VELUX ACTIVE with NETATMO felhasználási feltételei

Hatálybalépés napja 2018. október 1.

1. A felhasználási feltételek hatálya

A jelen felhasználási feltételek a VELUX ACTIVE elnevezésű termék használatára vonatkoznak. Itt találhatja meg az új termékére vonatkozó lényeges és fontos információkat, illetve azt, hogy hogyan kell a terméket használni.

A telepítéssel, az alkalmazással, a harmadik fél által kidolgozott alkalmazásokkal, az adatokkal és az automatikus funkciókkal kapcsolatos kérdésekben a VELUX ACTIVE támogatás weboldalán a GYIK részben kaphat tájékoztatást. A termékkel, a VELUX ACTIVE kompatibilitásával és előnyeivel kapcsolatos további információkat talál saját országának VELUX honlapján.

2. A termék tartalma

A VELUX ACTIVE rendszer az alábbi alkotóelemekből áll:

 • Gateway (átjáró)
 • Beltéri klíma érzékelő
 • Központi zár
 • ACTIVE vezérlés (automatikus beltéri klíma szabályozó)
 • VELUX ACTIVE alkalmazás vezérlés

3. A termék specifikációja

 • A végleges rögzítés előtt ellenőrizze, hogy a gateway (átjáró) képes-e működtetni az érintett termékeket a kiválasztott helyről. A VELUX ACTIVE beltéri klíma szabályozó [↔] szimbólummal jelzett kétirányú rádiófrekvenciás (RF) kommunikáción alapszik. Ez a jel található meg az adatcímkén is.
 • Rádiófrekvenciás sáv: 868,25 MHz / 868,95 MHz / 869,85 MHz (io-homecontrol® Európa területén), 2,425 GHz / 2,450 GHz / 2,475 GHz (io-homecontrol® a világ többi részén), 868,2 – 868,6 MHz (beltéri klíma érzékelő és központi zár Európa és Kína területén), 921,2 – 921,6 MHz (beltéri klíma érzékelő és központi zár a világ többi részén), 2,400 – 2,496 GHz (WiFi 802,11 b/g/n).
 • Legnagyobb átviteli teljesítmény: 3,2 mW (beltéri klíma érzékelő és központi zár Japánban), 12,6 mW (beltéri klíma érzékelő és központi zár a világ többi részén), 19.6 (io-homecontrol® Európa területén), 25,1 mW (io-homecontrol® a világ többi részén), 31,6 mW WiFi 802.11 b/g/n Európa területén), 100 mW (WiFi 802.11 b/g/n a világ többi részén). Rádiófrekvenciás hatótávolság: 300 m szabad téren.
 • Az épület szerkezetétől függően beltéren a hatótávolság megközelítőleg 30 méter. Ugyanakkor vasbeton szerkezetek, fémből készült mennyezetek vagy fémvázra épített gipszkarton falak csökkenthetik ezt a távolságot.
 • Az elektromos termékeket az adott országban az elektronikus hulladékra és nem a háztartási hulladékra érvényes szabályozásnak megfelelően kell ártalmatlanítani.
 • A használt elemeket nem szabad a háztartási szemétbe dobni, azokat az érvényes hazai környezetvédelmi jogszabályi előírások szerint kell ártalmatlanítani. Az elemekben olyan anyagok találhatóak, amelyek károsak lehetnek ha nem megfelelően bánnak velük és nem forgatják vissza azokat. Ahol van, a helyi hatóság által fenntartott használt elem begyűjtő pontokat vegyük igénybe.
 • A csomagolás elhelyezhető a közönséges háztartási hulladékok között.

4. Telepítés és üzemeltetés

A VELUX ACTIVE telepítéséhez és üzemeltetéséhez le kell töltenie a VELUX ACTIVE alkalmazást – a Google Play-ről vagy az Apple App Store áruházából –, illetve használhatja az Apple HomeKit alkalmazást is. További részletes tájékoztatás érdekében keresse fel a VELUX ACTIVE támogatás weboldalát.

