VELUX gyártói szakvélemény

Ügyfeleink többsége gyártói szakvélemény készítésre vonatkozó igényével általában viharkár, vagy egyéb biztosított káresemény esetén találkozunk, amelyben általában a javíthatóság megállapítására van szükség. 

Beépítő és Kivitelező partnereinknek is szüksége lehet a gyártói szakvélemény készítésre, a kivitelezésre vonatkozó jótállási időszakon belül történt meghibásodás esetén. Emellett egy beruházás kivitelezés szakaszában elvégzett beépítés átadásakor a megfelelőség igazolásaként is kérhető.

A gyártói szakvéleményt minden esetben a termék megvásárlásakor érvényes, és hatályos jótállási feltételek figyelembe vételével, és a termék csomagolásában megtalálható beépítési, és beüzemelési, valamint a használati útmutatóban foglaltak alapján készítjük el.

tetoablak beépítés

Jótállási időszak alatti meghibásodások esetén az alábbiakat fontos tisztázni:

Szerkezeti hiba

Tudnunk kell, hogy szerkezeti, anyag-, vagy gyártási hibáról van-e szó, azaz a keletkezett hibára kiterjed-e a VELUX jótállás. A VELUX vállalat több, mint 75 éve gyárt elkötelezetten tetőtéri ablakokat, melyek a minőség és a megbízhatóság szinonímájává váltak. A VELUX Jótállási feltételek alapján a termékekre 3, 5 és 10 év jótállás vonatkozik. Részletekről tájékozódjon a

linkre kattintva.

Helytelen beépítés

Fontos tudnunk, hogy nem megfelelő beépítés miatti meghibásodásról van-e szó, azaz a keletkezett hiba nem szerkezeti, anyag- vagy gyártási hiba miatt keletkezett. Ez esetben kiterjed-e rá a kivitelezői jótállás vagy szavatosság.

Használati hiba

Tisztázandó az is, hogy nem megfelelő használatból, vagy karbantartás hiányából fakad-e a meghibásodás. A jótállás nem terjed ki erre, emiatt nem érvényesíthető. Ilyenkor a felmerülő költségek a végfelhasználót terhelik.