75 éves a VELUX cégcsoport

75 év elkötelezettség

A VELUX Cégcsoport idén ünnepli fennállásának 75. évfordulóját - 75 éve keltjük életre a fényt.

A vállalatalapítás óta eltelt hét évtized során Villum Kann Rasmussen eredeti célkitűzése, miszerint természetes fényt és friss levegőt kell biztosítani mindennapi életünkben, sok változáson és finomhangoláson ment keresztül. Ma már a VELUX termékek széles palettája biztosítja a minőségi életkörülményeket a tetőtéri otthonokban és munkahelyeken.

75 éves a VELUX cégcsoport

Natural Light pályázat

14 500 napelemes lámpát juttatott el a VELUX Cégcsoport elektromos áramot nélkülöző, afrikai térségekbe

A vállalat a cégalapítás 75. évfordulóját a természetes fény és a friss levegő ünnepének tekinti. Ennek jegyében már a tavalyi évben előkészítette afrikai jótékonysági akcióját a Little Sun társadalmi vállalkozással és a Plan International civil szervezettel közösen. A VELUX Cégcsoport 14 500 napelemes lámpát gyártott, melyeket Szenegál, Zimbabwe és Zambia elektromos hálózattal nem rendelkező közösségeihez juttattak el. A lámpákat 150 helyi kisvállalkozó bevonásával értékesítik a Plan International-lel együttműködve.

Világszerte 1,2 milliárd ember él elektromos áramellátás nélkül, és több millióra tehető azoknak a háztartásoknak a száma, ahol naplemente után egyáltalán nincs biztonságos világítás. Ezért a fenti három szervezet tavaly meghirdette a Natural Light nemzetközi dizájn pályázatot egy alternatív, napelemes fényforrás megtervezésére, amely afrikai családok tízezreinek nyújt biztonságos világítási megoldást a jelenleg használt petróleumlámpákkal ellentétben. A pályázatra 172 terv érkezett mintegy 65 országból. A zsűri Mariana Arando (22) és Luca Fondello (23) lámpa-tervét találta a legjobbnak. A nyertesek a Buenos Aires-i Egyetem ipari tervező szakának diákjai.

75 éves a VELUX cégcsoport

Mi vagyunk a fény mérnökei