Külső hővédő roló

Hűvös tetőtér nyáron is

Javasolt helyiségtípus:
 • A besugárzó hő akár 76%-át kiszűri
 • 5 fokkal hűvösebb lehet a szobában nyáron
 • Áttetsző anyag, a kilátás biztosított
 • Belülről, egyszerűen felszerelhető
 • Kézi vagy távvezérlésű működtetéssel
 • A szobából működtethető

A VELUX tetőablakra szerelhető külső hővédő roló még azelőtt megfékezi a napsugarakat, hogy azok elérnék az ablaküveget. Így akár 76%-kal csökkentik a besugárzó hőt, és 5 fokkal is hűvösebb lehet a szobában. Az áttetsző hálóval Ön akadálytalanul élvezheti a kilátást, így tetőtéri szobája kellemes környezetet biztosít a meleg, nyári napokon is.

Minden, a nap nagy részében intenzív napsugárzásnak kitett tetőtéri ablakra ajánljuk, különösen a nyugati és déli tájolású helyiségekben. Nem lesz szüksége az energiazabáló klímára, egészségesebb otthonban élhet.

Jó tanács! Fontos, hogy kánikula idején egész nap le legyen engedve a külső hővédő roló és ne nyissa ki az ablakokat. Reggel és este szellőztesse ki a lakást kereszthuzattal. Így kellemesen hűvös lesz bent.

Vásároljon 10%-kal olcsóbban!
10%-ot takaríthat meg, ha a külső hővédő rolót kampós rolettával, sötétítő kampós rolettával vagy fényzáró rolóval együtt vásárolja meg. Csak Standard színekben.

Felhívjuk figyelmét, hogy a távvezérlésű külső hővédő rolók most lényegesen olcsóbban kaphatók! Mérettől függően az MML elektromos változat max. 38%-kal, az MSL napelemes változat max. 31%-kal kedvezőbb áron vásárolható meg 2020. március 16-tól.

See gallery

Colours

Fekete hálós (5060) fényáteresztő képességű változatban kapható. 

A VELUX külső hővédő rolók akár 76%-kal csökkenthetik a helyiségbe jutó fény mennyiségét, így 5 fokkal hűvösebb lehet a szobában.

A roló anyaga 10 dB-lel csökkenti az eső zaját. (Az emberi fül számára az esőzaj kb. felére csökken.)

Működtetési lehetőségek

Az Ön számára ideális árnyékoló működtetés megválasztásához célszerű mérlegelni a tetőtéri ablakok elhelyezkedését, illetve azt, hogy milyen gyakran fogja használni  az árnyékolókat.

Az elektromos és napelemes távvezérlésű árnyékolók akkor jelentenek ideális választást, ha kézzel nem elérhető magasságba épített tetőtéri ablakai vannak, vagy kényelmi funkcióval szeretné kiegészíteni tetőablaka kezelését.

Kézi működtetés

A tetőtéri ablakokra szerelt kézi működtetésű árnyékolók egyszerűen működtethetők kézzel. Tökéletes megoldást jelentenek elérhető magasságban lévő, kézi működtetésű tetőablakokhoz, különösen, ha naponta csak néhány alkalommal szeretne változtatni a fényviszonyokon a roló segítségével. Az árnyékolók a szobából is felszerelhetők, és az ablak akadálytalanul nyitható és zárható, még lehúzott árnyékolóval is. 
 A VELUX külső hővédő roló használatához egyszerűen nyissa ki az ablakot, a szárnyat fordítsa át 180 fokban, és rögzítse az árnyékolót az ablakszárny alján lévő két külső kampóhoz, majd fordítsa vissza az ablakszárnyat.

A külső hővédő roló távnyitórúddal nem működtethető. Ha a tetőtéri ablak olyan magasan van, hogy kézzel nem éri el az ablakszárny tetejét, akkor elektromos vagy napelemes külső hővédő rolóra lesz szüksége.

Elektromos

A VELUX elektromos rolók a csomagban található falikapcsolóval működtethetők, ha VELUX INTEGRA® tetőtéri ablakokra kerülnek. A 2018. októbertől kapható VELUX ACTIVE rendszerrel kiegészítve biztosíthatja a mindennapi kényelem még magasabb fokozatát a jobb beltéri klíma mellett - automatikusan.

Mit tehet, ha nincs elektromos VELUX INTEGRA® tetőtéri ablaka?

Amennyiben Önnek nincs elektromos VELUX INTEGRA® tetőtéri ablaka, de szeretne elektromosan működtetett árnyékolót, akkor KUX 110 transzformátorra és és vezérlőegységre van szükség. Ezzel az elektromosan működtetett VELUX árnyékolók vagy redőnyök kézi működtetésű tetőtéri ablakokon is használhatók. Kipróbálhatja a KMG 100/ KMG 100K ablakmozgató motort, mellyel nemcsak az árnyékolót, hanem kézi működtetésű ablakát is elektromos működésűvé teheti. Csak KUX 110 termékkel együtt használható.

