Tetőablakok cseréje egyszerűen és gyorsan 

Ideje kicserélni a tetőablakokat? Azonban még nem tudod, hogyan is kezdj hozzá? Megbízható és szakértő partnert keresel a munkához? Nem tudod, hogy pontosan meddig fog tartani a folyamat? Olvass tovább, és megtalálod a választ kérdéseidre. Cikkünkben lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan eshetsz túl a cserén gyorsan és egyszerűen.

Új tetőablakok, új horizontok  

A tetőablak cseréje a lakásfelújítási munkák közé tartozik, és ahogy minden más felújítási munkát, ezt is érdemes a profikra bízni. Profi termékekkel és profi ablakbeépítőkkel minden simán fog menni. A jó hír, hogy mindkettőt megtalálod ugyanannál a gyártónál: a VELUX válallatnál.  Az új VELUX tetőablakok nemcsak világosabbá és tágasabb hatásúvá teszik tetőtered, hanem a VELUX tetőablak-kombinációk jobb hőszigetelő tulajdonságuknak köszönhetően a pénztárcádat is megkímélik. Az új tetőablakok beépítése növeli ingatlanod értékét, így hosszú távú befektetésnek sem utolsó!

Első lépések 

Akár meglévő terv részeként építtetsz be új tetőablakokat, akár sürgős cserére van szükség (mert a jelenlegi tetőablak már túl régi és/vagy sérült), valószínűleg azonnali megoldást keresel. Ez az igény arra sarkallhat, hogy saját kezűleg végezd el a beépítést, ez azonban egyáltalán nem ajánlott. Ha mégoly ügyes kezű ezermester is vagy, a tetőablak cseréje bonyolult munka, amellyel nem ajánlott önállóan próbálkozni, hacsak nem tanúsított beépítő vagy. A legfontosabb feladatod ebben a folyamatban, hogy megtaláld a megfelelő partnert, aki segít a termékek kiválasztásában és a munka elvégzésében – egy VELUX cég által ajánlott ablakbeépítővel pedig nem foghatsz mellé.  

A beépítés előtt egy sor kérdése merülhet fel. Itt megtalálod rájuk a választ. 

1. Hogy találok megoldást a tetőablak cseréjére a környékemen?

Az első lépés egy ablakbeépítő keresése. Sokféle szempontot figyelembe vehetsz a megfelelő szakember kiválasztásakor. Milyen messze van tőled? Hány korábbi ügyfele ajánlja? Milyen a szakmai háttere? Van azonban egy jó hírünk: nem kell ezekkel a kérdésekkel bajlódnod – csak fordulj hozzánk, és örömmel átvesszük a keresés terhét.

2. Hogyan magyarázzam el a feladatot az ablakbeépítőnek?  

Elsőként nézd meg a jelenlegi tetőablakod adattábláját. Ezen fontos adatokat találsz a tetőablakról, amelyek mindegyike értékes információ a beépítő számára. Az adattáblán láthatod többek között az ablak pontos méretét, így az új megrendelésekor pontosan ki tudod választani a megfelelő darabot. Az adattáblán található információk alapján az ablakbeépítő azt is tudni fogja, hogy a tetőablak cseréjéhez a belső burkolatot is cserélni kell-e. 

Ha már van egy tetőablakod, érdemes fontolóra venni továbbiak beépítését, amelyekkel több napfényhez és jobb kilátáshoz juthatsz – ezek mind hozzájárulnak a hangulata javításához.  

3. Mikor tudja beépíteni a tetőablakokat a szakember?  

A VELUX cég által ajánlott ablakbeépítők minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy találjanak a neked megfelelő időpontot, és az egyeztetett időpontban meg is jelennek. Nemcsak a szakértelmükre számíthatsz, hanem a megbízhatóságukra is! 

