Fedezze fel a legfrissebb VELUX termékújdonságokat és fejlesztéseket - Trendbe hozzuk!

VELUX megoldások egyedi igényekre szabva

A VELUX termékkínálat rendkívül széles, mégis előfordulhat, hogy a megtervezett / megálmodott kép az alap tetőtéri ablak választékkal nem elérhető. Ilyen esetben sem kell kompromisszumot kötni vagy lemondani a VELUX minőségről, hiszen a Premium tetőtéri ablakok több tulajdonsága (pl. külső lemezborítás színe, ablak mérete) egyénileg megválasztható, árajánlat kérés alapján rendelhető.

Tetőteret tervezni érdekes és izgalmas feladat, melynek során a különleges kialakítás mellett a tetőtér nyújtotta számos előnyt, a remek benapozást és kedvező fényeloszlást, az átszellőztetés és folyamatos friss levegő biztosításának lehetőségét is érdemes kihasználni átgondolt tervezéssel. A tetőn elhelyezett ablakok és ablakkombinációk játékos változatosságot kölcsönöznek a térnek, azonban az egyedi kialakítás néha egyedi termékek szükségességét eredményezi.

Ha a külső képen igazítanánk… 

Ha szeretnénk, hogy a tetőtéri ablak külső megjelenése másként mutasson a tetőn (jobban harmonizáljon a tetőfedő anyaggal), a standard takarólemezek helyett választható réz, titáncink vagy szinte bármilyen RAL színre festett alumínium változat. Hogy tökéletes legyen az összhang, az ablakok tetőszerkezethez való csatlakoztatásához szükséges burkolókeretek is elérhetőek ilyen kivitelben.

Ha a méret a lényeg…

Ha a tervezett állapot megvalósításához egyedi méretű ablakra van szükség, érdemes lehet a VELUX mérethálóra illeszkedő ablakban gondolkodni, de még eggyel tovább lépve – a méretrács adta korlátokon belül – bármilyen egyedi méret legyártását biztosítani tudjuk.

Egyedi gyártási specifikációt igénylő esetekben a gyárral történt egyeztetést követően tudunk árajánlatot készíteni, mely semmilyen kötöttséggel nem jár, azonban némi időt igényel. Rendelést követően az egyedi termékek – tekintettel arra, hogy személyes igényeknek megfelelően kerülnek legyártásra – nem visszáruzhatók. A VELUX garancia természetesen ugyanúgy érvényes.


VR technológiás applikációval segítünk a tetőtér-tervezésben

A VELUX Cégcsoport magyar nyelven is elérhető MyDaylight applikációja az első olyan mobilalkalmazás a piacon, amely a virtuális valóság technológiáját felhasználva nyújt valósághű napfény és bevilágítottság szimulációkat a tetőtértervezők, tetőtér-felújítók számára lenyűgöző fény- és térhatást biztosítva. 

Az új MyDaylight alkalmazás lehetővé teszi az otthontulajdonosoknak, építkezőknek vagy felújítóknak, hogy megismerjék a természetes, nappali fény hatását otthonukban. Sok lakástulajdonos számára problémát okoz elképzelni, hogy a napfény milyen hatással lehet otthonára és mit nyerhet több napfénnyel, több természetes fényforrást biztosító tetőtéri ablakkal. A MyDaylight megoldás és eszköz, amely áthidalja ezt a szakadékot. 360 fokos digitális szimulációval mutatja be a végeredményt és a beáramló természetes fény mennyiségét napszaktól, évszaktól és tájolástól függően. A mobilapp Androidról és iOS készülékekről is elérhető ingyenesen az applikációs áruházakban.

A MyDaylight jelenleg a legnépszerűbb VELUX tetőablakokat tartalmazza 24 különböző méretben, de az alkalmazáson keresztül nem lehet a tetőtéri ablakokat megvásárolni. Az alkalmazás legfontosabb célja, hogy inspirációt nyújtson és kézzelfogható érzést adjon az otthon jövőbeni kinézetéről. Emellett az applikáció felhasználói számára szakembert is ajánlunk, a VELUX Ajánlott Beépítők elérhetőségeit juttatjuk el nekik. 

Töltse le az alkalmazást és hívja fel a felújítók, építkezők figyelmét a természetes fény fontosságára és jelentőségére azáltal, hogy megmutatja nekik egy valósághű szimuláción keresztül, hogy milyen jelentős különbség lehet aközött, hogy egy vagy két tetőtéri ablakot helyeznek el egy helyiségben és ezzel hogyan tudják javítani annak hangulatát, növelni a térhatást.

