Ordrup Iskola: jobb körülmények a tanuláshoz

Az Ordrup Iskola átalakítása nem csak a levegő minőségét javította jelentős mértékben. Az automata vezérlésű tetőtéri ablakok és az épület szerkezete rendkívül kellemes belső klímát teremtenek, ahová belépve azonnal otthon érzi magát az ember.

2015 nyarán az iskola harmadik emeletén található tantermek születtek újjá a beltéri klíma javítását célzó, kitartó, szorgalmas munka eredményeként.

Az átalakítás előtt a tanárok és diákok fáradékonyságra és fejfájásra panaszkodtak. Jan Hansen, az akkori igazgató így emlékszik vissza: „Amikor rossz a közérzetünk, egyáltalán nem vagyunk produktívak, ilyenkor nagyon nehezen tanulunk bármit is.”

Michael Svensson, az iskola tanára saját bőrén tapasztalta a problémát: „Néha muszáj volt megkérnem a gyerekeket, hogy menjenek ki a teremből, mert csak nagyon rövid ideig tudtak odafigyelni – magyarázza Svensson. – Én is hamar elfáradtam.”

Az iskolavezetőség kapcsolatba lépett a VELUX Dániával, részben azért, mert ismerte a vállalat korábbi iskolafelújítási projektjeit a környéken.

A munkakörnyezet, energiafogyasztás és gazdaságosság javításának szem előtt tartása motiválta az automatikusan vezérelt VELUX tetőtéri ablakok beépítését.

A választott megoldás nemcsak a rossz belső klíma problémáját oldotta meg, de olcsóbb is volt, mint egy mechanikus szellőztetőrendszer beépítése. Ráadásul az átalakításnak köszönhetően a tantermek nagyobb ablakokat és kisebb íróasztalokat kaptak.

Az eredménnyel mindenki rendkívül elégedett. A hőmérséklet és szén-dioxid-szint javulása egy sokkal ideálisabb környezetet teremtett a tanulásra.

Tine R. Jensen, önkormányzati mérnök

Michael Svensson tanár is elégedetten mesél:

„Jelentős mértékben javult a levegő és megszűnt a magas páratartalom – mondta, és hozzátette, hogy az átalakítás pozitív hatásai a diákokon is érezhetők: – Úgy veszem észre, hogy sokkal nyugodtabbak lettek.”

Nagyra értékeli a hatalmas ablakok alatt található platformokat is:
„Néha az órák alatt odaülök, leveszem a cipőmet és a falnak támaszkodok. Az ilyen gesztusoktól a tanár-diák kapcsolat bensőségesebb lesz. Az iskola alapvetően elég szigorú, ezért néha szükség van arra, hogy kicsit ellazuljunk.”


Tények:

Az állami kézben lévő Ordrup Iskola Gentofte városában, Koppenhágától körülbelül 10 kilométerre északra található.

 

Az átalakítás magában foglalta:

Összesen 27 VELUX INTEGRA® tetőtéri ablak beépítését 5 tanteremben és az egyik aulában.
Érintőképernyős vezérlést minden tanteremben.

Az ablakok felénél az üvegfelület ablak alatti megnövelését.
Háttámlával ellátott platformok létrehozását a nagyobb méretű ablakok párkányain.


VELUX INTEGRA®  távvezérelt tetőtéri ablakok

 • Távirányítás kényelme érintőképernyős vezérlővel
 • Komfortprogramok a jó hő- és fényviszonyokért, a jó levegőért
 • Beépített esőérzékelő automatikusan zárja az ablakot
 • Többféle üvegtípus
 • Esőzajcsökkentés

Ha páratlan kényelemre vágyik, a távvezérlésű VELUX INTEGRA® tetőtéri ablak a megoldás.
A legújabb technológiájú érintőképernyős vezérlővel szállítjuk, mellyel az összes ablakot, külső és belső árnyékolót vagy redőnyt működtetheti a lakás bármely helyiségéből. A beépített esőérzékelő biztosítja Önt afelől, hogy az ablakok automatikusan bezáródnak, ha elered az eső.

VELUX fényzáró roló

 • Teljes fényzárás
 • Fokozatmentesen fel-le húzható
 • Vékony vezetősínes, diszkrét kialakítás, tökéletesen illeszkedik a tetőtéri ablakra
 • Alumínium fényvisszaverő réteg a külső felületen
 • Az egyedülálló Pick&Click® rendszernek köszönhetően percek alatt felszerelhető
 • 24 különböző szín és minta

VELUX INTEGRA®  termékcsalád


A VELUX INTEGRA® rendszer elektromos hálózatról illetve napenergiával működő tetőtéri ablakok, árnyékolók, redőnyök és tartozékok portfóliója, melyek egyszerűbbé és kényelmesebbé teszik a VELUX ablakokat.

VELUX külső hővédő roló

 • A besugárzó hő akár 76%-át kiszűri
 • 5 fokkal hűvösebb lehet a szobában nyáron
 • Áttetsző anyag, a kilátás biztosított
 • Belülről, egyszerűen felszerelhető
 • A szobából működtethető

VELUX beépítőtermékek


A VELUX burkolókeretek és beépítőtermékek gyorsan, egyszerűen és biztonságosan teszik beépíthetővé a tetőtéri ablakokat. Minden eredeti VELUX termékkel kompatibilisek, így biztosított a tetőtéri ablak vízzáró és biztonságos csatlakoztatása a tetőszerkezethez, illetve a tökéletes belső megjelenés.