Konfigurátorunk használatával megismerheti termékeinket és pár lépésben megtalálhatja az igényeinek leginkább megfelelő tetőtéri ablakot és a hozzá tartozó kiegészítőket. Az így kapott terméklistára kérjen kedvezményes árat építőanyag kereskedő partnereinktől!

VELUX tetőtéri ablak burkolókeretek

Olyan burkolókeret-típusokat gyártunk, amelyek minden tetőhéjaláshoz és ablakelrendezéshez megfelelőek. Az összes burkolókeret úgy készül, hogy pontosan illeszkedjen az ablakra, és a beépítését gyorssá, egyszerűvé tegye. Úgy lettek kialakítva, hogy biztonságosan és hatásosan elvezessék a vizet, és különböző verziókban kaphatók, hogy illeszkedjenek a tetőfedő anyaghoz.
A tetőtéri ablakok kombinációit szintén könnyű beépíteni rugalmas kombi burkolókeret-rendszerünk segítségével.

Profilos tetőfedő anyaghoz

Nézze meg a normál beépítéshez alkalmazott EDW burkolókeret beépítési filmjét:

Nézze meg a süllyesztett beépítéshez alkalmazott EDJ burkolókeret beépítési filmjét:

Sík tetőfedő anyaghoz

Süllyesztett beépítési szint is választható

Új rögzítővasak – több lehetőség. Új univerzális rögzítővasakat fejlesztettünk ki, melyek két beépítési szinthez is alkalmasak. Az EDW, EDS burkolókeretek esetén a tetőablakot a standard beépítési szinten (piros vonal mentén) kell beépíteni. Annak érdekében, hogy az ablak 40 mm-rel mélyebben a tetőszerkezetbe süllyedjen, a kék vonalat kell követni. 

Annak érdekében, hogy a dokumentációval igazolt energiahatékonyságot (alacsonyabb hőveszteséget) a lehető legnagyobb valószínűséggel elérje, a tetőtéri ablakot süllyesztett beépítő készlettel javasoljuk beépíteni.

Amennyiben VELUX tetőtéri ablakok csoportját építik be süllyesztve, a BDX hőszigetelő keretet külön meg kell rendelni.


tetőablak beépítés

Standard beépítés

A közvetlenül egymás mellé vagy  fölé tervezett tetőablakok beépítéséhez kombi burkolókeretekre van szükség. A burkolókeretek egymáshoz való kapcsolódását a köztük levő „U” alakú elem biztosítja. Alapszabály, hogy egymás mellé bármennyi azonos hosszúságú, egymás fölé bármennyi azonos szélességű VELUX tetőtéri ablak beépíthető.

Kombi burkolókeretek 

EKW keret - max. 120 mm profilmagasságú cserepekhez

EKS keret - max. 8 mm anyagvastagságú (pl. pala, zsindely) vagy dupla (2x8 mm) fedéshez