A MyDaylight mobilapplikáció működését bemutató videó itt is megtekinthető: 

Extra biztonsági üvegezésű tetőtéri ablakok

Az üvegnek, mint az épületeinken megjelenő anyagnak, számos előnyét élvezhetjük a hétköznapokban: jó fényáteresztő, átlátható, kemény, hőszigetel. Mindezek mellett azonban van egy hátránya, amit ezidáig az emberiség nem tudott kiküszöbölni: törékeny. Mivel az üvegtörés veszélyt hordoz, az üveggyártás folyamatosan megoldásokat keres a veszély csökkentésére. Erre szolgálnak a biztonsági üvegek

A biztonság mindannyiunknak mást jelent. Van, aki a testi épségére, van, aki a vagyontárgyai védelmére, van, aki a zavaró vagy veszélyeztető tényezők elkerülésére gondol, ha ezt a szót hallja. A GGL és GGU típusú VELUX tetőtéri ablakokat a 70Q extra biztonsági üveggel is megrendelheti. Ez a termékmegoldás magasabb fokú védelmet nyújt üvegtörés esetén. 
Az extra biztonságról oly módon gondoskodunk, hogy a kétrétegű üvegezéssel készülő tetőtéri ablak belső laminált üvegét speciális eljárással gyártjuk: két 3 mm vastag úsztatott üvegtábla közé 4 réteg poli-vinil-butil biztonsági fóliát helyezünk el. A fólia szervesen beépül az üvegtáblák felületébe a gyártás során alkalmazott hő és nyomás hatására. 
Az üveg így passzív és aktív biztonságot is nyújt. A passzív biztonság a sérülésvédelmet jelenti, ha az üveg eltörik. A több réteg biztonsági fóliának köszönhetően az üveg törés esetén a szilánkokat megköti, a teljes üvegtábla egyben marad, nem hullik darabjaiban a beltérbe. Az aktív biztonság esetén maga az üveg a biztonsági funkciók hordozója, az üveg rideg törése lelassul, a fólia pedig deformálódik, így elhárítja a veszélyt.

A szabvány szerinti P4A osztálybesorolású 70Q extra biztonsági üvegeket a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) „A” kategóriába sorolja. Az „A kategóriás üvegnek védeni kell dobott tárgyak ellen. Az európai harmonizált szabvány szerint végzett vizsgálat golyóejtéssel történik, 4 kp-os acélgolyót különböző magasságokból ejtenek 3-szor az üvegre, három helyre, és az üveg nem szakadhat át. Ezeken a teszteken a 70Q extra biztonsági üveg kiválóan teljesít, ezért javasoljuk olyan esetekben, amikor a megrendelőnek extra biztonság iránti igénye van.


Mesés álmok az új Disney & VELUX Jó éjszakát Kollekcióval

A Disney & VELUX Jó éjszakát Kollekció a fényzáró rolók legújabb kínálata gyermekeknek és lélekben örök fiataloknak. Szülőként mindenki fontosnak tartja, hogy a lehető legjobbat nyújtsa utódjának és otthonában a kényelmet és a védelmet, az inspiráló környezetet biztosítsa a családnak. Ezért az új rolóválasztékot a gyermekes családok figyelmébe ajánljuk. 

A termékek ötvözik a VELUX fényzáró rolók funkcionalitását és megbízhatóságát a Disney kedvelt karaktereinek szórakoztató és izgalmas világával. Ezek a termékek a legjobb fényzáró képességű rolók a piacon (99,9% fényzárás, fényáteresztés: τ=0,00, UV-áteresztés τUV=0,00), használatukkal a nap bármely szakaszában tökéletesen besötétíthetők a tetőtéri helyiségek, így hozzájárulnak a nyugodt, pihentető alváshoz, legyen szó hosszú éjszakai álomról vagy akár egy rövid délutáni sziesztáról. A 18 mókás minta az esti mesék tökéletes kiegészítése, szórakozást és izgalmat tartogat a kicsiknek, ami aztán a játék végeztével mesés álomvilágba kalauzolja őket. A fényzáró rolók lehúzott állapotban az ablak hőszigetelő képességét is javítják (∆U=0,05-0,30 W/m2K, üvegezéstől függően), megőrizve a téli esték meleg hangulatát.
Az összes Disney & VELUX Jó éjszakát fényzáró roló tökéletesen illeszkedik bármely VELUX tetőtéri ablakhoz, az egyedülálló Pick&Click!TM rendszernek köszönhetően könnyedén, percek alatt felszerelhető. Vékony vezetősínes, diszkrét kialakítása az esztétikus megjelenésen túl a lehető legtöbb természetes fényt engedi a szobába. Anyaga teljes mértékben károsanyag-mentes, melyet az OEKO-TEX® minősítés garantál, ezzel is hozzájárulva a jobb beltéri komforthoz és a gyerekek egészségéhez. 