1992-2003 között forgalmazott tetőtéri ablakokra történő felszereléséhez a ZOZ 238 adapterkészlet is szükséges. 2020. júliustól kapható.
Felszereléséhez a ZOZ 229 kiegészítőt is meg kell vásárolni, ha VELUX INTEGRA® GPU ablakra kerül.

Napelemes

A napelemes külső hővédő rolókat falikapcsolóval tudja mozgatni, melyet a csomagolás tartalmaz (funkciói: fel-le-megállít). Mivel nem igényelnek elektromos bekötést és tápellátást, tökéletes komfortot nyújtó kiegészítői a kézzel nyitható vagy napelemmel vezérelt tetőablakoknak.

A napenergiával újratölthető akkumulátorok kb. 100 fel-le mozgatáshoz elegendő energiát tárolnak még akkor is, ha nem süt a Nap. Jó tudni azonban, hogy az akkumulátor élettartama miatt időszakosan (igénybevételtől függően kb. 10 évente) az akkumulátor és a motor cseréjére lehet szükség.

1992-2003 között forgalmazott tetőtéri ablakokra történő felszereléséhez a ZOZ 238 adapterkészlet is szükséges. 2020. júliustól kapható.
Felszereléséhez a ZOZ 229 kiegészítőt is meg kell vásárolni, ha VELUX INTEGRA® GPU ablakra kerül.

Az MSL roló CK--/ C-- és FK--/ F-- méretű VELUX INTEGRA® napelemes ablakra nem szerelhető fel.

Számolja ki VELUX külső hővédő rolója árát

Felszerelési útmutató

A részletes, illusztrált útmutatók gondosan végigvezetik Önt a beszerelési folyamat minden egyes lépésén. Annak érdekében, hogy olvasni tudja a PDF fájlt, számítógépére telepítenie kell az Acrobat Readert. A program ingyenesen letölthető az Adobe honlapjáról.

VELUX külső hővédő roló - kézi működtetés
VELUX külső hővédő roló - távirányítással, elektromos működtetéssel
VELUX külső hővédő roló - távirányítással, napelemes működtetéssel

Fontos! A dokumentumok letöltéséhez böngészőjében a felugró ablakot engedélyeznie kell!

Duplázza meg kényelmét

Rengeteg időt töltünk belső terekben. Ezért nagyon fontos az, hogy otthonunkat a lehető legkényelmesebbé tegyük. A VELUX termékek kombinálásával a lehető legtöbbet hozhatja ki tetőtéri ablakaiból, és a legjobb beltéri komfortot biztosíthatja családjának. Az otthonosság érzésének, a fénynek és a (rovarmentes) friss levegőnek az egyensúlyához gyakran többféle termék szükséges. A VELUX termékek tetszés szerinti kombinálásával minden helyiségben megtalálhatja az Ön számára legoptimálisabb megoldást


Fényzáró energiaroló és külső hővédő roló

Az egész éves kényelem és komfort érdekében kombinálja a VELUX fényzáró energiarolót és a VELUX külső hővédő rolót. A külső hővédő roló hatékony hővédelme és a fényzáró energiaroló rugalmas fényszabályozása, fényzáró hatása és hatékony hőszigetelése együttesen télen-nyáron kellemes klímát teremt a tetőtérben.


Fényzáró roló és külső hővédő roló

Amennyiben teljes fényzárásra és hővédelemre van szüksége, akkor a VELUX fényzáró roló és a külső hővédő roló kombinálása ideális megoldás. Bármikor  sötétséget teremthet, és a szoba hűvös marad még egy forró délutánon is, miközben élvezheti a természetes megvilágítást és a friss levegőt.

Add smart indoor climate control

Ready for smart heat protection?

VELUX ACTIVE with NETATMO lets your VELUX INTEGRA® awning blinds and roller shutters operate proactively based on local weather forecast information.

Use the app and voice control to open and close your products.

Add smart indoor climate control

Ready for smart heat protection?

VELUX ACTIVE with NETATMO lets your VELUX INTEGRA® awning blinds and roller shutters operate proactively based on local weather forecast information.

Use the app and voice control to open and close your products.

További árnyékolók

7
Érv a VELUX árnyékolók mellett
 • Tökéletesen illeszkednek a VELUX tetőtéri ablakokhoz
 • A VELUX árnyékolók percek alatt felszerelhetők
 • Bármilyen stílust kedvel, van hozzá illő árnyékolónk
 • A kényelem mindig elérhető közelben van
 • A VELUX árnyékolók tartósak
 • Árnyékoló szövetminták
 • Stílus és dizájn