Egy vállalat, egy közös cél, egy csapat

VELUX tetőablak gyártás
VELUX gyár

1987 óta az észak-nyugati régió egyik legnagyobb munkáltatója

A VELUX Cégcsoport története 1941-ben kezdődött, amikor egy dán mérnök, Villum Kann Rasmussen meglátta azt a lehetőséget, hogy a magastető alatt hasznos élettér hozható létre. Ő fejlesztette ki az első VELUX tetőtéri ablakot és találta ki azt a nevet, amely megkülönböztet, könnyű kimondani és könnyű emlékezni rá: VELUX. 
Az egyéni vállalkozás több mint 75 év alatt világméretűvé vált. A VELUX Cégcsoport 40 országban van jelen értékesítési vállalataival, valamint kilenc országban 17 gyártóvállalatával, közel 10 000 munkavállalóval.
Hazánkban a termelés 1987-ben indult meg, kezdetben a termékek HUNG-VELUX néven váltak ismertté. Még ugyanebben az évben megnyílt Budapest belvárosában egy ügyfélszolgálati iroda, hat munkatárssal. 
Napjainkban a VELUX Magyarország Kft. gyártóvállalata az észak-nyugati régió egyik legnagyobb munkáltatója. Fertődön és Fertőszentmiklóson több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat és ezzel a Cégcsoport legnagyobb és legkomplexebb termelő vállalata, ahol naponta több ezer tetőtéri ablak kerül gyártásra.

A napfény mérnökei vagyunk

A VELUX Cégcsoport vállalati kultúrája több mint 75 év munkásságát tükrözi. A munkatársak hozzáállása, látásmódja világszerte egyetlen ember jövőbe mutató gondolataira épült. A mintavállalati célkitűzés és a VELUX értékek minden munkatársra ösztönzőleg hatnak. Nem elég azonban, csak szóban foglalkozni az értékekkel. A lényeg, hogy a napi teendők során ténylegesen ezek szerint cselekedjen minden dolgozó és megőrizze relevanciájukat. A VELUX Cégcsoportnál kivétel nélkül minden munkatárs egyetlen csapat részét képezi – az összetartozás érzését pedig a vállalati kultúra tovább erősíti.

A Cégcsoport sikere attól függ, hogy a számtalan különböző piacon képesek-e a VELUX vállalatok túlszárnyalni az ügyfelek várakozásait. Ehhez a sikerhez a vezetők részéről elengedhetetlen az értékalapú vezetés, amelynek fő alapelve, hogy igyekeznek példaképként viselkedni, továbbá cselekedeteik és döntéseik rendre a VELUX értékeken alapulnak. Ugyanakkor nyitottnak kell lenniük és tudniuk kell ismertetni az üzleti, illetve az egyéni szinten érvényes célokat, kihívásokat és eredményeket. Mindezen elvek egységes értelmezésének érdekében a vállalat megalkotta szervezeti és vezetési alapelveit.

tények
vállalatirányítási rendszer
VELUX tetőablakok