Gyermekbiztos VELUX termékek – extra biztonság 

A gyerekek biztonságáról a VELUX tetőtéri ablakok és a VELUX belső árnyékolók esetében egyaránt gondoskodunk. Gyermekbiztos termékeink használatával megóvhatók a kicsik, így az önfeledt szórakozás biztonságban telhet és minden szülő nyugodt lehet akkor is, ha a csemeték egyedül játszanak a szobában.

Ha megrendelői körében olyan szülőkkel találkozik, akik számára a biztonság fontos, ajánlja a biztonsági kiegészítőket a VELUX tetőtéri ablakokhoz. A biztonsági zár és nyitáskorlátozó használatával nem kell aggódni akkor sem, ha a gyerekek olyan korba kerülnek, mikor elérik a tetőtéri ablakot, mindenre kíváncsiak és mindent kipróbálnak.

A ZOZ 012K biztonsági zár és a ZOZ 010K nyitáskorlátozó megfelelt az EN 16281 gyermekbiztonsági szabványok által előírt vizsgálatoknak, alkalmazható VELUX GZL, GLL, GGL, GLU és GGU ablaktípusoknál a legtöbb méretben.

A kiegészítőkről sem feledkeztünk meg, az összes VELUX belső árnyékoló gyermekbiztos. Lógó zsinórok nélküli kialakításuk és működtetésük megfelel az EN 13120 szabványok fojtási veszélyek elleni védelemre vonatkozó követelményeinek, még véletlenül sem fordulhat elő nemkívánt háztartási baleset.

További információkért érdeklődjön Vevőszolgálatunknál.


A VELUX tetőtéri ablakok készen állnak a természet kihívásaira

ATripleProtect VELUX tetőtéri ablakokat az extrém időjárású területeken élők számára terveztük. Több mint 500 speciális kialakítású ablakot teszteltünk valós körülmények között Oroszország és Finnország távoli vidékein és biztonsággal állíthatjuk, hogy a TripleProtect VELUX tetőtéri ablakok kiállták a próbát: időjárásbiztos megoldást nyújtanak a jéggel, a vastag hótakaróval, a heves esőzéssel és az erős széllel szemben.
Megépítettük saját Klíma Laboratóriumunkat, ahol olyan szélsőséges időjárási jelenségeket tudunk szimulálni, amelyek még a természetben sem gyakran fordulnak elő. Mindezt tettük azért, hogy minden piaci igénynek, így akár az extra védelemnek is megfelelő termékprogramot kínálhassunk.

Az új, két ablaktípusból álló termékprogram annak az innovatív mérnöki munkának az eredménye, melynek során kiterjedt kültéri tesztelés kísérte a termékfejlesztési folyamatot, az ablakok jó szolgálatot tesznek a hideg égövben és bármely területen, ahol extrém a tél. A 35 m/s szélerősség és a 120 mm/h esőzés sem fog ki rajtuk.
A TripleProtect VELUX tetőtéri ablakok a GGL billenő fa és GGL fehérre festett fa, ill. a GGU poliuretán bevonatú típusok esetén érhetők el. A leghatékonyabb és anyagilag legésszerűbb megoldást nyújtják az időjárási szélsőségek esetén, így a felhasználók évről évre a tökéletes kényelmet élvezhetik és a tetőtéri ablakok kapcsán teljes nyugalomban lehetnek.

További információkért érdeklődjön Vevőszolgálatunknál.

