Világítsd be otthonod természetes fénnyel!

A természetes fény az egyik olyan erőforrás, amely pozitív hatással lehet otthonodra. Számos mentális és fizikai előnnyel jár, ha több fényt engedsz be. 

Teremts vonzó hangulatot természetes fénnyel!  

Természetes fénynek nevezünk minden természetes forrásból származó fényt, tehát a nap- és a holdfényt egyaránt. Ha otthonodban elsődleges fényforrásként tekintesz a természetes fényre, és kihasználod az előnyeit, szemet gyönyörködtető és meleg hangulatot teremthetsz, amely mindenkit nyugalommal tölt el. 

Fedezd fel a tetőtéri ablakok varázsát!

A világos órák során a Nap meghatározott pályát jár be az égbolton, így a homlokzati ablakokon csak korlátozott mennyiségű természetes fény jut be. Ha több fényt szeretnél beengedni az otthonodba, a tetőablak a leghatékonyabb eszköz. A fentről érkező természetes fény behatol otthonod legrejtettebb zugaiba is, és az időjárástól függően napról napra eltérő hangulatot teremt. 

Lehelj új életet a kis helyiségekbe!

A kisebb helyiségek megvilágítása mindig kihívást jelent. Az állólámpák sok helyet foglalnak, a mennyezeti lámpák pedig gyakran nem adnak elég fényt. Tetőablak beépítésével azonban jelentős fényforráshoz jutsz, mivel a természetes fény nagyobb felületen léphet be a szobába. 

Tervezz be elegendő természetes fényt!

Ha felújításba kezdesz, figyelj oda minden fontos szempontra! Hallottál már bárkit arról panaszkodni, hogy túl sok a természetes fény a lakásában? Ökölszabályként elmondható, hogy a beépítendő üvegfelületnek legalább a felújított helyiség alapterületének 20%-át kell kitennie. Érdemes tetőablakokat is beépíteni, amelyekkel megfelelő mennyiségű és egyenletesen elosztott fénybe boríthatja a szobát. Ne feledd: szükség esetén árnyékolók és redőnyök széles választékával szabályozhatod a bejutó fény mennyiségét. 

Formáld át mindennapi élettered!

Szeretnéd felfrissíteni a lakókörnyezeted? A hibrid munka elterjedésével minden eddiginél több időt töltünk otthon, ezért a kellemes lakókörnyezet elengedhetetlen. Mindennapi élettered átformálhatodja például okosan elhelyezett tetőablakokkal, amelyek több természetes fényt engednek be az otthonodba. 

Aknázd ki a fentről érkező fény előnyeit!

A természetes fény helyreállítja szervezetünk melatonintermelését. A melatonin egy hormon, amely fokozza a fáradtság érzését, így ha több természetes fény ér minket, energikusabbak leszünk napközben, és jobban alszunk éjjel. 

Teremts harmóniát a környezettel! 

A tetőablakok összekapcsolják otthonodat a természeti környezettel, és friss levegőt engednek be. Pár nagyobb szobanövénnyel harmóniát teremthetsz, amely a testnek, léleknek és elmének egyaránt jót tesz. 

Egészítsd ki a fényt megfelelő berendezéssel!

Ügyelj rá, hogy a helyiség berendezése és anyagai kiegészítsék a fényben fürdő szoba hangulatát! Fesd nyugtató zöld vagy kék színekre a háló falait, és a reggelente beúszó napsugarak kíméletesen fognak ébreszteni. A nappaliban használj világosabb színeket, hogy élettel teli és világos teret adj a családi életnek – meglátod: hívogató környezetben mindenki szívesen tölt több időt együtt. És végül ne feledkezz meg arról sem, hogy a növényeket úgy kell elhelyezni, hogy elegendő éltető napfényt kapjanak. 

Ha otthonodban elsődleges fényforrásként tekintesz a természetes fényre, és kihasználod az előnyeit, szemet gyönyörködtető és meleg hangulatot teremthetsz, amely mindenkit megnyugtat.

Kapcsolódó cikkek

Miért VELUX?

Átformáljuk a teret

Napfényes megoldásaink segítenek abban, hogy extra életteret tudhass magadénak a tető alatt, és páratlan értéket hozzon otthonodba, jólétedbe és a tér élményébe.

Az ingatlan értéke növekedik

Biztos lehetsz benne, hogy a VELUX termékmegoldásokba való befektetésed növeli ingatlanod értékét, és hamar megtérül.

Nyugalom az otthonodban

Rolóink és redőnyeink, pótalkatrészeink és szervizünk szerteágazó lehetőségeivel biztosítjuk, hogy a lehető legjobb élményben legyen részed.

Azért vagyunk, hogy segítsünk

Csapatunk arra törekszik, hogy teljes megelégedettségedet biztosítsa a kapcsolatfelvétel pillanatától a tanácsadáson át a felszerelésig.

Minőség, kompromisszumok nélkül

Az igényeid a mi iránytűnk. 1941 óta folyamatosan fejlesztjük, tökéletesítjük termékeinket és lehető legtartósabbra építjük őket.

Ésszerű választás

Fenntartható megoldásokkal javíthatod életed minőségét, amely jó neked és a Bolygónak.