Konfigurátorunk használatával megismerheti termékeinket és pár lépésben megtalálhatja az igényeinek leginkább megfelelő tetőtéri ablakot és a hozzá tartozó kiegészítőket. Az így kapott terméklistára kérjen kedvezményes árat építőanyag kereskedő partnereinktől!

Felső kilincses tetőtéri ablak

tetőhajlásszög

Az eredeti tetőtéri ablak egyedülálló felső nyitószerkezettel, mely ezentúl az alaptípusnál is tartalmazza a beépített szellőzőnyílást. A továbbfejlesztésnek köszönhetően még könnyebbé és kényelmesebbé vált a működtetés.

Felső kilincs 
Beépített szellőzőnyílás por-és rovarszűrő betéttel
Tisztítóállásban rögzíthető ablakszárny

A felső kilincses VELUX tetőtéri ablak két fő előnye van: a tetőablak egyszerűen kezelhető még akkor is, ha közvetlenül alatta bútorok találhatók; az ablak alacsonyabbra építhető a tetőbe, így Ön állva és ülve is élvezheti a kilátást.

Engedjen friss levegőt a tetőtérbe akkor is, ha éppen nincs otthon vagy alszik. Egy kattintás az egyedülálló kilinccsel, és máris friss, szűrt levegő áramlik a lakásba, miközben az ablak zárva marad.Nem kell aggódnia a por vagy a rovarok miatt sem.

A külső üvegfelület tisztításához egyszerűen forgassa körbe az ablakszárnyat  180°-ban, és rögzítse azt a retesszel, hogy mindkét kezét szabadon használhassa.


Felső kilincses fa tetőtéri ablakunkat elsősorban nappaliba, gyerekszobába, hálószobába és dolgozószobába ajánljuk. A felső kilincs abban az esetben is kényelmes ablaknyitást és zárást tesz lehetővé, ha az ablak alá bútorokat helyez. 

Mivel a tetőtéri ablakok több fényt engednek be otthonába, mint a homlokzati ablakok, világosabb és tágasabb érzést nyújtanak nappalijában. Fantasztikus kilátás nyílik az égboltra vagy lakásának környékére. Tapasztalni fogja azt is, hogy tetőtere tovább marad világos, mint a lakás többi, homlokzati ablakos helyiségei.

A VELUX felső kilincses tetőablak ideális megoldás gyerekszobába is. Egy gyerekbirodalomnak napközben világosnak és friss levegőjűnek kell lennie, éjjel viszont sötétnek és megfelelően szellőzőnek. A szárnyba épített résszellőző háttérszellőzést biztosít akkor is, ha az ablak zárva van. Így gyermeke jól alhat, Ön pedig nyugodtan, mert a felső kilincset nem érik el a kis kezek. 

Az ideális térdfalmagasság maximum 130 cm.

Válassza ki a tetőtéri ablaktípust és a beépítési magasságot

A legtöbb esetben a felső kilincses tetőtéri ablakokat ajánljuk. A tetőtéri ablakot célszerű alacsonyan (a padló felett 90 cm-rel indítva) beépíteni - ez nagyszerű kilátást biztosít a környezetre, és elegendő helyet hagy alatta a bútorok számára.

További tetőtéri ablakok