A VELUX tetőtéri ablak gyártás fokozatosan újraindul Magyarországon

Kiemelt híreink

2020.04.03.

A VELUX Magyarország Kft. fertődi gyáregysége április 14-től hetente pár nap időtartamban újra elindítja a gyártást. 


A magyar üzemben a termelést március 29-én két hétre felfüggesztettük a csökkenő európai kereslet és az egész Európában megnövekedett késztermék készletek, valamint az alkatrészellátási nehézségek miatt, amelyet a koronavírus (COVID-19) járványhelyzet okozott.

Magyarországi gyártóüzemünkben a termelés újbóli megkezdése a többi európai VELUX gyártóüzem újraindításával egyidőben történik. Az a döntés, hogy lassan újraindítjuk a tetőablakok gyártását a VELUX cégcsoport európai gyáraiban, azon alapul, hogy szükség van a készletek feltöltésére és a termékek jelenlegi keresletének kielégítésére több piacon. Ezen túlmenően a korlátozott újraindítás fenntartja a munkahelyi stabilitást és támogatja a társadalom működését.

A gyártás 5 munkanapból 3 munkanapon történik majd április 14-től kezdődően további értesítésig. A heti munkanapok számát szükség szerint módosítjuk az értékesítés, a készletszintek és az alkatrészek rendelkezésre állása alapján.

Normál körülmények között körülbelül 800 alkalmazott dolgozik a VELUX Magyarország LKR Kft-nél. Az óvintézkedések érvényben maradnak, és szükség szerint szigorúbbak lesznek a munkahelyükre visszatérő munkavállalók egészségének, valamint a beszállítók és a partnerek védelmének biztosítása érdekében.

A VELUX cégcsoport továbbra is figyelemmel kíséri a koronavírus (COVID-19) terjedését, valamint ennek kihatását az értékesítésre és az ellátási láncra, és ennek megfelelően további intézkedéseket fog tenni. A munkavállalók egészsége és jólléte továbbra is kiemelt prioritás számunkra, épp úgy mint az a társadalmi kötelezettségünk, hogy a vírus terjedését akadályozzuk, miközben vevőinknek a folyamatos kiszállításokat biztosítjuk.

Itt olvashat arról, hogy a koronavírussal szemben milyen megelőző intézkedéseket hoztunk globális szervezetünkben.