Ha kíváncsi a hétköznapinak nem nevezhető hurrikántesztünkre, itt megtekintheti:


Radikális változások a távvezérlésű VELUX INTEGRA® árnyékolóknál

A 2017-től forgalmazott elektromos és napelemes árnyékolókat megjelenésükben és funkcionalitásukban is megújítottuk és új típusokat is bevezettünk. Ennek eredményeként rendkívül megbízható, kimagasló minőségű távvezérlésű árnyékolóválaszték áll az érdeklődők rendelkezésére, melyben az árnyékolók mindegyike vékony sínnel készül és egységes kinézetű.
Az ablakszárnyon fent és kétoldalt felszerelt alumíniumprofilok az idei évtől ugyanazzal az elegáns vékony kialakítással készülnek, mint amit vevőink a kézzel működtetett árnyékolóinknál már megszokhattak. Az árnyékoló mozgatásáról gondoskodó motort az alsó profilba integráltuk, belülről továbbra is láthatatlan.
Maga a megállító mechanizmus is átalakításon esett át, a korábbi zsinórok helyett most már fogaskerekek mozgatják az árnyékolót, elrejtve az oldalsínekben. A feljesztő mérnökök munkáját dícséri az elektromos árnyékolók esetében a motorok tápellátását biztosító elektromos kábelek innovatív kialakítási módja. Ezáltal sokkal megbízhatóbb a működtetés, ráadásként pedig a motor is csöndesebb lett. A változtatások eredményeként az árnyékolók felszerelése egyszerűbb, így a felszerelést végző beépítő munkája könnyebb lett.

A VELUX termékpalettából az alábbi megoldások közül választhat:

  • DML elektromos fényzáró roló, DSL napelemes fényzáró roló
  • RML elektromos roletta, RSL napelemes roletta
  • FML elektromos harmonikaroló, FSL napelemes harmonikaroló (új)
  • FMC elektromos fényzáró energiaroló (új), FSC napelemes fényzáró energiaroló (új)

Az elektromos és napelemes árnyékolókkal sokat tehetünk a lakókomfort javítása érdekében, hiszen a használatuk sokkal kényelmesebb, mint kézi működtetésű társaiké.


Mitől billenthető a tetőtéri ablak

A 40-es években cégalapítónk, Villum Kann Rasmussen tervezőmérnök találta ki és tervezte meg azt a bölcsővasalatot, mellyel a tetősíkba beépített üvegezett szerkezet nyitható tetőtéri ablakká alakult. Az azóta eltelt több mint 75 év alatt ezt a vasalatot továbbfejlesztettük, az alapelv mégis ugyanaz maradt.

Bár nem látjuk, mégis ez a vasalat a billenő ablak lelke. Amikor az ablakszárnyat kinyitjuk és nyitva hagyjuk, az mindig olyan pozícióban áll meg, hogy az ablakszárny alja a vízszinteshez képest kissé lefelé billen. A vasalat gondoskodik arról, hogy az ablakszárny a vizet mindig a lakásból kifelé vezesse, még ha az ablak nyitva is van, amikor elered az eső.

A VELUX tetőtéri ablakok szárnyát teljesen, azaz 180 fokban körbefordíthatjuk, sőt a szárnyba épített tolóretesz segítségével a tokba integrált rögzítőhüvelybe rögzíthetjük. Így biztonságosan és kényelmesen tisztítható az ablaküveg, hiszen mindkét kéz szabad. A vasalaton található biztonsági stift segítségével a beépítők egy mozdulattal ki tudják emelni az ablakszárnyat a helyéről, de ugyanez a vasalat és stift teszi azt is lehetővé, hogy a szárny teljesen körbeforduljon, és mégse esssen ki, azaz stabilan a helyén maradjon.


A világ első ívelt üvegezésű felülvilágítója


A tetőtéri ablakok gyártásában piacvezetőként a lapos tetők világában is megálljuk a helyünket. Májustól egy dekoratív és innovatív megoldásunk válik elérhetővé, az ívelt üvegezésű felülvilágító.
Ezzel a termékkel újradefiniáltuk a lapos tetőbe építhető ablakok fogalmát.
Ez a világon az első széltől szélig ívelt üvegezésű, lapos tetőbe építhető ablak. Az innovatív ívelt kialakításnak köszönhetően az esőcseppek könnyedén legurulnak róla, így az ablak a 0 dőlésszögű tetőkön is alkalmazható, és kimeríthetetlen forrása lesz a természetes fénynek és a friss levegőnek. A tetőnek korábban enyhén dőlnie kellett ahhoz, hogy egy tisztán üvegből álló felülvilágítót be lehessen építeni. A VELUX ívelt üvegezésű felülvilágító minden 0 és 15 fok közötti hajlásszögű tetőhöz alkalmas, így teljesen új kialakítási lehetőségeket teremt az építészek számára, ugyanakkor nagy előrelépést jelent az építőanyag-ágazatban.

