészítsd ki tetőtéri ablakaidat árnyékolókkal és redőnyökkel! Fényzáró roló, fényáteresztő pliszé, reluxa – megannyi opció szerelhető fel belülre és kívülre is. A külső VELUX termékek segítenek megvédeni otthonodat a túlmelegedéstől nyáron. A kültéri redőnyök felfogják a nap sugarait, mielőtt még elérnék a helyiséget, így kényelmes beltéri klímát alakíthatsz ki egész évben. A VELUX hővédő fényzáró rolók jó választást jelentenek, ha télen az esztétikai szempontok feláldozása nélkül szeretnél jobb hővédelmet élvezni. Fényzáró rolókat pedig akkor érdemes beszereltetned, ha nyugodt éjszakákat szeretnél: ezekkel a termékekkel rendkívül hatékonyan elsötétíthető a helyiség.  

Ha a maximális kényelem a cél, ne felejtse el, hogy választhatsz automatizált tetőablakokat és kényelmesen működtethető kiegészítőket is – a VELUX ACTIVE rendszert pont erre találtuk ki! 

Ha tetőablakaid cseréjén gondolkodsz, vagy ha további, esetleg nagyobb tetőablakokkal szeretnél még több napfényt beengedni, gyorsan és egyszerűen tájékozódhatsz a megfelelő ablakkombinációs megoldásokról online.

Olvasd el további cikkeinket

A VELUX tetőablak-megoldások extra előnyökkel járnak

Nézd meg ez mit is jelent!

Miért VELUX?

Átformáljuk a teret

Napfényes megoldásaink segítenek abban, hogy extra életteret tudhass magadénak a tető alatt, és páratlan értéket hozzon otthonodba, jólétedbe és a tér élményébe.

Az ingatlan értéke növekedik

Biztos lehetsz benne, hogy a VELUX termékmegoldásokba való befektetésed növeli ingatlanod értékét, és hamar megtérül.

Nyugalom az otthonodban

Rolóink és redőnyeink, pótalkatrészeink és szervizünk szerteágazó lehetőségeivel biztosítjuk, hogy a lehető legjobb élményben legyen részed.

Azért vagyunk, hogy segítsünk

Csapatunk arra törekszik, hogy teljes megelégedettségedet biztosítsa a kapcsolatfelvétel pillanatától a tanácsadáson át a felszerelésig.

Minőség, kompromisszumok nélkül

Az igényeid a mi iránytűnk. 1941 óta folyamatosan fejlesztjük, tökéletesítjük termékeinket és lehető legtartósabbra építjük őket.

Ésszerű választás

Fenntartható megoldásokkal javíthatod életed minőségét, amely jó neked és a Bolygónak.