VELUX redőny

VELUX redőnyök

VELUX redőny

A zord tél kint marad –
extra hőszigetelés az ablakon

VELUX redőny

Teljes sötétséggel
a nyugodt pihenésért

Redőny

Biztos védelem az elemekkel szemben


Javasolt helyiségtípus:

  • Hővédelem: a besugárzó hő akár 94%-át kiszűri
  • Szigetelés és zajcsökkentés
  • Teljes fényzárás
  • Télen akár 16%-kal javítja a tetőtéri ablak hőszigetelési képességét*
  • Csökkenti az eső és a vihar által keltett zajokat
  • Fokozza az otthon védelmét az illetéktelen behatolás ellen

A bármilyen évszakban ideális megoldást jelentő VELUX tetőablak redőnyök nyáron megőrzik a helyiség kellemes klímáját, télen pedig megakadályozzák a beltér lehűlését, ráadásul a nap bármely szakában teljesen elsötétíthető velük a helyiség. Emellett csökkentik az eső és a vihar által keltett zajt, és fokozzák az otthon védelmét az illetéktelen behatolás ellen. 

A VELUX tetőtéri ablak redőnyök rendkívül tartósak. Kopásálló alumíniumból készülnek, és szélsőséges körülmények között végzett, szigorú vizsgálatokon mennek keresztül, hogy az Ön otthonában sok-sok évig tökéletesen működjenek, bármilyen terhelésnek teszi ki őket a természet.

A VELUX redőnyök tökéletesen illeszkednek a VELUX tetőtéri ablakokra, ezért felszerelésük nagyon egyszerű. Használaton kívüli állapotban belülről nem láthatók, kisméretű felső borításuk pedig a tetőfedés anyagától függetlenül elegánsan belesimul a tetőbe.

*Az eredmények az ablak és az üvegezés típusától függenek.Ismerje meg a manuális redőny (SHL) működését!

Ismerje meg az elektromos redőny (SML) működését!

Színek

Sötétszürke alumínium.  

A VELUX redőnyök lakkozott alumínium oldalsó vezetősínekben futnak. Ezen felül az ablakba gyönyörűen integrálódó rolódobozban bújnak meg, amikor használaton kívül vannak.


Melyik redőny működtetési módot válasszam?

Az Ön számára ideális VELUX redőny működtetésének megválasztásához célszerű mérlegelni a tetőtéri ablakok elhelyezkedését, illetve azt, hogy milyen gyakran fogja használni az árnyékolót.

A távvezérlésű elektromos vagy napelemes redőny akkor jelent ideális választást, ha kézzel nem elérhető magasságba épített tetőtéri ablakai vannak, vagy kényelmi funkcióval szeretné kiegészíteni tetőablaka kezelését.

Kézi működtetés

Kézi működtetésű redőnyünk tökéletes megoldást jelent elérhető magasságban lévő manuális tetőtéri ablakokhoz, különösen, ha naponta csak néhány alkalommal szeretne változtatni a fényviszonyokon a redőny segítségével. Nyáron védi tetőterét a túlmelegedéstől, télen pedig kiválóan szigetelni a tetőtéri ablakot, hogy  a fűtési energia a szobában maradjon. 

Az eszközt nélkülöző, kézi működtetés az ablakszárny átfordításával valósul meg. Egyszerűen nyissa ki az ablakot, és fordítsa át, amíg egy kattanással a redőnypalást a szárnyhoz rögzül. Az ablakszárnyat visszafordítva a redőnypalást teljesen lehúzódik, nem állítható meg tetszőleges helyzetben.

Alsó kilincses tetőtéri ablakokra nem szerelhető fel.

Elektromos

A VELUX elektromos redőnyök érintőképernyős vezérlővel a lakás bármely részéből távirányíthatók, ha VELUX INTEGRA® tetőtéri ablakokra kerülnek. Az érintőképernyős vezérlő előre programozott beállításokat is kínál a mindennapi kényelem és a jobb belső klíma biztosításához.  

Mit tehetek, ha nincs elektromos VELUX INTEGRA® tetőtéri ablakom?  
Amennyiben Önnek nincs elektromos VELUX INTEGRA® tetőtéri ablaka, de szeretne elektromosan működtetett árnyékolót, akkor KUX 110 egyfunkciós irányítási rendszerre van szükség. Ezzel az elektromosan működtetett VELUX árnyékolók vagy redőnyök kézi működtetésű tetőtéri ablakokon is használhatók. Kipróbálhatja a KMX 110 többfunkciós elektromos irányítási rendszert, mellyel nemcsak az árnyékolót, hanem kézi működtetésű tetőtéri ablakát is elektromosan működtethetővé teheti.

Napelemes

A napelemes működtetésű redőnyök kényelmesen, távirányítóval vezérelhetők. Mivel nem igényelnek elektromos bekötést és tápellátást, kiválóan felszerelhetők kézi vagy napelemes működtetésű tetőablakokra. A roló külső felületén lévő napelemek gyűjtik be a napsugarakat és működtetik az árnyékolót. 
A napenergiával újratölthető akkumulátorok akár 600 működtetéshez elegendő energiát tárolnak még akkor is, ha nem süt a Nap. Az árnyékoló csomagolása távirányítót is tartalmaz.

Amennyiben Önnek napelemes INTEGRA® GGL tetőtéri ablakai vannak, akkor az ablakokhoz mellékelt intelligens,  VELUX INTEGRA® érintőképernyős vezérlőt is használhatja.  A VELUX INTEGRA® érintőképernyős vezérlő előre programozott beállításokat is kínál a mindennapi kényelem és a jobb belső klíma biztosításához. Az árnyékolók a lakás minden részéből irányíthatók.  

Számolja ki VELUX redőnye árát

Felszerelési útmutató

VELUX árnyékolók felszerelése könnyedén
árnyékoló szerelés könnyen Pick&Click
árnyékolók könnyű felszerelése

A PDF-ek részletes, illusztrált útmutatók, amelyek gondosan végigvezetik Önt a beszerelési folyamat minden egyes lépésén. Annak érdekében, hogy olvasni tudja a PDF fájlt, számítógépére telepítenie kell az Acrobat Readert. A program ingyenesen letölthető az Adobe honlapjáról.

VELUX redőny – kézi működtetés
VELUX redőny - távirányítással, elektromos működtetéssel

VELUX redőny - távirányítással, napenergiával történő működtetéssel

Az SHL kézi működtetésű redőny csak a 2003 óta forgalmazott kézzel elérhető magasságú, felső kilincses tetőtéri ablakokra szerelhető fel.