Izzasztó trükkök helyett,
válassz jobb megoldást!

Őrizd meg tetőtered kellemes hőmérsékletét még a legforróbb nyári napokon is. Néhány jól megválasztott megoldással könnyedén megelőzheted a túlmelegedést, és zavartalanul élvezheted a hűsítő, otthoni kényelmet.  

A home office üdítően hathat a kreativitásra, de a hatékony munkavégzéshez elengedhetetlen a kényelmes környezet megteremtése. A vizes törölköző használata frissítőnek tűnhet, de az online meetingekkel például nem összeegyeztethető; sem esztétikai, sem praktikussági szempontból, hiszen kárt okozhat az elektromos eszközökben. A törölköző folyamatos cseréje kizökkenthet a ritmusból, az anyagból csöpögő víz pedig beszivároghat a laptopba, túl rövidre zárva a munkamegbeszéléseket.

A törölközős trükk helyett, válassz inkább VELUX hővédő és árnyékoló termékeket, akár 93%-os hőszigetelési hatékonyság az egész napos kényelem és hűs szobahőmérséklet jegyében.

Otthonról dolgozol, és felpezsdítenéd a produktivitásodat? A legfontosabb, hogy inspiráló és kényelmes munkakörnyezetet teremts magad körül. Ennek egyik kiváló módja a szerotonintermelést serkentő, természetes fény beengedése anélkül, hogy a tetőtér túl meleggé válna. A VELUX hővédelmet garantáló termékek biztosítják a munkavégzéshez ideális szobahőmérséklet kialakítását, így fókuszvesztés nélkül összpontosíthatsz a munkára és az online meetingekre. 

'Colour by You' Kollekcióban ráadásul több ezer színárnyalat közül választhatod ki a fényáteresztő, fényzáró vagy duo fényzáró rolók stílusát. A VELUX árnyékolók nem csupán a munkához tökéletes atmoszféra megteremtésében segítenek, de felszerelésük is végtelenül egyszerű, és egyetlen ujjmozdulattal vezérelhetők. 

Az alvás kiemelten fontos a gyerekek ideális idegrendszeri fejlődéséhez: még a legféktelenebb tinédzser is jobb, kiegyensúlyozottabb hangulatba kerül, ha sikerül átaludnia az éjszakát. A hűs ágyhoz sokan lepedő alá helyezett gél- vagy vízpárnát javasolnak, de ez nem egy kényelmes megoldás. Néhány helyen túlságosan lehűtheti az ágyat, a szobahőmérsékletet pedig egyáltalán nem optimalizálja. A páratartalmat ezzel szemben növelheti, sőt akár penészedést is előidézhet a lehetséges, enyhébb fagyási sérülésekről nem is beszélve. Szóval nem tesz jót a gyerekek egészségének.

A frissítően hűs gyerekszobához nem a nevetséges trükkökön, hanem olyan, VELUX hővédő és fényszabályozó megoldásokon át vezet az út, mint a VELUX fényzáró rolók, melyek ideális sötétséget teremtenek a napközbeni szunyókáláshoz, és a VELUX hővédő rolók, melyek hűvösen tartják a szobát, még a nyári hőségben is.
A természetes, nappali fény jót tesz a gyerekeknek, a minőségi alváshoz azonban elengedhetetlen a kényelmes és hűvös szobahőmérséklet, valamint az elsötétített környezet. A VELUX Gyerek Kollekció számtalan bájos mintát és színárnyalatot kínál az otthonos és hívogató gyerekszoba megteremtéséhez. A kollekcióban ráadásul duo fényzáró rolók is helyet kaptak, melyekkel könnyedén szabályozható vagy épp teljesen kizárható a tetőtérbe áramló fénymennyiség.

A szoba hűvösen tartásához érdemes VELUX külső hővédő rolót választanod: végtelenül egyszerűen felszerelhető, megőrzi a kilátást, és még a legforróbb nyári napokon is érezhetően csökkenti a benti hőmérsékletet. A VELUX Gyerek Kollekció darabjaival és a külső hővédő rolók alkalmazásával kényelmes és biztonságos környezetet teremthetsz gyermekednek – a játékhoz és az alváshoz is.
Tombol a kánikula, de nincs időd a szoba lehűtésével bajlódni? Ilyenkor sokszor a legegyszerűbb trükkök tűnnek a legvonzóbbnak. A ventilátor elé helyezett, jéggel teli vödör például hűsítő párafelhőt teremt, szóval miért ne, nem igaz? Nos, azért ne, mert a nagyobb szobákban egyáltalán nem hatékony, a jeget pedig állandóan cserélni kell, ami rengeteg időt felemészt. Sőt, az olvadó jég miatt megnövekvő páratartalom penészedést okozhat, és károsíthatja az elektronikai berendezéseket, fokozva a tűz- és csúszásveszélyt.