4. Hogyan készítsem elő a helyiséget a tetőablakok cseréjéhez? 

Tedd szabaddá az ablak előtti területet, told el az útból az összes bútort, és ha teheted, vegyél ki egy szabadnapot a munka idejére. 

5. Mennyi ideig tart a beépítés?  

A tetőablak cseréje kisebb lakásfelújítási munkának számít – ha szakember végzi. Nagyjából egy teljes munkanapra kell számítani, de természetesen ez az ablakok számától, az időjárástól és a csereablak típusától függően változhat. A tetőablak gyorsan és egyszerűen cserélhető a belső burkolat megtartásával, erre azonban csak abban az esetben van lehetőség, ha a tetőablak kerete és a belső burkolatban számára kialakított hely mérete 100%-ban egyezik. Azt javasoljuk, hogy a tetőablak cseréjét kapcsold össze az ablak körüli belső burkolat cseréjével, mivel a beépítő ilyenkor kiegészítő termékeket tud beszerelni, amelyek vízhatlanságot és jobb szigetelést kínálnak.   

6. Mennyi porral jár a munka?  

Ideális esetben a tetőablakok cseréje minimális porral jár. A befejezés után némi söpréssel és porszívózással feltakarítható a keletkezett por.  

7. Mit kell még tenni a tetőablak cseréje után?  

Csupán némi takarításra lesz szükség, más feladat nem marad. Előfordulhat, hogy a belső burkolat és a festés befejezésével egy másik szakembert kell megbíznia.  

8. Mennyibe fog kerülni?  

A végösszeg számos, a termékkel kapcsolatos tényezőtől függ (azaz attól, hogy milyen típusú tetőablakot és milyen kiegészítőket választ), illetve attól, hogy milyen tételek merülnek fel az ablakbeépítő oldaláról (utazási távolság és költség, parkolási díjak, tetőfedő anyagok, nehezen elérhető helyekre való beépítés és a tetőszerkezet módosítása, a tetőablakok mérete és súlya, a munkavégzéshez szükséges létszám, a szükséges szakértelem, szerszámok, gépek és anyagok, a régi ablakok eltávolítása, a keletkező hulladék kezelése, a meglévő belső burkolat előkészítése és kijavítása és az ehhez szükséges anyagok).

Egyszerűbb, mint gondolnád

A tetőablakok cseréje egyáltalán nem bonyolult – ha a VELUX céget választod partnerként. Semmi másra nem lesz szükség, mint a megfelelő termékekre és a megfelelő szakértelemre otthonodban: a VELUX vállalat mindkettőt tudja biztosítani.  

Lépj hát tovább, és használd konfigurátorunkat a csere megtervezéséhez!  

Olvasd el további cikkeinket

A VELUX tetőablak-megoldások extra előnyökkel járnak

Nézd meg ez mit is jelent!

Miért VELUX?

Átformáljuk a teret

Napfényes megoldásaink segítenek abban, hogy extra életteret tudhass magadénak a tető alatt, és páratlan értéket hozzon otthonodba, jólétedbe és a tér élményébe.

Az ingatlan értéke növekedik

Biztos lehetsz benne, hogy a VELUX termékmegoldásokba való befektetésed növeli ingatlanod értékét, és hamar megtérül.

Nyugalom az otthonodban

Rolóink és redőnyeink, pótalkatrészeink és szervizünk szerteágazó lehetőségeivel biztosítjuk, hogy a lehető legjobb élményben legyen részed.

Azért vagyunk, hogy segítsünk

Csapatunk arra törekszik, hogy teljes megelégedettségedet biztosítsa a kapcsolatfelvétel pillanatától a tanácsadáson át a felszerelésig.

Minőség, kompromisszumok nélkül

Az igényeid a mi iránytűnk. 1941 óta folyamatosan fejlesztjük, tökéletesítjük termékeinket és lehető legtartósabbra építjük őket.

Ésszerű választás

Fenntartható megoldásokkal javíthatod életed minőségét, amely jó neked és a Bolygónak.