Amint megtörtént a VELUX ACTIVE alkalmazás telepítése és az üzemel, az ACTIVE vezérlés (automatikus beltéri klímaszabályozó) is engedélyezve lesz. A VELUX ACTIVE alkalmazás “ACTIVE vezérlés” beállításai alatt bármikor testre szabhatja az ACTIVE vezérlést. A beállításokat egyénileg lehet elvégezni minden olyan helyiségben, amelyben található érzékelős kapcsoló.

5. Felhasználók és vendégek

Az első felhasználó, aki telepíti a VELUX ACTIVE alkalmazást, egyúttal létrehozza a fiókot is („Adminisztrátor”). Az Adminisztrátor vendégeket is hívhat a fiókhoz, akikre hasonló feltételek vonatkoznak, mint az Adminisztrátorra. A vendégek pedig az Adminisztrátoréhoz és a többi vendégéhez hasonló feltételek mellett további vendégeket hívhatnak meg. Az Adminisztrátor és/vagy a vendégek kötelesek törölni az inaktív vagy megszűnt felhasználókat. A felhasználói feltételek valamint a VELUX ACTIVE Adatvédelmi szabályzata a vendég fiókokra is érvényes.

A felhasználók megszüntetésével és törlésével kapcsolatos tájékoztatást (mind Adminisztrátorok, mind pedig vendégek esetében) lásd alább, a jelen dokumentum 11. számú pontjában.

6. Karbantartás

 • A VELUX ACTIVE beltéri klíma szabályozó technológia minimális karbantartást igényel.
 • A készülék felszínét puha, nedves ruhával törölje tisztára.
 • Az ablak vagy a hozzá csatlakoztatott termékek karbantartása vagy szervizelése előtt feszültségmentesítse a hálózatot vagy az elemeket és gondoskodjon róla, hogy ne lehessen véletlenül feszültség alá helyezni.
 • Az elemek várható élettartama: legalább 2 év.
 • Tartalék alkatrészek a helyi VELUX értékesítő vállalattól szerezhetők be.
 • Ha bármilyen műszaki kérdése van, kérjük töltse ki a kapcsolattartásra fenntartott formanyomtatványt a VELUX ACTIVE támogatás weboldalán

7. Az ACTIVE vezérlés korlátozásai – mikor nem fog működni az ablak, redőny vagy zsalugáter?

Bizonyos időjárási körülmények között az ACTIVE vezérlés (automatikus beltéri klíma szabályozó) mindaddig nem hajtja végre a rendeltetésszerű használatából eredő műveleteket, amíg az időjárási viszonyok ismét meg nem engedik a végrehajtást, például nagyon heves esőzés alkalmával, amikor az ablak nem nyitható. Bizonyos időjárási körülmények között értesítést fog kapni, hogy az ACTIVE vezérlés miért nem hajtja végre a rendeltetésszerű használathoz tartozó műveleteket.

8. Jótállás

A VELUX a VELUX garancia feltételei szerint vállalja a jótállást a VELUX ACTIVE termékre.  A jótállás időtartama az aktiválás időpontjával kezdődik. A VELUX garancia feltételei itt érhetők el.

A VELUX nem tehető felelőssé olyan esetekben, amikor a 9.,10., 11., 12. vagy 13. pontban felsorolt esetek valamelyike fordul elő.

9. Harmadik fél által kidolgozott alkalmazások, termékek illetve szolgáltatások

Dönthet úgy is, hogy a VELUX ACTIVE terméket integrálhatja olyan, harmadik fél által kidolgozott alkalmazásokkal, termékekkel illetve szolgáltatásokkal, melyeket a VELUX ACTIVE-al történő integrálásra terveztek. Ezek a harmadik fél által kidolgozott alkalmazások, termékek és szolgáltatások azonban az adott harmadik fél felhasználási feltételeinek és szabályainak hatálya alá tartoznak. A VELUX nem felel az integrálásból eredő problémákért és károkért.

A VELUX nem vállal felelősséget és semmilyen kötelezettséget a harmadik fél által kidolgozott alkalmazásokért, termékekért illetve szolgáltatásokért, illetve ezeknek a VELUX ACTIVE-al történő sikeres integrációjáért. Ezen túlmenően a VELUX nem vállal felelősséget a harmadik fél által elkövetett hibákért vagy mulasztásokért, amelyeknek eredményeképpen a VELUX ACTIVE nem működik megfelelően.

