VELUX alapítványok

Programok a régió hátrányos helyzetű gyermekeiért

otthon egy életre

Fenntartható épületek mai technológiával


21 aktívház 12 országban

mintavállalat

Felelős mintavállalatot építünk 1965 óta

VELUX mintavállalat

Felelősek vagyunk a társadalomért, az emberekért, a környezetünkért és a jövőnkért

Mindenben, amit teszünk, kiválóságra törekszünk. Nemcsak a termékek minőségében, hanem üzleti magatartásunkban is. Anyavállalatunk, a VELUX Cégcsoport Vállalati Felelősségvállalása négy pillérre épül: 


Hosszú távú célunk, hogy értéket teremtsünk a társadalom és profitot a saját üzletünk számára. Nyereségünket arra használjuk, hogy elősegítsük a fejlődést, és magasabbra tegyük a mércét a lakókörülmények javítása, egészségesebbé és kényelmesebbé tétele érdekében. Tudjuk, hogy a célunk ambiciózus, de hiszünk abban, hogy vállalatunk alapítójának még mindig érvényes jövőképe és vállalati értékeink  segítenek abban, hogy elérjük és megvalósítsuk mindazt, amit eltökéltünk.

Fenntartható termékek

Fenntartható termékek és szolgáltatások

A vállalat a termékeivel is tesz az egészségesebb, fenntarthatóbb épületekért. 

A VELUX Cégcsoport célja, hogy friss levegőben és napfényben gazdagabb épületeket teremtsen termékeivel. A vállalat az elmúlt években, 12 országban 21 mintaépület megépítéséhez járult hozzá, melyek az építészeti megoldások hatását kutatták energetikai, ventilációs és szociológiai szempontból, illetve a fényre és a beltéri klímára gyakorolt hatásuk szerint. A tapasztalat azt mutatja, hogy lehetséges alacsony energia-felhasználású és egészséges beltéri klímájú épületeket létrehozni a ma rendelkezésünkre álló termékekkel és technológiákkal. 

Társadalmi hozzájárulás

155 millió euró adomány társadalmi programokra

Az alapítványi és családi tulajdon részeként működő VELUX Cégcsoport nyereségének nagy részét visszaforgatja a társadalomba a VELUX Alapítványokon keresztül. Ezek a szervezetek 2016-ban összesen 155 millió eurót adományoztak társadalmi és tudományos célú kezdeményezések támogatására.

A VELUX Alapítványok nemzetközi szociális programjának fő célcsoportját a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok képezik. Szándékuk olyan hosszú távú modellek és példaértékű fejlesztések megvalósítása, amelyek e társadalmi csoport helyzetét, jövőbeni kilátásait javítja. 


A VELUX Alapítványok támogatását pályázati úton lehet elnyerni. 

Az alapítványok nyitottak, bármely civil szervezet számára adott a pályázat lehetősége, amennyiben a fent leírt céljainkkal összhangban van a pályázat tartalmául szolgáló fejlesztési projekt. A pályázatot minden esetben angol nyelven kell elkészíteni pontosan meghatározott tartalmi követelmények szerint. Részletek az Alapítványok weboldalán, angol nyelven:  www.veluxfoundations.dk

Magyarország 2007 óta folyamatosan célországa a VELUX Alapítványok tevékenységének: az eddig pályázati úton nyújtott támogatások összege 8,334 milliárd forint.  A alapítványi kuratórium különböző szervezeteknek ítélt oda támogatást, például 10,7 millió dán koronát az SOS Gyermekfalvaknak, 7,6 millió dán koronát a Van Helyed a Közös Jövőnkért Alapítványnak, 7 millió dán koronát az Ökumenikus Segélyszervezetnek és 2,6 millió dán koronát a Bátor Tábor Alapítványnak. 

A VELUX Alapítványok támogatásai