VELUX felülvilágítók

Lapostetős megoldások

Ideális felülvilágító középületekhez 

Természetes fény lapostetős épületekben is

Forradalmi íves üveggel

Sík üveges megoldások

fix felülvilágító

VELUX fix (nem nyitható) felülvilágító kupola (CFP)

A jól ismert lapostetős felülivlágító kupola tökéletesre fejlesztett példánya – lakó- és középületekbe. Ideális, ha nagy mennyiségű fényre van szükség egy helyiségben a szellőztetési funkció nélkül. 
Az akril és polikarbonát anyag ütésálló, sokkal ellenállóbb, mint más népszerű szintetikus anyagok. 0°-15° hajlásszögű tetőkbe.

VELUX nyitható (hajtókarral vagy elektromosan működtetett) felülvilágító kupola (CVP)

A hajtókaros típus esetén a szárny nyitása egy teleszkópos hajtókarral kivitelezhető. Elektromos típusnál a a felülvilágító ablak az akár falra is szerelhető kapcsolóval vezérelhető. Az ablakot a rejtett motor max. 14 cm-ig nyitja, eső esetén az esőérzékelő gondoskodik az ablak zárásáról. A falikapcsolót (funkciói: nyit-megállít-zár) és az esőérzékelőt a csomagolás tartalmazza.

VELUX hő- és füstelvezető felülvilágító kupola (CSP)

A tűzvédelmi előírásokra terveztük, miközben az épület használói számára a hétköznapokban a komfortérzethez is hozzájárul. 
A legtöbb épületben, főként társasházak lépcsőházaiban, irodákban, iskolákban, közintézményekben a füstelvezetés megoldása hatósági előírás. A hő- és füstelvezető kupola tűz esetén automatikusan kinyílik és hatékonyan vezeti ki a füstöt és a hőt az épületből. 0°-15° hajlásszögű tetőkbe.

VELUX felülvilágító tetőkijárat (CXP)

Könnyű és egyszerű kijutás a tetőre vészhelyzet esetére. Kétrétegű üvegezésű ablak robusztus akril vagy polikarbonát kupolával. A VELUX kézzel nyitható tetőkijárat ablakszárnya 60°-ig oldalra nyitható, mérettől függően 987 vagy 1187 mm-nyire, így biztosítja a kényelmes hozzáférést a tetőhöz. A zárt állapotban láthatatlan gázrugók a nyitott szárnyat fixen tartják. 0°-15° hajlásszögű tetőkbe.


Üveg – hosszan tartó szépség

A lapostetős felülvilágítóban az üveg szépsége abban rejlik, hogy végtelen ideig megtartja vonzó formáját és letisztultságát, miközben a hőkezelt felület ellenáll a hó és jég károsító hatásának. Az üveg kiváló hőszigetelő képességével véd az időjárás extrém meleg és hideg hőhatásai ellen, ugyanakkor jelentős mértékben kiszűri a külső zajokat. 


VELUX síküvegű felülvilágító (CFP/CVP + ISD 2093)

Ideális választás azon háztulajdonosok számára, akik diszrét megjelenésű felülvilágítót szeretnének. A külső üveg 4 mm vastag karcmentes üveg alumínium szegéllyel. A sík külső kialakítás harmonikusan illeszkedik a tetősík vonalába. 2°-15° hajlásszögű tetőkbe. (5° ajánlott)

VELUX íves üvegű felülvilágító (CFP/CVP + ISD 1093)

Dizájnkedvelő háztulajdonosok számára fejlesztettük. A rendkívül látványos megjelenésű íves üvegű külső elem max. 6 mm vastag karcmentes üvegből készül, az üvegfelület túlnyúlik a tartókereten és a vizet zavartalanul elvezeti. Tökéletes kombinációja a modern formatervezésnek és az okos funkciónak. 0°-15° hajlásszögű tetőkbe.

SZAKEMBEREKNEK


Építészek, kereskedők és kivitelezők figyelmébe – a lenti linkeken találnak további információt: műszaki leírást, beépítési tájékoztatót és tervezési segédletet.

A Szakembereknek menüpontra kattintva pedig beépítési filmeket, teljesítménynyilatkozatokat, csomóponti rajzokat tölthetnek le.

Online lapostetős felülvilágítók prospektus

Ismerje meg felülvilágító választékunkat lapostetőkbe!