Egy családi ház: TUEN,
Dánia

Egy négytagú család számára a régi otthonuk felújítása kiváló alkalmat teremtett arra, hogy át is alakítsák azt. Az extra szigetelés és a tetőtéri ablakok beépítése kellemes, gyönyörű otthonná változtatta a korábban sötét és hideg épületet.

Thomas, Charlotte és gyermekeik 2000-ben bukkantak a számukra tökéletes családi házra. Két emeletével, alagsorával és otthonos kertjével a sárga téglás épület elég tágas a család számára és a környékbeli közlekedés is kiváló. Ugyanakkor az épületnek volt néhány hiányossága is.

Az 1937-ből származó eredeti tetőszerkezet szigetelése gyengének bizonyult, ezért 2013-ban teljesen újjáépítették extra hőszigeteléssel. „A beltéri klíma azonban még mindig nem volt elég jó – nyilatkozik Thomas –, ezért úgy döntöttünk, hogy a földszint is plusz hőszigetelést, új padlót és párazáró réteget kap.”

A család a VELUX Cégcsoporthoz fordult segítségért, ahol a szakértők az emelet újjáépítését tanácsolták. A tervek magában foglaltak tizenegy tetőtéri ablak beépítését és a hall gerinc felé történő megnyitását.

A család először fenntartásokkal kezelte a terveket:

„Aztán elkezdtük átgondolni az egészet. Láttuk, mennyi előnnyel jár az, ha megnyitjuk a szobákat a tetőgerinc felé” – mondta Thomas. Az átalakítás 2015-ben fejeződött be. 

A felújítás elsődleges célja a beltéri klíma javítása volt. A családnak először kétségei voltak afelől, hogy a nagyszámú tetőtéri ablak beépítése valóban javítja-e a hőérzetet. Az átalakítás befejeztével azonban megtapasztalhatták, hogy az ablakok nem gyengítik a szigetelést és nem idéznek elő drasztikus hőmérséklet-változásokat.

Sokkal melegebb lett a házban. Korábban mindig becsuktuk a folyosóra nyíló ajtókat, hogy ne legyen hideg. Ma már erre semmi szükség

– mondja Charlotte.

Ezenfelül a tetőtéri ablakok beépítése teljesen megváltoztatta az emelet atmoszféráját. „A szobák levegősebbek lettek – meséli Charlotte. – A felhős napokon érezhető a legjobban a különbség, sokkal több fény jut be, mint korábban. Az ilyen napokon értékelem a legjobban a tetőtéri ablakokat.”

A VELUX tervező csapat a VELUX Daylight Visualizer 2 szoftvert használta a bejutó fénymennyiség eloszlásának optimalizálására.

Előtte

Utána

A hálószobákban a tetőtéri ablak a természet közelségének benyomását kelti, így a légkör barátságosabb lett. A gyerekek egyedül és barátaikkal is szívesebben töltik idejüket a szobájukban. Thomas úgy érzi, hogy a ház szinte beleolvad a kertbe:

„Olyan, mintha a hálószobánk a fák lombkoronájában lenne – mondja. – Minden nap várom, hogy az ágyból figyelhessem a csillagokat. Az árnyékolók úgy vannak beprogramozva, hogy éjszaka lehúzódjanak, így kora reggel nem süt be a nap.”


VELUX INTEGRA®  távvezérelt tetőtéri ablakok

  • Távirányítás kényelme érintőképernyős vezérlővel
  • Komfortprogramok a jó hő- és fényviszonyokért, a jó levegőért
  • Beépített esőérzékelő automatikusan zárja az ablakot
  • Többféle üvegtípus
  • Esőzajcsökkentés

Ha páratlan kényelemre vágyik, a távvezérlésű VELUX INTEGRA® tetőtéri ablak a megoldás.
A legújabb technológiájú érintőképernyős vezérlővel szállítjuk, mellyel az összes ablakot, külső és belső árnyékolót vagy redőnyt működtetheti a lakás bármely helyiségéből. A beépített esőérzékelő biztosítja Önt afelől, hogy az ablakok automatikusan bezáródnak, ha elered az eső.

VELUX tetőablak kombinációk


Több VELUX tetőtéri ablak alkalmazásával nagyszerű, fényben úszó szobákat alakíthat ki, melyekben úgy érezheti magát, mintha odakint lenne.

VELUX INTEGRA®  termékcsalád


A VELUX INTEGRA® rendszer elektromos hálózatról illetve napenergiával működő tetőtéri ablakok, árnyékolók, redőnyök és tartozékok portfóliója, melyek egyszerűbbé és kényelmesebbé teszik a VELUX ablakokat.

VELUX árnyékolók és redőnyök

A tökéletes tetőtéri komfort titka az árnyékolási megoldások megfelelő kombinációja. Szeretnénk nyáron a beáramló meleg ellen is védekezni, hogy otthonunk kellemes hőmérsékletű maradjon. VELUX tetőtéri árnyékolók között megtalálja a legjobb megoldást otthona számára.