Biztos védelem az elemekkel szemben


Javasolt helyiségtípus:

  • Hővédelem: a besugárzó hő akár 94%-át kiszűri*, így 6 fokkal hűvösebb lehet nyáron
  • Szigetelés és zajcsökkentés
  • Közel teljes fényzárás*
  • Télen akár 17%-kal javítja a tetőtéri ablak hőszigetelési képességét**
  • Csökkenti az eső és a vihar által keltett zajokat
  • Fokozza az otthon védelmét az illetéktelen behatolás ellen

A bármilyen évszakban ideális megoldást jelentő VELUX redőnyök nyáron megőrzik a helyiség kellemes klímáját, télen pedig megakadályozzák a beltér lehűlését, ráadásul a nap bármely szakában teljesen elsötétíthető velük a helyiség. Emellett csökkentik az eső és a vihar által keltett zajt, és fokozzák az otthon védelmét az illetéktelen behatolás ellen. 

A VELUX tetőtéri ablakra szerelhető redőnyök rendkívül tartósak. Kopásálló alumíniumból készülnek, és szélsőséges körülmények között végzett, szigorú vizsgálatokon mennek keresztül, hogy az Ön otthonában sok-sok évig tökéletesen működjenek, bármilyen terhelésnek teszi ki őket a természet.

A VELUX redőnyök tökéletesen illeszkednek a VELUX tetőtéri ablakokra. Használaton kívüli állapotban belülről nem láthatók, kisméretű felső borításuk pedig a tetőfedés anyagától függetlenül elegánsan belesimul a tetőbe.

A redőny felszerelését bizza szakemberre!  Kérje a VELUX Ajánlott Beépítők ajánlatát.

*A lamellák fényzáróak, a sínszerkezet egyes részeinél azonban fénybeszűrődés előfordulhat.
**Az eredmények az ablak és az üvegezés típusától függenek.

Képgaléria

Színek

A redőny lakkozott alumíniumból készül és oldalsó vezetősínekben fut. A lamellákat habosított poliuretánnal töltjük meg, ettől kiváló hőszigetelésű.

Sötétszürke, világosszürke, színes alumínium (RAL vagy NCS árnyalatra festve) vagy vörösréz kivitelben kapható. Fontos azonban tudnia, hogy csak a lamellák és az átmeneti lemezek színe választható, a redőny többi profilja egységesen sötétszürke.

A redőnytok az ablakon kívül helyezkedik el.

A redőnypáncél 7 dB-lel csökkenti az eső zaját. (Az emberi fül számára 10 dB esetén az esőzaj kb. felére csökken.)

Melyik redőny működtetési módot válasszam?

Az Ön számára ideális VELUX redőny működtetésének megválasztásához célszerű mérlegelni a tetőtéri ablakok elhelyezkedését, illetve azt, hogy milyen gyakran fogja használni a redőnyt.

A távvezérlésű elektromos vagy napelemes redőny akkor jelent ideális választást, ha kézzel nem elérhető magasságba épített tetőtéri ablakai vannak, vagy kényelmi funkcióval szeretné kiegészíteni tetőablaka kezelését.

Kézi működtetés

2020-ban kifutó termék, a készlet erejéig kapható.

Kézi működtetésű redőnyünk tökéletes megoldást jelent elérhető magasságban lévő manuális tetőtéri ablakokhoz, különösen, ha naponta csak néhány alkalommal szeretne változtatni a fényviszonyokon a redőny segítségével. Nyáron védi tetőterét a túlmelegedéstől, télen pedig kiválóan szigeteli a tetőtéri ablakot, hogy  a fűtési energia a szobában maradjon. 

Az eszközt nélkülöző, kézi működtetés az ablakszárny átfordításával valósul meg. Egyszerűen nyissa ki az ablakot, és fordítsa át, amíg egy kattanással a redőnypalást a szárnyhoz rögzül. Az ablakszárnyat visszafordítva a redőnypalást teljesen lehúzódik, nem állítható meg tetszőleges helyzetben.

Alsó kilincses tetőtéri ablakokra nem szerelhető fel (kivéve a GPL, GPU alsó és felső kilincses tetőtéri ablakokat).

Amennyiben a redőnypalást felületén víz vagy hó gyűlik össze, felhúzáskor a nedvesség a lakásba juthat.

Kérjük, vásárlás előtt mérlegeljen és amennyiben ez a működési mód nem megfelelő az Ön számára, válassza az elektromos vagy napelemes redőnyt.

elektromos árnyékoló

Elektromos

A VELUX elektromos redőnyök a csomagban található falikapcsolóval működtethetők, ha VELUX INTEGRA® tetőtéri ablakokra kerülnek. A 2018. októbertől kapható VELUX ACTIVE rendszerrel kiegészítve biztosíthatja a mindennapi kényelem még magasabb fokozatát a jobb beltéri klíma mellett - automatikusan.

Mit tehetek, ha nincs elektromos VELUX INTEGRA® tetőtéri ablakom?

Amennyiben Önnek nincs elektromos VELUX INTEGRA® tetőtéri ablaka, de szeretne elektromosan működtetett árnyékolót, akkor KUX 110 transzformátorra és vezérlőegységre van szükség. Ezzel az elektromosan működtetett VELUX árnyékolók vagy redőnyök kézi működtetésű tetőtéri ablakokon is használhatók. Kipróbálhatja a KMG 100/ KMG 100K ablakmozgató motort, mellyel nemcsak az árnyékolót, hanem kézi működtetésű ablakát is elektromos működésűvé teheti. Csak KUX 110 termékkel együtt használható.

Ha az elektromos redőnyt kézi működtetésű tetőtéri ablakára szereli, leengedett redőny mellett az ablakszárnyat a ZOZ 217 kitámasztó kar készlet segítségével 3 pozícióban tudja megállítani a szellőztetéshez.

napelemes árnyékoló

Napelemes

A napelemes redőnyöket falikapcsolóval tudja mozgatni, melyet a csomagolás tartalmaz (funkciói: fel-le-megállít). Mivel nem igényelnek elektromos bekötést és tápellátást, tökéletes komfortot nyújtó kiegészítői a kézzel nyitható vagy napelemmel vezérelt tetőablakoknak.

A napenergiával újratölthető akkumulátorok kb. 100 fel-le mozgatáshoz elegendő energiát tárolnak még akkor is, ha nem süt a Nap. Jó tudni azonban, hogy az akkumulátor élettartama miatt időszakosan (igénybevételtől függően kb. 10 évente) az akkumulátor és a motor cseréjére lehet szükség.

Az SSL redőny C– és F– méretű VELUX INTEGRA® ablakra szereléséhez a ZOZ 213, CK -- és FK -- méretű VELUX INTEGRA® ablakra szereléséhez a ZOZ 213K adapterkészlet is szükséges.

Számolja ki VELUX redőnye árát

Felszerelési útmutató

A PDF-ek részletes, illusztrált útmutatók, amelyek gondosan végigvezetik Önt a beszerelési folyamat minden egyes lépésén. Annak érdekében, hogy olvasni tudja a PDF fájlt, számítógépére telepítenie kell az Acrobat Readert. A program ingyenesen letölthető az Adobe honlapjáról.

VELUX redőny – kézi működtetés
VELUX redőny - távirányítással, elektromos működtetéssel

VELUX redőny - távirányítással, napenergiával történő működtetésse

Az SHL kézi működtetésű redőny csak a 2003 óta forgalmazott kézzel elérhető magasságú, felső kilincses tetőtéri ablakokra szerelhető fel.

Fontos! A dokumentumok letöltéséhez böngészőjében a felugró ablakot engedélyeznie kell!