9.1 Apple HomeKit

A VELUX ACTIVE az Apple HomeKit-el van egybeépítve. Ez azt jelenti, hogy a VELUX ACTIVE alkalmazás szabályozására végzett parancsok az Apple HomeKit app(Home)-ra kerülnek. A pillanatnyi állapot és paraméter értékeket az Apple HomeKit adatbázis tárolja.

Az Apple HomeKit-el kapcsolatos kérdésekkel forduljon az Apple céghez. Az Apple személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályait az Apple Adatvédelmi Szabályzata tartalmazza, az Apple Homekit felhasználói feltételei elérhetőek a www.apple.com honlapon.

Kérjük ne feledje, hogy amikor a VELUX ACTIVE telepítését az Apple Homekit segítségével végzi, a VELUX ACTIVE funkciói a termék üzemeltetésére és az érzékelők értékeinek kijelzésére korlátozódnak. Ezen kívül a VELUX ACTIVE támogatás nem tud ugyanolyan szintű szolgáltatást nyújtani azoknak az ügyfeleknek, akik a VELUX ACTIVE terméket a Apple Homekit segítségével telepítették, miután az Apple harmadik fél szolgáltató. Központi zárra van szükség, ha a ház elhagyásakor ki akarja kapcsolni az ablakok automatikus nyitását, mert az ablaknyitást az Apple HomeKit alkalmazáson keresztül nem lehet kikapcsolni.

A HomeKit által engedélyezett tartozékot vezérlő HomeKit (amely a Home alkalmazást használja) használatához iPhone, iPad, vagy iPod touch készülékre van szükség iOS 9.0 vagy későbbi operációs rendszerrel. Ha ezt a HomeKit által engedélyezett tartozékot automatikusan és az otthonunktól távol akarjuk szabályozni, ehhez otthoni hálózati főelosztóként beállított tvOS 10.0 vagy későbbi rendszerrel ellátott Apple TV vagy iOS 10.0 vagy későbbi operációs rendszerrel rendelkező iPad szükséges.

9.2 Analitika

A VELUX anonim használati adatokat hasznosít a VELUX ACTIVE termékekbe épített szoftver program használhatóságának optimalizálására. Ennek érdekében Fabric IO és Google analytics eszközöket alkalmazunk.

10. A VELUX ACTIVE alkalmazás frissítése

A rendszer használatához mindenkor a telepített alkalmazás legfrissebb változatára van szükség. Amennyiben nem ennek megfelelően jár el, a VELUX nem vállal szavatosságot és nem terheli felelősség a VELUX ACTIVE működéséért és biztonságáért. Az alkalmazás frissítése a VELUX A/S társaságtól az App Store vagy Google Play áruházakon keresztül érhető el és személyes közreműködést igényel.

11. Felhagyás a VELUX ACTIVE használatával

Amennyiben bármilyen okból a továbbiakban nem kívánja igénybe venni a VELUX ACTIVE szolgáltatásait, újra kell indítania a gateway-t (átjárót). A gateway újraindításával kapcsolatos tájékoztatást megtalálja a helyi VELUX ACTIVE támogatási weboldalán a GYIK részben.

Ha Ön újraindítja a gateway-t, olyan információt kapunk, hogy Ön megszüntette a VELUX-al szembeni jogviszonyát. Amint ez az adat beérkezik hozzánk, beszüntetjük az összes felhasználó adatainak begyűjtését (beleértve az Adminisztrátort és/vagy vendégeket egyaránt) akik a gateway-re vannak csatlakoztatva. Korábbi személyes adatait a VELUX ACTIVE adatvédelmi szabályzatában meghatározott ideig őrizzük meg.

11.1. A megszakítás közvetett módjai

Amennyiben a továbbiakban nem kívánja használni a VELUX ACTIVE terméket, a fenti 11. pontban leírt eljárást kell alkalmaznia.

