A VELUX Cégcsoport 2016-ban ünnepli alapításának és a modern tetőtéri ablak feltalálásának 75. évfordulóját, amelynek alkalmából nemzetközi programsorozatot indított. A vállalat több rendezvényt és kreatív pályázatot is szervez az év során, amelyekkel a fenntartható építészeti technológiákra, a napfény építészeti célú felhasználására, illetve a természetes fény pozitív élettani hatásaira kívánja felhívni a figyelmet.


A modern tetőtéri ablakot Villum Kann Rasmussennek köszönheti az építészet: a dán mérnök 75 évvel ezelőtt alkotta meg az első hatékonyan működő tetőablak-konstrukciót, amely forradalmasította a lakóépületek tetőterének használatát. Rasmussen VELUX márkanéven kezdte meg az új ablaktípus forgalmazását. A VELUX név egy mozaikszó: a VE az angol „ventilation” (szellőzés) szóra, a LUX pedig a fény latin megfelelőjére utal. A magát csak „napfény mérnöknek” nevező Rasmussen vállalata, a VELUX Cégcsoport, azóta nagy utat tett meg, és mára az építőipar globális piacvezető szereplőjévé vált, amely 40 országban van jelen és mintegy 9500 főt foglalkoztat.

A VELUX Magyarország Kft. is ünnepelt

A VELUX Cégcsoport 75. évfordulójáról a magyarországi kollégák is megemlékeztek. A rendezvény célkitűzései között szerepelt, hogy minden kolléga, együttműködve legyen részese valami kiemelkedő és maradandó élménynek. A végeredmény egy látványos 'flashmob' lett, amiben körülbelül 1000 fő, a VELUX Magyarország Kft. kollégái voltak a főszereplők.