A „Fénnyel Teli Otthonok” Családi Ház Tervpályázat célja az volt, hogy a hallgatók felfedezzék a napfény építészetben betöltött szerepét és a VELUX Magyarország Kft. termékkínálatában rejlő számtalan lehetőséget. A pályázat a hazai építészhallgatók számára olyan gyakorlati tervezési feladatot is nyújtott, ahol a VELUX Magyarország Kft. folyamatos szakmai támogatása mellett a hazai piacon is helytálló tudást szerezhettek a hallgatók. A pályázatra összesen 32 pályázat érkezett be. A pályázókkal minden magyarországi építészeket képző felsőoktatási intézmény képviseltette magát.
 
A Fénnyel teli otthonok Családi Ház Tervpályázat zsűritagjai voltak 2020-ban: Gelesz András, Ybl-díjas építésztervező, Kajdócsi Jenő, Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjas, az Év Lakóháza pályázat többszöri díjazottja, Csanády Pál, okleveles építészmérnök, a Metszet című folyóirat főszerkesztője továbbá Kárpáti Marianna, a VELUX Magyarország Kft. marketingvezetője.

A VELUX Magyarország Kft. három kategóriában (Magastetős családi ház tetőtér-beépítéssel; Magas vagy alacsony hajlásszögű tetővel rendelkező, tetőtér nélküli családi ház; Lapostetős családi ház) összesen 1.700.000 Ft nyeremény összeget osztott ki a díjazottak között – támogatva ezzel a kiemelkedő pályaművek alkotóinak szakmai fejlődését. 

A sikerre való tekintettel a VELUX Magyarország Kft. 2021-ben is meghirdeti a pályázatot.


VELUX Építészhallgatói Pályázat 2020 - Pályázati művek

Bemutatunk néhány pályázati tervet a hallgatók tollából. Kattintson a részletekért.

Magastetős családi ház tetőtér-beépítéssel pályázati kategória

Magas vagy alacsony hajlásszögű tetővel rendelkező, tetőtér nélküli családi ház pályázati kategória

Lapostetős családi ház pályázati kategória