A Jövő Aktívháza
Norvégiában

Egy családi ház, amely magában ötvözi az időtlen dizájnt, beolvad a lenyűgöző norvég tájba és számos forradalmi megoldást kínál az energiaigény csökkentésére. Ez a Jövő Aktívháza, amelynek nem titkolt célja, hogy technológiájával és egyedülálló atmoszférájával ihletet adjon a jövő zöld épületei számára. 

A Jövő Aktívháza 2012-ben az ország második aktívházaként épült. Az északi sarkkörtől 600 kilométerre fekszik Stjørdal falujában, Trondheim közelében a hegylánc délre néző oldalán. Az időjárás a hűvös nyártól a kemény, hideg télig változik, véget nem érő éjszakákkal.

A Jövő Aktívháza újszerű megoldásokat kínál egy modern családi ház számára. Az energia és a belső klíma közötti kölcsönhatást holisztikus megközelítéssel értelmezi, miszerint az energiahatékonyság egy kellemes otthonban is megvalósítható, ahol a lakók aktívan kihasználhatják a környezet adottságait.

Geir Brendeland és Olav Kristoffersen építészek álmodták meg az épületet és energiaszakértőkkel szoros együttműködésben valósították meg a tervezést. Munkájuk középpontjában mindvégig a kibocsátás csökkentése és a nem megújuló energiaforrások használatának minimalizálása állt. Formatervezésében az épület ötvözi az időtlen külsőt és az egyszerű, könnyen alakítható belső teret.

Egy olyan házat szerettünk volna, amely megjelenésében tükrözi a szigorú, modern, északi karaktert, de belül világos, színes és élettel teli

– mondta Geir Brendeland.

Az épületben homlokzati és tetőtéri ablakok is találhatók.

„Az ablakok minden irányból utat adnak az épületbe beáramló fénynek, így a lakók tanúi lehetnek a napszakok alakulását. Érezhetik a természet és az évszakok változásának ritmusát”- tette hozzá Brendeland.


VELUX INTEGRA®  távvezérelt tetőtéri ablakok

  • Távirányítás kényelme érintőképernyős vezérlővel
  • Komfortprogramok a jó hő- és fényviszonyokért, a jó levegőért
  • Beépített esőérzékelő automatikusan zárja az ablakot
  • Többféle üvegtípus
  • Esőzajcsökkentés

Ha páratlan kényelemre vágyik, a távvezérlésű VELUX INTEGRA® tetőtéri ablak a megoldás.
A legújabb technológiájú érintőképernyős vezérlővel szállítjuk, mellyel az összes ablakot, külső és belső árnyékolót vagy redőnyt működtetheti a lakás bármely helyiségéből. A beépített esőérzékelő biztosítja Önt afelől, hogy az ablakok automatikusan bezáródnak, ha elered az eső.

VELUX külső hővédő roló

  • A besugárzó hő akár 76%-át kiszűri
  • 5 fokkal hűvösebb lehet a szobában nyáron
  • Áttetsző anyag, a kilátás biztosított
  • Belülről, egyszerűen felszerelhető
  • A szobából működtethető