Képgaléria

MHL--, MML--, MSL--

Hővédő rolók

Bruttó 19 399 Ft-tól

Hatékony nyári hővédelem kilátással

Vásárolja meg belső árnyékolóval 10%-kal olcsóbban!
Nézze meg csomagajánlatainkat!

  • Hűvös tetőtér nyáron is
  • Akár 4,8°C-kal alacsonyabb beltéri hőmérséklet nyáron*
  • Áttetsző háló
  • Belülről egyszerűen felszerelhető
  • Kézzel működtethető vagy távvezérlésű elektromos/napelemes változatban

A VELUX hővédő rolók az ablak külső oldalára kerülnek, még azelőtt megfékezik a napsugarakat, hogy azok elérnék az ablaküveget. Így akár 76%-kal csökkentik a besugárzó hőt, és kellemes hőmérsékletet biztosítanak a tetőtéri szobákban meleg, nyári napokon is. Az áttetsző háló megőrzi a kilátást és beengedi a fényt.

Minden, a nap nagy részében intenzív napsugárzásnak kitett tetőtéri ablakra ajánljuk, különösen a nyugati és déli tájolású helyiségekben.
A kézi hővédő roló felszerelését Ön is el tudja végezni.
Az elektromos és napelemes hővédő roló felszerelését bízza szakemberre!

* Egy szimulált déli tájolású helyiség adatai a legnépszerűbb 2 db VELUX GLL 61 típusú tetőtéri ablakkal, MK06 méretben (780 x 1178 mm), 2023 júliusban és augusztusban, Budapesten mérve. A VELUX 2023 évi tanulmánya alapján a tetőtéri kiegészítők hatásáról a nyári hónapokban.

Ez is tetszhet

VELUX soft shutter külső hővédelemmel

Hővédő fényzáró roló

 Fényzárás
Tetőtér túlmelegedésének megelőzése
VELUX duo fényzáró sínes roletta, rózsaszína

Duo fényzáró roló

Fényzárás
Fényszűrés

Színek

Fekete hálós (5060) fényáteresztő képességű változatban kapható. 

A VELUX hővédő rolók akár 76%-kal csökkenthetik a helyiségbe jutó fény mennyiségét, így 5 fokkal hűvösebb lehet a szobában.

Működtetési lehetőségek

Az Ön számára ideális árnyékoló működtetés megválasztásához célszerű mérlegelni a tetőtéri ablakok elhelyezkedését, illetve azt, hogy milyen gyakran fogja használni  az árnyékolókat.

Az elektromos és napelemes távvezérlésű árnyékolók akkor jelentenek ideális választást, ha kézzel nem elérhető magasságba épített tetőtéri ablakai vannak, vagy kényelmi funkcióval szeretné kiegészíteni tetőablaka kezelését.

Kézi működtetés

A VELUX hővédő roló könnyen használható. Nyissa ki az ablakot, a szárnyat fordítsa át 180 fokban, és rögzítse a rolót az ablakszárny alján lévő két külső kampóhoz, majd fordítsa vissza az ablakszárnyat. A roló a szobából is felszerelhető, és az ablak akadálytalanul nyitható és zárható, még lehúzott rolóval is.

A hővédő roló távnyitórúddal nem működtethető. Ha a tetőtéri ablak olyan magasan van, hogy kézzel nem éri el az ablakszárny tetejét, akkor elektromos vagy napelemes hővédő rolóra lesz szüksége.

elektromos árnyékoló

Elektromos távvezérlés

Egyszerűsítse otthoni életét a VELUX elektromos árnyékolókkal és redőnyökkel. Használatra kész falikapcsolóval szállítjuk (funkciói: fel-le-megállít), mely könnyen felrögzíthető a falra. Válassza a VELUX elektromos árnyékolókat és redőnyöket VELUX elektromos tetőablakokra.

Mit tehetek, ha nincs elektromos VELUX tetőtéri ablakom?
Ez esetben a KUX 110 vezérlőegységre lesz szüksége az elektromos kiegészítők működéséhez.
Ha a tetőtéri ablakot is távvezérlésűvé alakítaná, a KUX 110 vezérlőegység mellett a KMG 100/ KMG 100K ablakmozgató motort kell beszereznie.

Az MML hővédő roló felszereléséhez

  • 1992-2003 között forgalmazott tetőtéri ablakok esetén a ZOZ 238 adapterkészlet
  • VELUX távvezérelt GPU ablak esetén a ZOZ 229 kiegészítő is szükséges.

napelemes árnyékoló

Napelemes távvezérlés

Egyszerűsítse otthoni életét a VELUX napelemes árnyékolókkal és redőnyökkel. Használatra kész falikapcsolóval szállítjuk (funkciói: fel-le-megállít), mely könnyen felrögzíthető a falra. Válassza a VELUX napelemes árnyékolókat és redőnyöket kézzel nyitható vagy napelemes tetőablakokra. Nem igényelnek elektromos bekötést és tápellátást.

Jó tudni, hogy az akkumulátor élettartama miatt időszakosan (igénybevételtől függően kb. 10 évente) az akkumulátor és a motor cseréjére lehet szükség.

Az MSL hővédő roló felszereléséhez

  • CK--/ C-- és FK--/ F-- méretű VELUX napelemes ablak esetén a ZOZ 246 dupla napelem elosztó
  • 1992-2003 között forgalmazott tetőtéri ablakok esetén a ZOZ 238 adapterkészlet
  • VELUX GPU ablak esetén a ZOZ 229 kiegészítő is szükséges.

MIE roló rudas működtetés

Rudas működtetés

A nyitható (VFE) térdfalablakokra kapható MIE külső hővédő rolót rúddal működtetheti. Billentse be a térdfalablak szárnyát. A rúd segítségével húzza le a hővédő rolót és rögzítse az ablakszárny alján lévő két külső kampóba.
A rudat a MIE külső hővédő roló csomagolása tartalmazza.

Számolja ki VELUX hővédő rolója árát

VELUX termék- és árkatalógus 2023

Könnyű felszerelés

A részletes, illusztrált útmutatók gondosan végigvezetik Önt a beszerelési folyamat minden egyes lépésén. Annak érdekében, hogy olvasni tudja a PDF fájlt, számítógépére telepítenie kell az Acrobat Readert. A program ingyenesen letölthető az Adobe honlapjáról.

VELUX külső hővédő roló - kézi működtetés
VELUX külső hővédő roló - távirányítással, elektromos működtetéssel
VELUX külső hővédő roló - távirányítással, napelemes működtetéssel

Fontos! A dokumentumok letöltéséhez böngészőjében a felugró ablakot engedélyeznie kell!