VELUX felülvilágítók

Lapostetős megoldások

Ideális felülvilágító középületekhez 

Természetes fény lapostetős épületekben is

ívelt üvegű felülvilágító

Forradalmi íves üveggel

sík üvegű felülvilágító

Sík üveges megoldások

fix felülvilágító

VELUX fix (nem nyitható) felülvilágító kupola (CFP)

A jól ismert lapostetős felülivlágító kupola tökéletesre fejlesztett példánya – lakó- és középületekbe. Ideális, ha nagy mennyiségű fényre van szükség egy helyiségben a szellőztetési funkció nélkül. 
Az akril és polikarbonát anyag ütésálló, sokkal ellenállóbb, mint más népszerű szintetikus anyagok. 0°-15° hajlásszögű tetőkbe.

VELUX nyitható (hajtókarral vagy elektromosan működtetett) felülvilágító kupola (CVP)

A hajtókaros típus esetén a szárny nyitása egy teleszkópos hajtókarral kivitelezhető. Elektromos típusnál a a felülvilágító ablak az akár falra is szerelhető kapcsolóval vezérelhető. Az ablakot a rejtett motor max. 14 cm-ig nyitja, eső esetén az esőérzékelő gondoskodik az ablak zárásáról. A falikapcsolót (funkciói: nyit-megállít-zár) és az esőérzékelőt a csomagolás tartalmazza.

VELUX hő- és füstelvezető felülvilágító kupola (CSP)

A tűzvédelmi előírásokra terveztük, miközben az épület használói számára a hétköznapokban a komfortérzethez is hozzájárul. 
A legtöbb épületben, főként társasházak lépcsőházaiban, irodákban, iskolákban, közintézményekben a füstelvezetés megoldása hatósági előírás. A hő- és füstelvezető kupola tűz esetén automatikusan kinyílik és hatékonyan vezeti ki a füstöt és a hőt az épületből. 0°-15° hajlásszögű tetőkbe.

VELUX felülvilágító tetőkijárat (CXP)

Könnyű és egyszerű kijutás a tetőre vészhelyzet esetére. Kétrétegű üvegezésű ablak robusztus akril vagy polikarbonát kupolával. A VELUX kézzel nyitható tetőkijárat ablakszárnya 60°-ig oldalra nyitható, mérettől függően 987 vagy 1187 mm-nyire, így biztosítja a kényelmes hozzáférést a tetőhöz. A zárt állapotban láthatatlan gázrugók a nyitott szárnyat fixen tartják. 0°-15° hajlásszögű tetőkbe.


Üveg – hosszan tartó szépség

A lapostetős felülvilágítóban az üveg szépsége abban rejlik, hogy végtelen ideig megtartja vonzó formáját és letisztultságát, miközben a hőkezelt felület ellenáll a hó és jég károsító hatásának. Az üveg kiváló hőszigetelő képességével véd az időjárás extrém meleg és hideg hőhatásai ellen, ugyanakkor jelentős mértékben kiszűri a külső zajokat. 


VELUX síküvegű felülvilágító (CFP/CVP + ISD 2093)

Ideális választás azon háztulajdonosok számára, akik diszrét megjelenésű felülvilágítót szeretnének. A külső üveg 4 mm vastag karcmentes üveg alumínium szegéllyel. A sík külső kialakítás harmonikusan illeszkedik a tetősík vonalába. 2°-15° hajlásszögű tetőkbe. (5° ajánlott)

VELUX íves üvegű felülvilágító (CFP/CVP + ISD 1093)

Dizájnkedvelő háztulajdonosok számára fejlesztettük. A rendkívül látványos megjelenésű íves üvegű külső elem max. 6 mm vastag karcmentes üvegből készül, az üvegfelület túlnyúlik a tartókereten és a vizet zavartalanul elvezeti. Tökéletes kombinációja a modern formatervezésnek és az okos funkciónak. 0°-15° hajlásszögű tetőkbe.

SZAKEMBEREKNEK


Építészek, kereskedők és kivitelezők figyelmébe – a lenti linkeken találnak további információt: műszaki leírást, beépítési tájékoztatót és tervezési segédletet.

A Szakembereknek menüpontra kattintva pedig beépítési filmeket, teljesítménynyilatkozatokat, csomóponti rajzokat tölthetnek le.

Online lapostetős felülvilágítók prospektus

Ismerje meg felülvilágító választékunkat lapostetőkbe!