VELUX nyitható (hajtókaros vagy elektromos) felülvilágító kupola

CVP

A CVP távirányított felülvilágító kupola szükség szerint lehetővé teszi a szellőztetést. Tökéletes megoldás irodákban, klinikákon, műhelyekben és más olyan környezetben, ahol mind napfényre, mind friss levegőre szükség van.
A CVP hajtókaros felülvilágító kupolát egy hajtókar segítségével kb. 11 cm-re nyithatja ki, így biztosíthatja a kényelmes szellőztetést. A teleszkópos hajtókar 190 cm hosszú. Költségtakarékos megoldás azok számára, akik a lapostetőn át természetes fényt és friss levegőt kívánnak engedni a helyiségbe. 
A lábazat szigetelt PVC-konstrukcióból és a beleintegrált kétrétegű hőszigetelt üvegből áll. A dupla üvegezés ragasztott belső üveget tartalmaz a biztonság fokozása érdekében.

Előnyök

 • Kiváló hangszigetelő, a külső zajterhelést csökkenti
 • Válasszon akril vagy polikarbonát, víztiszta vagy opál kupolák közül
 • Az egyszerű kupolaforma alacsony karbantartási igényű
Képgaléria

Részletes ismertető

PVC
 • 1
  Akril/polikarbonát kupola

  Akril/polikarbonát kupola

  Erős akril/polikarbonát anyagot használunk a VELUX felülvilágító kupolákban, mely gyakorlatilag áthatolhatatlan. A jégeső, a kisebb-nagyobb jégdarabok vagy más extrém időjárási körülmények sem tudnak kárt okozni benne.

  A polikarbonát erős, ütésnek ellenálló, tűzálló, míg az akril hosszútávon is karcálló és több fényt enged át. A víztiszta kupola tökéletes kilátást biztosít és magas fényáteresztő-képességű, az opál kupola esetén a szomszédos, magasabb épületről sem látnak be.

 • 2
  Hőszigetelt PVC lábazat és 2-rétegű üveg

  Hőszigetelt PVC lábazat és 2-rétegű üveg

  A hőszigetelt PVC lábazat és a beleintegrált 2-rétegű üveg ideális kombinációját hoztuk létre. Az alacsony energiájú belső üvegezés biztosítja, hogy a hő nem szökik ki, a fűtési energia nem vész el, a kellemes hőérzet megmarad.
 • 3
  Karbantartásmentes dizájn

  Karbantartásmentes dizájn

  A felülvilágító kupola nem igényel karbantartást, mivel a burkolat kopásálló PVC-ből készül, amit gyerekjáték tisztán tartani.
 • 4
  Elektromos működtetés

  Elektromos működtetés

  A csomagolás az akár a falra is szerelhető kapcsolót (funkciók: nyit-megállít-zár) tartalmazza.

  Az előszerelt esőérzékelő automatikusan zárja a kupolát, amikor elered az eső.
 • 5
  Árnyékolók hő- és fényvédelemre

  Árnyékolók hő- és fényvédelemre

  A felülvilágító kupola a rászerelt árnyékolókkal lesz teljes. Válasszon belső árnyékolókat a bejövő fénymennyiség szabályozására: fényáteresztő pliszét a fényszűrésre vagy fényzáró dupla pliszét a sötétítésre.
  Forró nyári napokon a beltéri hőmérsékletet a hővédő külső árnyékolókkal biztosíthatja, melyek a beérkező hőterhelést akár 76%-kal csökkenteni tudják.

Válassza ki az Ön VELUX felülvilágítóját

 • Belső felület

  Karbantartásmentes PVC

  A PVC anyag használata és az anyagában folytonos felület segít abban, hogy a belső felület könnyen tisztán tartható.

 • Külső borítás

  Opál kupola

  Magánszférát biztosít (nem lehet belátni rajta).
  ISD 0100 akril
  ISD 0110 polikarbonát

  Víztiszta kupola 

  A lehető legtöbb természetes fényt engedi be (teljesen áttetsző).
  ISD 0000 akril
  ISD 0010 polikarbonát

  Külső borítás

  A polikarbonát a különböző erőhatásoknak ellenálló és tűzálló.
  Az akril hosszútávon karcmentes.

 • Üvegezés
  kupola üveg

  73U üveg

  Kétrétegű hőszigetelő üveg: belül 2x3 mm ragasztott biztonsági üveg (P2A, 1B1), kívül 4 mm úsztatott üveg.
  Az üveg korszerű hőszigetelő üveg minimális hőveszteséggel. Az üvegtörések személyi és vagyoni kockázatainak elkerülése érdekében belül ragasztott üveggel szállítjuk. UV-védelmi szintje kiváló.

  73Q üveg

  Kétrétegű hőszigetelő üveg: belül 2x3 mm ragasztott biztonsági üveg (P4A, 1B1), kívül 4 mm úsztatott üveg.
  Az üveg hőszigetelő képessége még kedvezőbb a több réteg LOW E nemesfémbevonatnak köszönhetően. A laminált üveg pedig nem csak az üvegtörések, hanem a betörések ellen is véd.
 • Működtetés

  Hajtókaros

  Költséghatékony, kézzel nyitható megoldás szellőztetésre. Meghajtóval és 1,9 m hosszú hajtókarral együtt szállítjuk, könnyen használható.
  Használatát max. 3 m belmagasságú térben javasoljuk. A szárny 11 cm-re nyílik.

  Elektromos

  A kényelmes napi használatot biztosítja Önnek az elektromos felülvilágító ablak. A távvezérléshez (akár falra is szerelhető) kapcsolót (funkciói: nyit – megállít – zár) biztosítunk, melyet a csomagolás tartalmaz. A nyitószerkezetet (láncos motor) elrejtettük, így ez a megoldás nemcsak esztétikus, hanem hosszútávon megbízható és problémamentes is. Tartozéka az esőérzékelő, mely automatikusan zárja a felülvilágítót, ha elered az eső. A szárny max. 14 cm-re nyílik.
  Téglalap alakú méretek esetén a zsanér a rövidebb oldalon található. 


Működtesse intelligens beltéri klímaszabályozóval 

A VELUX ACTIVE with NETATMO beltéri klíma szabályozó egészségesebb otthont biztosít Ön és családja számára – automatikusan.

Az érzékelők folyamatosan figyelik a hőmérsékletet, a CO2-szintet és a páratartalmat, és ezeknek megfelelően működtetik VELUX elektromos felülvilágítóit és árnyékolóit.

Működtesse intelligens beltéri klímaszabályozóval 

A VELUX ACTIVE with NETATMO beltéri klíma szabályozó egészségesebb otthont biztosít Ön és családja számára – automatikusan.

Az érzékelők folyamatosan figyelik a hőmérsékletet, a CO2-szintet és a páratartalmat, és ezeknek megfelelően működtetik VELUX elektromos felülvilágítóit és árnyékolóit.

SZAKEMBEREKNEK


Építészek, kereskedők és kivitelezők figyelmébe – a lenti linkeken találnak további információt: műszaki leírást, beépítési tájékoztatót és tervezési segédletet.

A Szakembereknek menüpontra kattintva pedig beépítési filmeket, teljesítménynyilatkozatokat, csomóponti rajzokat tölthetnek le.

Online lapostetős felülvilágítók prospektus

Ismerje meg felülvilágító választékunkat lapostetőkbe!