Ez az új, minimalista, lapos tetőbe építhető ablak nagyszerű választás azok számára, akik lapos tetős épületet építtetnek vagy felújítják lapos tetőjüket, és azt szeretnék, ha az több lenne egy hideg és eső elleni védőpajzsnál. A homlokzati ablakokkal ellentétben, amelyek csak a helyiség egy szegletét képesek bevilágítani, a felülvilágítót a belső tér bármely pontja fölé helyezhetjük, így a lehető legtöbb természetes fényt biztosíthatja a munkához, a pihenéshez, a főzéshez vagy a játékhoz.

Az ablak íve elsőként követi tökéletesen a lapos tetők szerkezetét és dizájnját, így az ablak modern külsőt ad a tetőnek, azoknak ajánljuk, akiknek számít a dizájn és a minőség.


VELUX elektrokromatikus tetőtéri ablak


Elektrokromatikus, azaz okosüveg. Mitől okos? Attól, hogy átkapcsolható, szabályozható: bizonyos elektromechanikai tulajdonságok megváltoztatásával, (általában a hordozó felület valamely oldalára felvitt különleges anyagok által) az üveg eredeti fényáteresztő, hőáteresztő képessége, átlátszósága, megváltoztatható. Ez nem fantázia, a VELUX termékválasztékban már elérhető. 

A SageGlass® rendszerű VELUX tetőtéri ablakok esetén az üveg egy gombnyomásra elsötétíthető. Az árnyékolás teljesen új módját kínálja. A 4 különböző árnyalat kellemes beltéri hőmérsékletet és védelmet biztosít a napsugarakkal és a vakító fénnyel szemben, bármilyen erősen süssön is a nap. A legsötétebb árnyalattal maximális védelem érhető el, az ablak g-értéke (összenergia-átbocsátása) 0,04-re csökken. Az ablakot négyfokozatú kapcsolóval szállítjuk, melyen egy színes lámpaskála jelzi, melyik árnyalat aktív éppen. Az elektrokromatikus tetőtéri ablak 78x98 cm, 78x118 cm és 114x118 cm méretben kapható GGL és GGU típusokban. A Saint-Gobain®-nel együttműködésben készül, az üveget ők szállítják nekünk.

További információkért és árakért érdeklődjön Vevőszolgálatunknál:


VELUX INTEGRA® termékek kommunikációja otthonirányítási rendszerekkel


Az áprilistól kapható új VELUX KLF 200 interfésszel szinte minden intelligens otthon- és épületautomatizálási rendszerbe teljes körűen integrálhatók a VELUX elektromos termékek.
A technológiának köszönhetően kényelmessé, egészségessé és biztonságossá tehetjük épületeinket. A különféle gyártóktól származó elemek azonban különböző „nyelveken” kommunikálnak, és eltérő protokollok szerint működnek. A VELUX KLF 200 interfész az okosotthon vagy a BMS-rendszer szenzorain, illetve kapcsolóin keresztül a beérkező üzeneteket átalakítva a kívánt módon aktiválja a VELUX INTEGRA® elektromos termékeket.

Az interfész alapbeállításai kielégítik a leghétköznapibb integrációs igényeket, de egy webes eszközzel is elláttuk, amellyel speciális, egyéni beállítások és forgatókönyvek is létrehozhatók. A forgatókönyv az épületben található termékek kívánt pozícióba történő helyezését foglalja magában bizonyos körülmények között. 

Például:

  • Beállítható, hogy a riasztórendszer aktiválódása esetén a VELUX INTEGRA® ablakok becsukódjanak és a redőnyök leereszkedjenek.
  • Tetszés szerinti, szabványos fali kapcsolók használhatók a VELUX INTEGRA® termékek vezérléséhez. 
  • Az INTEGRA® ablakok CO2-/VOC-érzékelő használatával nyithatók és zárhatók. Ha elhasználódott a levegő a szobában, kinyitja az ablakokat, hogy friss levegőt engedjen a helyiségbe.
  • Az időjárásállomás által mért adatok beállított értékei esetén a VELUX INTEGRA® tetőtéri ablakok nyitása-zárása automatizálható.
  • A napfényérzékelő a fényerősség mértékétől függően működésbe hozza a VELUX INTEGRA® redőnyöket a fény szabályozásához.

Mindegy, hogy az intelligens vezérlőrendszer IHC-, KNX- vagy LON-protokollt használ, a VELUX interfész értelmezi és átalakítja az üzenetet, és külső irányítás alá helyezi a VELUX elektromos termékeket. Az eredmény: a VELUX INTEGRA® termékek és az épületautomatizálási rendszerek teljes körű integrációja.

Töltse le további információkért a VELUX KLF 200 interfész kiadványt: