állásajánlatok

Aktuális állásajánlatok

Olyan jövendőbeli munkatársakat keresünk, akik tehetségesek és szenvedélyesen együtt szeretnének fejlődni velünk.

Amennyiben képzettségének és törekvéseinek megfelelő pozíciót talál, örömmel fogadjuk jelentkezését.

 

Hogyan jelentkezhet?

Mielőtt elkészítené jelentkezését, mindenképp olvassa el alaposan a hirdetést. Ha képesítései megfelelnek elvárásainknak, készen is áll az állás megpályázására. A VELUX Cégcsoport által közzétett álláshirdetésekhez első lépésként be kell nyújtania egy önéletrajzot. Ez legyen rövid és pontos, és adjon képet szakmai és személyes profiljáról.
 
Mutassa meg, ki is Ön valójában!
Arról szeretnénk képet kapni, hogy kicsoda Ön, és hogyan tudna pozitív változást hozni az Ön által megpályázott beosztásban és a VELUX Cégcsoportnál. Jelentkezésében ezért mindenképp mutassa meg, hogy mit nyerünk azzal, ha Önt választjuk.
Ha elkészítette önéletrajzát, a többi már gyerekjáték. Csak kövesse az álláshirdetésben megadott lépéseket, és nyújtsa be jelentkezését hozzánk.

1. Jelentkezés

2. Interjú

3. Kiválasztás

Kérdések és válaszok

Gyakori kérdések és válaszok

Az aktuális, keresés alatt álló pozíciók hirdetését a weboldalunkon az Állásajánlatok menüpont alatt találja. Önéletrajzát a megpályázott pozíció nevére hivatkozva a hirdetésben megadott email címre küldje el. 
Pályázatát konkrét nyitott pozíció megnevezése nélkül, általános céllal is elküldheti. Ez esetben kérjük, adja meg, milyen megnyíló munkalehetőségek érdeklik. Ha az Ön által megjelölt pozíció keresése a későbbiekben megkezdődik, a már elküldött pályázatot is figyelembe fogjuk venni.

Mind a weboldalon, mind a közvetlenül email címre elküldött jelentkezések után automatikus választ küldünk az Ön által megadott email címre.
A jelentkezése elküldését követően automatikus emailt kap az adatbázisba történt felvételről. Amennyiben a képzettségének megfelelő álláslehetőség kínálkozik, a humán erőforrás részleg kollégái felveszik Önnel a kapcsolatot.
Minden pozíció esetén a jelentkezőnek egy átfogó kiválasztási folyamaton kell részt vennie, hogy meggyőződjünk arról, a legalkalmasabb jelöltet választjuk ki. Az eljárás attól függően változhat, hogy milyen pozícióról van szó, azonban minden esetben az önéletrajz alapján történt kiválasztást követően számítani kell több, általában 3 személyes interjúra. Az első interjú célja, hogy kölcsönösen megismerjük egymást. A 2. személyes találkozás alkalmával az adott mukakörhöz kapcsolódó feladatokon keresztül szeretnénk felmérni a jelöltek szakmai felkészültségét és még jobban megismerni a személyiségüket. A 3. kör alkalmával a vállalati kultúránkról, értékeinkről, munkamódszereinkről beszélgetünk a jelöltekkel.

Amennyiben bekerült azon jelöltek közé, akiket személyes interjúra hívunk, biztosan rendelkezik azzal a szakmai háttérrel, azokkal a készségekkel, amelyeket fontosnak tartunk a pozíció szempontjából. Egy személyes elbeszélgetésre számíthat, amelynek célja, hogy jobban megismerjük egymást. Lehetőséget kínálunk, hogy meséljen magáról; arról, hogy miért szeretné a VELUX Magyarország Kft-nél dolgozni. Ugyanakkor mi is bemutatkozunk és beszélünk a pozícióról. Arról, hogy mit kínálhatunk, és mik az elvárásaink.

A legfontosabb, hogy legyen önmaga. Önt szeretnénk megismerni!

Javasoljuk, hogy Ön is készüljön olyan kérdésekkel, melyeket fontosnak tart. Szeretnénk, ha Ön is biztos lenne abban, hogy a megfelelő munkahelyet választja.
Igen, természetesen több meghirdetett állásra is jelentkezhet, de kérjük, a pályázat tárgyában jelölje meg a betölteni kívánt pozíciót.
A munkavégzés Fertődön, illetve Fertőszentmiklóson történik; marketing és értékesítéssel kapcsolatos pozíció esetén Budapesten, III. kerületi irodánkban.
Területi képviselő és szerviz technikus pozíciók esetén pedig az illetékességbe tartozó magyarországi megyékben. 

Igen, van lehetőség a fejlődésre és az előrelépésre. Minden évben legalább kétszer kerül sor teljesítményértékelő elbeszélgetésre, ahol az egyéni teljesítményt a vezető és a munkavállaló közösen értékelik, és kitűzik a célokat a következő időszakra.

A Cégcsoporton belül angol nyelven folyik a kommunikáció, azonban pozíciónként változó, hogy milyen szintű nyelvtudásra van szükség.