Konfigurátorunk használatával megismerheti termékeinket és pár lépésben megtalálhatja az igényeinek leginkább megfelelő tetőtéri ablakot és a hozzá tartozó kiegészítőket. Az így kapott terméklistára kérjen kedvezményes árat építőanyag kereskedő partnereinktől!

Könnyen nyithatóak, egyszerűen használhatóak és beépíthetőek.

A felső kilincses VELUX tetőtéri ablakokkal a friss levegő karnyújtásnyira van. A felső kilincses tetőtéri ablakok egyszerűen működtethetők - még akkor is, ha bútor van alattuk. Az innovatív felső kilincsnek köszönhetően az ablak alacsonyabbra építhető, mint az ugyanolyan alsó kilincses ablak, így álló és ülő helyzetben egyaránt remek a kilátás. 

A felső kilincses ablakokat olyan helyiségekben ajánljuk, ahol szükség vagy igény van az ablak alacsony helyzetben történő beépítésére: alacsony mennyezetű szobákban, vagy ahol jobb kilátást szeretne a lenti környezetre.

Tekintse meg a működtetést

A felső kilincses ablak előnyei

Kényelmes – még akkor is, ha bútorok vannak a tetőtéri ablak alatt

Könnyen nyitható és gyorsan zárható a felső kilincsnek köszönhetően

Az alacsony beszerelés rugalmasabb beépítést és jobb kilátást tesz lehetővé

ggl

Felső kilincses tetőtéri ablakok
háromrétegű üveggel

Ha extra energiatakarékos tetőtéri ablakra vágyik, akkor a háromrétegű üveggel ellátott GGL vagy GGU típus az ideális megoldást nyújtja Önnek. Az ablak hőszigetelő képessége 0,97 W/m2K (EDJ 2000 beépítő készlettel). Az üveg külső felületét harmatmentes bevonattal láttuk el, mely a tökéletes kilátást nyújtja kora reggel is. A könnyen tisztuló bevonat az Ön kényelmét szolgálja, mert ablaka a szokásosnál sokkal ritkábban igényel tisztítást.

Aluminium felső kilincs 
Beépített szellőzőnyílás
Por- és rovarszűrő betét
Speciális gumitömítés
Belső biztonsági üveg
Energiatakarékos, háromrétegű üveg
Harmatmentes bevonat
Könnyen tisztuló bevonat
Karbantartást nem igénylő felülettel is

Extra energiatakarékos üveg
Az alacsony energiafelhasználású házakhoz javasolt alacsony hőátbocsátási tényezőjű tetőtéri ablakunk üvegezése 0,7 W/m²K U-értékkel bír. Emellett az üveg passzív napenergia hasznosítása is ideális, amely az ablak energiamérlegét tovább javítja

velux tetőtéri ablak üvegezés

Zavartalan kitekintés
Csak a VELUX háromrétegű üvegezés rendelkezik harmatmentes bevonattal, amely nem engedi lecsapódni a hajnali harmatot a külső üvegfelületen. Így Ön kora reggel is élvezheti a kilátást a környékre. Emellett a könnyen tisztuló bevonattal a külső üveg ritkábban igényel tisztítást.

Karbantartást nem igénylő felület (választható)
Az átlátszó lakk helyett választhatja a karbantartást nem igénylő felületű ablakokat is, melyek nagyon hasznosak a fürdőszobában és a konyhában. A minden köryezetbe tökéletesen illeszkedő, vízálló poliuretán bevonat védi a fa belsőt a nedvességtől.

Fejlessze tovább tetőtéri ablakát távvezérelhetőre

Ha már korábban beépített tetőtéri ablakát szeretné a jövőben elektromos távműködtetéssel felszerelni, akkor Önnek egy ablakmozgató motorra (KMG) és egy egyfunkciós irányítási rendszerre (KUX) van szüksége.
Ablak vagy árnyékoló működtetéséhez válassza egyfunkciós irányítási rendszerünket.


Felső kilincses tetőtéri ablakunkat elsősorban nappaliba, gyerekszobába, hálószobába és dolgozószobába ajánljuk. A felső kilincs abban az esetben is kényelmes ablaknyitást és zárást tesz lehetővé, ha az ablak alá bútorokat helyez. 

Mivel a tetőtéri ablakok több fényt engednek be otthonába, mint a homlokzati ablakok, világosabb és tágasabb érzést nyújtanak nappalijában. Fantasztikus kilátás nyílik az égboltra vagy lakásának környékére. Tapasztalni fogja azt is, hogy tetőtere tovább marad világos, mint a lakás többi, homlokzati ablakos helyiségei.

A VELUX felső kilincses tetőablak ideális megoldás gyerekszobába is. Egy gyerekbirodalomnak napközben világosnak és friss levegőjűnek kell lennie, éjjel viszont sötétnek és megfelelően szellőzőnek. A rétegragasztott belső biztonsági üveg lehetővé teszi, hogy a gyerekek nyugodtan játsszanak akár a szobában is - ha erős ütés hatására az üveg eltörik, nem lesz szikánkos és nem esik ki az ablakkeretből. 

Az ideális térdfalmagasság maximum 130 cm.

tetőhajlásszög

Válassza ki a tetőtéri ablaktípust és a beépítési magasságot

A legtöbb esetben a felső kilincses tetőtéri ablakokat ajánljuk. A tetőtéri ablakot célszerű alacsonyan (a padló felett 90 cm-rel indítva) beépíteni - ez nagyszerű kilátást biztosít a környezetre, és elegendő helyet hagy alatta a bútorok számára.

Készen áll a vásárlásra?

További tetőtéri ablakok