Ha nem indítja újra a gateway-t, de más lépést kezdeményez, a következő fog történni:

- Törli felhasználói azonosítóját (email címét) a VELUX ACTIVE alkalmazásban:
Amennyiben több felhasználó is regisztrálva van a fiókban, és Ön törli felhasználói azonosítóját (email címét) a VELUX ACTIVE alkalmazásban, elveszti a hozzáférést az alkalmazáshoz. Következésképpen, ha a VELUX ACTIVE adatvédelmi szabályzatában megadott ideig nem kapunk adatot Önről, email címe törlődni fog a korábbi adatok köréből is. A VELUX ACTIVE fiók azonban továbbra is él és más felhasználók akik regisztráltak a VELUX ACTIVE alkalmazásra, továbbra is használhatják az alkalmazást.

Amennyiben csak egy felhasználói azonosító (email cím) van regisztrálva a VELUX ACTIVE alkalmazásban, amikor Ön lezárja a fiókot, mi nem gyűjtünk több adatot Önről. Ezen kívül személyes adatait töröljük, aminek eredményeképpen a nem személyes adatok anonimmá válnak és mi a továbbiakban nem tudjuk Önt adatai alapján beazonosítani. Bővebb tájékoztatást a VELUX ACTIVE adatvédelmi szabályzatában talál.

Kérjük ne feledje, hogy az Apple HomeKit a fenti vázolt mindkét esetben aktív marad és üzemel, mindaddig amíg Ön le nem tiltja a kiegészítőt (vagyis a VELUX ACTIVE terméket) az Apple HomeKit alkalmazásban. Bővebb tájékoztatást az Apple honlapján talál.

- Ön törli a VELUX ACTIVE alkalmazást:
Ebben az esetben a VELUX mindeddig nem értesül a törlésről, amíg a felhasználási feltételek vagy a VELUX ACTIVE Adatvédelmi szabályzata frissítése meg nem jelenik. Ha Ön nem felel a felhasználói feltételek vagy az Adatvédelmi szabályzat frissítésére, kapcsolatba fogunk lépni Önnel, hogy megtudjuk, szeretné-e a VELUX ACTIVE használatát folytatni.

Amikor a VELUX megtudja, hogy Ön törölte az alkalmazást, elindulnak a VELUX Adatvédelmi Szabályzatában szereplő tárolási időtartamok. A VELUX ACTIVE adatvédelmi szabályzata  a honlapon érhető el, az Apple HomeKit alkalmazás pedig mindaddig aktív marad és üzemel, amíg Ön le nem tiltja a kiegészítőt (vagyis a VELUX ACTIVE terméket) a Apple HomeKit alkalmazásban. Bővebb tájékoztatást az Apple honlapján talál.

- Ön nem használja tovább a VELUX ACTIVE alkalmazást (inaktivitás):
Lehetséges, hogy a VELUX ACTIVE alkalmazást aktívan nem használja, de az automatikus vezérlés folytatódik. Ha Ön nem igazolja vissza illetve nem fogadja el a felhasználói feltételek vagy az Adatvédelmi Szabályzat frissítését, kapcsolatba fogunk lépni Önnel, hogy megtudjuk, szeretné-e a VELUX ACTIVE használatát folytatni.

Amikor a VELUX megerősítést kap a törlésről, elindulnak a VELUX Adatvédelmi Szabályzatában szereplő tárolási időtartamok. A VELUX ACTIVE adatvédelmi szabályzata a honlapon érhető el, az Apple HomeKit alkalmazás pedig mindaddig aktív marad és üzemel, amíg Ön le nem tiltja a kiegészítőt (vagyis a VELUX ACTIVE terméket) a Apple HomeKit alkalmazásban. Bővebb tájékoztatást az Apple honlapján talál.

Kérjük ne feledje, hogy ha elköltözik abból a házból, ahol a VELUX ACTIVE telepítve van és nem viszi el az átjárót, újra kell indítania az átjárót, hogy az ablakokat ne lehessen a továbbiakban az Ön alkalmazásával vezérelni.

12. Ha a VELUX ACTIVE terméket átveszi valakitől például a ház korábbi lakójától

Ha olyan házba költözik, ahol a korábbi tulajdonos már telepítette a VELUX ACTIVE gateway-t/átjárót, az Ön felelőssége az átjáró újraindítása, lásd 11. pont. Amennyiben a gateway-t nem indítja újra, a korábbi lakó továbbra is tudja majd szabályozni az Ön VELUX termékeit.

