Mire érdemes figyelni, ha tetőtéri ablakot szeretnél otthonodba?

1. Az ablakok elhelyezése befolyásolja a szobák megvilágítását

Megfelelően elhelyezett tetőablakokkal több fényt engedhetsz be otthonodba. A kutatások szerint hasonló körülmények között a tetőablakok legalább kétszer annyi napfényt engednek be, mint az azonos méretű homlokzati ablakok. A jobb fényáteresztő képességen kívül tetőablakokkal a falakról szétszóródó fény mennyiségét is növelheted, és hatékonyabban kiküszöbölheted a kellemetlen tükröződést.

A tetőtéri ablakok átgondolt elhelyezésével és kombinációjával befolyásolhatod a napfény eloszlását és a kilátást. A különböző helyiségekben akár különböző magasságban is beépíttetheted az ablakokat, mivel tetőablakaink a kézi működtetés mellett elektromosan vagy napelemesen, távirányítóval is vezérelhetők. Az ablakok elhelyezésétől és a tető hajlásszögétől függően választhatsz felnyíló és billenő tetőtéri ablakokat.

2. A különböző helyiségekhez különböző anyagú ablakok illenek

A tetőablak keretének anyaga különösen fontos az olyan helyiségekben, mint a fürdő vagy a konyha, ahol az ablak magas páratartalomnak és ingadozó hőmérsékletnek van kitéve. Az ilyen helyiségekhez karbantartásmentes, poliuretán bevonatú tetőtéri ablakot válassz, ami kevésbé érzékeny a nedvességre.

3. Hőkomfort

Tudtad, hogy a tetőtéri ablakok megfelelő elhelyezésével egész évben komfortos hőmérsékletet tarthatsz otthonodban, akár légkondicionáló nélkül is? Telente ingyen energiához, hőhöz – és több fényhez – juthatsz a napsütésből, nyáron pedig az árnyékolók és a redőnyök okos alkalmazásával hűvösen tarthatod a helyiségeket. Így otthonodban mindig kellemes klíma uralkodhat, és az energián is sokat spórolhatsz.

4. Megújuló energia otthonod számára

A tetőtéri ablakok elhelyezését a tető alakjához kell igazítani. A különböző megoldásoknak és tetőablak-kombinációknak köszönhetően egyszerűen összehangolhatod a napelemek és a tetőablakok elhelyezését, és kompromisszumok nélkül termelhetsz saját megújuló energiát otthonod számára.

Milyen típusú tetőablakok a legideálisabbak számodra?

Minden tetőhöz és helyiséghez számos megoldás közül választhatsz, hogy megvalósítsd álmaid otthonát. Találd meg a számodra ideális tetőablak típust!

Hozd ki a legtöbbet új tetőtéri ablakaidból!

Két vagy több tetőablakot kombinálva tágas szobákat alakíthatsz ki, több fénnyel és nagyszerű kilátással.

Tapasztalj meg új élményeket és dimenziókat új otthonodban VELUX tetőerkéllyel.

Az égbolttól az utca nyüzsgéséig. A VELUX tetőablak-kombinációk nagyszerű kilátást kínálnak.

A VELUX tetőterasszal nappalid és teraszod egyetlen, szemet gyönyörködtető térré egyesülhet.