A 'jég-ventilátor' trükk helyett jobb a biztonság: válaszd az okosabb VELUX megoldást!
Sok a munka, sűrűek a családi hétköznapok vagy egyszerűen csak fontosabb dolgod is akad, mint a ventilátorral bajlódni? Add át másnak a hívogatóan friss és hűs otthon megteremtésének feladatát. Például a VELUX ACTIVE with NETATMO beltéri klímavezérlőnek.. Ez a rendszer automatikusan szabályozza a beltéri mikroklímát, így neked már nem kell foglalkoznod vele. Integráld a természetes szellőzés és a friss levegő pezsdítő előnyeit az optimalizált otthoni klímavezérléssel, és élvezd az egészséges beltéri környezet minden előnyét, extra erőfeszítés nélkül. Az okos algoritmus reggelente automatikusan felnyitja az árnyékolókat és az ablakokat, ha esőt észlel, bezárja őket, a redőnyök és hővédő rolók helyzetét pedig a helyi időjárásnak megfelelően állítja be.

Ha te is szenvedélyesen rajongsz a növényekért, akkor tudod, hogy a napfény elengedhetetlen egészséges fejlődésükhöz; és bár a zuhanyzóban fellógatott vizes függönnyel és nyitva hagyott csappal létrehozott, hűsítő vízpára elsőre jó ötletnek tűnhet, sokszor egyáltalán nem az...


A túlzott és kiegyensúlyozatlan páratartalom káros lehet a növények egészségére, penészedést okozhat a fürdőszoba sötétebb sarkaiban, és a vizet is pocsékolja, ami nem összeegyeztethető a tudatos és fenntartható életstílussal. Válaszd inkább a VELUX tetőablakokra szerelhető hővédő és fényszabályozó megoldásokat. A növényeid is hálásak lesznek érte.

A növények felragyogtatják az enteriőrt; a jól megválasztott, tetőablakokra szerelhető kiegészítőkkel pedig könnyedén létrehozhatod azt a kényelmes és egészséges miliőt, melyben ők is és te is otthon érezhetitek magatokat.

Az egyszerűen felszerelhető VELUX fényáteresztő pliszék a tetőtérbe áramló fényt lágyan megszűrve, intimitást hoznak a szobába, és a növények számára is tökéletes környezetet teremtenek. Ezek a megoldások könnyedén és ízlés szerint állíthatók, vagy akár külső hővédő rolóval is kiegészíthetők, megalkotva azt a természetes fény előnyeivel fuzionált, hűs tetőtéri környezetet, amit a növényeid is imádni fognak.
A hűvösebb otthoni hőmérséklet jegyében használt 'zöld stratégiák' abszolút előnyös döntések lehetnek, amennyiben jól alkalmazzuk őket – és rosszak, ha nem. A nyitott ajtó elé függesztett vizes lepedő például nem igényel áramot, de nem is hatékony. Fokozott csúszásveszélyt okozhat az otthoni páratartalom növelésével, előidézheti a sötétebb szobasarkak penészedését, kárt okozhat az elektronikai berendezésekben, ezáltal igen kellemetlenné teheti az otthon töltött időt. Ennél te és az otthonod is okosabb megoldást érdemeltek!
A zöld döntések okos és proaktív gondolkodásra épülnek, és az elérhető technológiák leghatékonyabb használatát éltetik – ebbe pedig nem fér bele, hogy kényelmetlenül érezd magad otthonodban.

A VELUX napelemes hővédő fényzáró roló akár 93%-kal képes csökkenteni a tetőtérbe áramló hőséget. Ez a modern és praktikus redőny megakadályozza, hogy a napsugarak felmelegítsék a szobát – védelmet nyújtva a nyári hőség ellen –, télen pedig extra szigetelőrétegként biztosítja az ideális tetőtéri hőmérséklet megőrzését. A kimagaslóan ellenálló poliészterből tervezett megoldás hatékony fényzárást garantál a zavartalan pihenés jegyében. Azokon a napokon pedig, amikor még becsábítanád a szobába a természetes fényt, tedd teljessé otthonod hangulatát a VELUX Nature Kollekció fényáteresztő rolókkal. Ez a kiegészítő meghitt hangulatot teremt a beérkező fény tompításával, miközben a dizájn- és környezettudatos vásárlókat szem előtt tartva, legnagyobb részben újrahasznosított anyagból készül.