13. Korlátozások és biztonsági figyelmeztetés

13.1. NEM riasztó eszköz

 • A termék nem használható a szélsőséges hőmérsékleti viszonyokra, vagy magas páratartalom kialakulására figyelmeztető eszközként.
 • A beltéri klíma érzékelőt nem arra tervezték, hogy a termék specifikációjában megadott hőmérsékleti tartományon kívüli hőmérsékleti értékek esetén is működjön. Ez azt jelenti, hogy ha a hőmérsékleti értékek meghaladják a jelzett tartományt, az érzékelő által mért értékek esetleg nem lesznek pontosak és az ACTIVE vezérlés nem biztos, hogy az automatikus beállításoknak megfelelően fogja az ablakokat és/vagy kiegészítőket nyitni és zárni.
 • És mint fentebb említettük, a VELUX ACTIVE NEM tűzjelző vagy füst-szellőztető rendszer.

13.2. TILOS a manipulálás vagy nem rendeltetésszerű összekapcsolás

 • A termék manipulálása semmilyen módon nem megengedett, és sem saját használatra, sem további forgalmazásra nem szabad olyan, harmadik fél által kidolgozott alkalmazásokkal sem kombinálni, amit nem a VELUX ACTIVE-al való egybeépítésre terveztek
 • Áramszünet vagy az áramkör megszakadása esetén a VELUX termékek mindaddig nem üzemelnek, amíg az áramellátás helyre nem állt.
 • Ha az internet kapcsolat megszakad, a VELUX termékeket nem lehet majd a VELUX ACTIVE alkalmazáson keresztül működtetni. Ilyenkor azonban a helyi fizikai vezérlő eszközök alkalmazásával továbbra is lehet az eszközöket üzemeltetni.

13.3. Használati korlátozások

 • A VELUX ACTIVE beltéri klíma szabályozót kellő tapasztalatokkal és ismeretekkel rendelkező személyek üzemeltethetik, amennyiben tájékoztatást kaptak a biztonságos használatról és megértették az ezzel járó veszélyeket.
 • Gyerekek a VELUX ACTIVE beltéri klíma szabályozóval nem játszhatnak (távozási kapcsoló, beltéri klíma érzékelő és az alkalmazás)

13.4. Beköltözés olyan házba, ahol a VELUX ACTIVE már telepítve van

 • Ha olyan házba költözünk, ahol a korábbi tulajdonos már telepítette a VELUX ACTIVE átjárót, az Ön feladata az átjáró újraindítása, hogy a korábbi lakó ne tudja a továbbiakban szabályozni a VELUX termékeket. Ha nem indítja újra a gateway-t/átjárót, a VELUX nem vállal semmilyen felelősséget egy esetleges behatolásért, stb. amit a gatewy/átjáró újraindításának elmulasztása tesz lehetővé.

13.5. Otthona elhagyása

 • Amikor elmegy otthonról, fontos, hogy használja a központi zárat, ami letiltja az ablakok automatikus nyitását. Ezt úgy teheti meg, hogy a központi záron illetve a VELUX ACTIVE alkalmazáson keresztül rákattint a lakat ikonra.
 • Akár Ön, akár a vendég felhasználók bármikor kinyithatják az ablakot a fizikai vezérlő panel segítségével, a VELUX ACTIVE alkalmazáson vagy bármely harmadik fél által fejlesztett alkalmazáson keresztül.
 • Ha az alkalmazást az Apple Homekit segítségével telepítette, az ablakok automatikus nyitását csak a központi zárral tilthatja le.

14. Szellemi tulajdonjogok (IPR)

A VELUX ACTIVE tartalma, a rendszer és a termék szerzői jogi, szabadalmi és védjegyoltalom valamint egyéb szellemi tulajdonjogi védelem alá tartozik. A szabadalmak és kereskedelmi márkanevek felhasználása a VELUX Csoport használati engedélyével történik. A szöveg, a fényképek, rajzok, grafikák, hangok, adatok és számítástechnika kódok stb. a VELUX Csoport tulajdonában álló szerzői jog által védettek.

