Az első aktívház Oroszországban

A hagyományos faházak inspirálták a modern, összkomfortos épületet. Oroszország első aktívháza tökéletes példa arra, hogy egy jellegzetes karakterű épületből is gyönyörű, egészséges, életteli otthon válhat.

A hagyomány és a technológia találkozik ebben a Moszkva külvárosában található faházban. A szigorú, de mégis meleg és családias külsővel rendelkező kétemeletes épületet a hagyományos orosz építészet és a korszerű technológia kelti életre.

A két tényező ötvözésének eredménye egy környezetbarát, tágas családi ház lett. A 2011-ben befejezett aktívház a VELUX Cégcsoport, az NLK építőipari cég és számos tapasztalt beszállító közös munkájának gyümölcse.

A Polygon Lab orosz tervezőirodánál Alexander Leonov építész kapott megbízást a ház megtervezésére, akit a helyi építészeti tradíciók és egy modern otthon szükségletei inspiráltak.

A kisméretű faházakból, a hagyományos orosz dácsákból merítettünk ihletet, ami a fa tetőszerkezetben, robosztus kéményben és terjedelmes elemekben tükröződik. A kéményben a füstelvezető funkción kívül további csöveket és berendezéseket is elrejtettünk

- világosít fel Leonov.

A hőkezelt fa széles körű használatának köszönhetően az épület környezetre való hatása egész életciklusa alatt minimális.

A belső tér fényárban úszik. A földszinten a közösségi helyiségek találhatók, mint a konyha, nappali, játszószoba és iroda. A szobák mérete és sokoldalúsága többféle tevékenységet tesz lehetővé, míg a nyitott belső tér állandó rálátást biztosít a szülőknek a gyerekekre.

A privát helyiségek, mint a hálószoba, fürdőszoba és két további kisebb hálószoba az emeleten találhatók. A számos homlokzati és tetőtéri ablakon keresztül rengeteg fény jut az épületbe és azt a benyomást kelti, mintha kint lennénk a természetben. A tulajdonosok, Aszja, Kornej és gyermekeik is nagyon fontosnak tartják a természetközeliséget:

Végtelen öröm és nyugalom tölt el, amikor a környező tájat figyelem és olyan, mintha kint lennék a természetben, de télen a hideg, nyáron a szúnyogok nélkül

– mondja Aszja.

Jól tudjuk, hogy az orosz időjárás szélsőséges, nyáron gyakori a +35°C és télen ‑35°C is előfordul. Az ország első aktívháza bebizonyította, hogy a kemény orosz télben is megállja a helyét. Az első szilveszterén is meleg maradt, amikor a külső hőmérséklet ‑30°C-ra zuhant.

Integrált napkollektorok segítik a fűtésrendszert, míg a homlokzat többszörös faburkolata minimalizálja a hőhidak kialakulásának esélyét. A hőtömeget a nehézvakolat képzi. A meleg évszakokban a tetőre szerelt és homlokzati automatikus árnyékolók tartják kellemesen hűvösen a ház belsejét.


VELUX INTEGRA®  távvezérelt tetőtéri ablakok

  • Távirányítás kényelme érintőképernyős vezérlővel
  • Komfortprogramok a jó hő- és fényviszonyokért, a jó levegőért
  • Beépített esőérzékelő automatikusan zárja az ablakot
  • Többféle üvegtípus
  • Esőzajcsökkentés

Ha páratlan kényelemre vágyik, a távvezérlésű VELUX INTEGRA® tetőtéri ablak a megoldás.
A legújabb technológiájú érintőképernyős vezérlővel szállítjuk, mellyel az összes ablakot, külső és belső árnyékolót vagy redőnyt működtetheti a lakás bármely helyiségéből. A beépített esőérzékelő biztosítja Önt afelől, hogy az ablakok automatikusan bezáródnak, ha elered az eső.

VELUX árnyékolók és redőnyök

A tökéletes tetőtéri komfort titka az árnyékolási megoldások megfelelő kombinációja. Szeretnénk nyáron a beáramló meleg ellen is védekezni, hogy otthonunk kellemes hőmérsékletű maradjon. VELUX tetőtéri árnyékolók között megtalálja a legjobb megoldást otthona számára.

VELUX tetőablak kombinációk


Több VELUX tetőtéri ablak alkalmazásával nagyszerű, fényben úszó szobákat alakíthat ki, melyekben úgy érezheti magát, mintha odakint lenne.

VELUX kiegészítő ablakelemek

Tetőterét még több természetes fénnyel töltheti meg, ha a tetőtéri ablakokat a VELUX kiegészítő ablakelemeivel kombinálja a tetőablak alatt. Válasszon a lehetőségek közül és alkossa meg saját, egyénre szabott ablakkombinációját.

VELUX INTEGRA®  termékcsalád


A VELUX INTEGRA® rendszer elektromos hálózatról illetve napenergiával működő tetőtéri ablakok, árnyékolók, redőnyök és tartozékok portfóliója, melyek egyszerűbbé és kényelmesebbé teszik a VELUX ablakokat.