Copyright VELUX A/S 2017 Minden jog fenntartva. Sokszorosítása és terjesztése a VELUX A/S előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos. VELUX ACTIVE with Netatmo egy okos megoldás amelyet a Netatmo Security társasággal közösen dolgoztunk ki.

15. Számítástechnikai biztonság

A számítástechnikai biztonság igen fontos kérdés a VELUX számára, számítástechnikai rendszerek védelmét különféle eszközökkel, például műszaki, fizikai és szervezési biztonságtechnikai intézkedésekkel biztosítjuk. A számítástechnikai biztonság a VELUX ACTIVE esetében az eszköz, a szoftver program és az adatok biztonságának megteremtését jelenti.

Műszaki adatvédelmi intézkedések körébe tartozik például a számítástechnikai rendszerekhez való hozzáférés kezelése, adatátviteli és adattárolási folyamatok titkosítása, automatikus vírusirtó programok, tűzfal programok, kiszolgálók helyreállító és biztonsági mentési beállításai, a számítástechnikai rendszerekhez egyedi felhasználói nevekkel és jelszavakkal való hozzáférés, képernyővédős lezárás, ellenőrzés hozzáférés megtagadásával, IT biztonságtechnikai auditok.

A fizikai adatvédelem körébe tartozik például a lezárt fizikai archívum, az épületek ellenőrzött megközelítése személyre kiadott belépő kártyával, betörés elleni riasztó rendszerek és kamerás felügyelet.

Szervezeti adatvédelmi intézkedés például az alkalmazottak kioktatása a számítástechnikai biztonság kérdéseiről, eljárások, szabályzatok kidolgozása adatvédelmi céllal és a személyes adatok kezelése kapcsán.

A VELUX alvállalkozóinak ugyanazokat a számítástechnikai biztonsági intézkedéseknek kell megfelelniük mint amit fentebb ismertettünk, és a VELUX által végzett számítástechnikai ellenőrzéseknek (audit) vannak alávetve.

Ha többet szeretne megtudni a VELUX számítástechnikai biztonsági intézkedéseiről, keresse fel a helyi VELUX értékesítő vállalatot.

A VELUX ACTIVE esetében az alábbi jellemzők irányadóak:

Az eszköz biztonsága

A VELUX ACTIVE eszközök között (gateway, beltéri klíma érzékelő, központi zár, INTEGRA termékek) az Ön otthonában lezajló minden kommunikáció titkosított módon történik. Kérjük győződjön meg róla, hogy az eszközöket mindig az alkalmazás legfrissebb szoftver programjával használja, így biztosítható a legnagyobb biztonság, a 10. pontban leírtak szerint.

Szoftver

A VELUX ACTIVE alkalmazás-vezérlés és a megfelelő háttér rendszer közötti minden VELUX által ellenőrzött adat-kommunikáció titkosított.

Személyes adatok

A VELUX megfelel a személyes adatok védelmére irányadó nemzeti és nemzetközi jogszabályi előírásoknak. Ha bővebb tájékoztatást kíván kapni arról, hogy hogyan biztosítjuk a személyes adatok biztonságát, kérjük tekintse meg a VELUX ACTIVE adatvédelmi szabályzatot.

16. Megfelelőségi nyilatkozat

A KIX 300 VELUX ACTIVE beltéri klíma szabályozó (3LG E01/NXG01E átjáró, KLA 300/3LA E06/NXS01 beltéri klíma érzékelő és KLN 300/3LN E01/NXD01E közponi zár) megfelel a 2014/53/EU rádióberendezések irányelv és a 2011/65/EK számú RoHS irányelv előírásainak és az EN 60950(2006) + A11(2009) + A1(2010) + A12(2012) + A2(2013), az EN 55032(2015), EN 301489-3 v2.1.1, az EN 300220-2 v3.1.1, az EN 300220-1 v3.1.1, EN 300440-2 v1.4.1, az EN 300440-1 v1.6.1, az EN 300328 v2.1.10 illetve az EN 50581(2012) számú harmonizált szabványok figyelembevételével gyártották.

FCC nyilatkozat

A VELUX ACTIVE beltéri klíma szabályozó vizsgálata megtörtént és az eredmények alapján megfelel az FCC szabályzat 15. részében a B. osztályú digitális eszközökre érvényes határértékeknek. Ezeket a határértékeket úgy határozták meg, hogy ésszerű mértékű védelmet nyújtsanak a lakóhelyi telepítés helyén keletkező káros interferenciák ellen.

A VELUX ACTIVE beltéri klíma szabályozó rádiófrekvenciás energiát termel, használ és sugározhat és amennyiben nem a használati utasításoknak megfelelően történik a telepítése és használata, káros interferenciát okozhat a rádiós kommunikációban. Nincs garancia arra, hogy a zavarás egy adott telepítés esetén nem fordul elő.

Amennyiben a VELUX ACTIVE beltéri klíma szabályozó káros zavart okoz a rádió és televízió készülékek vételében és működésében, amelyről a készülék ki-be kapcsolásával lehet a legkönnyebben meggyőződni, a felhasználó megkísérelheti az interferenciát az alábbi intézkedések valamelyikének vagy többnek a segítségével kiküszöbölni:

 • A vevő antennát helyezze vagy tájolja át.
 • A vevőkészülék és a beltéri klíma szabályozó közötti távolságot növelje meg.
 • A beltéri klíma szabályozót kösse egy másik áramkörre,  mint amelyiken a vevőkészülék van.
 • Keresse fel a kereskedőt és kérjen tőle vagy egy tapasztalt rádió- vagy TV-szerelőtől segítséget.

FCC sugárzás expozíciós nyilatkozat

A VELUX ACTIVE beltéri klíma szabályozó megfelel az FCC szabályozatlan környezetre érvényes RF sugárzási kitettség határértékeinek. A távadót legalább 20 centiméteres távolságra kell szerelni és üzemeltetni a sugárzó tárgytól és az emberi testtől és nem lehet ugyanazon a helyen és nem működhet egyszerre más antennával vagy távadóval. A VELUX ACTIVE beltéri klíma szabályozó megfelel az FCC szabályzat 15. részében foglaltaknak. Üzemeltetésének két feltétele van:

 1. a VELUX ACTIVE beltéri klíma szabályozó nem okozhat interferenciát, és
 2. a VELUX ACTIVE beltéri klíma szabályozó el kell fogadjon bármilyen interferenciát, beleértve az olyan interferenciát is, amelyet esetleg az eszköz nem kívánt üzemeltetése okozott

Kanadai megfelelőségi nyilatkozat

A VELUX ACTIVE beltéri klíma szabályozó az Industry Canada felhasználói engedély alól mentesített RSS szabvány(ok)nak.

Üzemeltetésének két feltétele van: (1) a VELUX ACTIVE beltéri klíma szabályozó nem okozhat interferenciát, és (2) a VELUX ACTIVE beltéri klíma szabályozó el kell fogadjon bármilyen interferenciát, beleértve az olyan interferenciát is, amelyet esetleg az eszköz nem kívánt üzemeltetése okozott.

Az a B osztályú digitális készülék megfelel a kanadai ICES-003 előírásnak.

A VELUX ACTIVE beltéri klíma szabályozó és antennája nem lehet ugyanazon a helyen és nem működhet egyszerre más antennával vagy távadóval.

UL 2043 megfelelés

Az elérési pont megfelelő tűzgátló képességgel és alacsony füsttermelő jellemzőkkel rendelkezik.

A VELUX ACTIVE beltéri klíma szabályozó alkalmas épületek környezeti légterében történő üzemre, például álmennyezetek felett. Az elérési pont megfelel a NEC 300-22(c) pontjában foglaltaknak és a Kanadai Villamos Szabályzat első rész, C22.1. fejezet 2-128, 12-010(3), valamint 12-100 pontjában foglaltaknak.

17. Kapcsolat

VELUX Magyarország Kft.

1031 Budapest Zsófia utca 1-3.
Tel: 06-1-436-0601
E-mail: velux-h@velux.com

www.velux.hu