Jelentkezz a Nemzetközi VELUX-díjra!

Kiemelt híreink
2019. szeptember

 

A VELUX Magyarország Kft., immáron 5. alkalommal hirdeti meg a Nemzetközi VELUX-díjat hazánkban is. Itt az ideje elindítani saját napfényprojektedet! A 2020-as díjra a „A holnap fénye” témával pályázhat minden építészhallgató.

A kétévente elinduló pályázatnak az a célja, hogy arra ösztönözze az építészhallgatókat, hogy megvizsgálják a természetes fény építészetet befolyásoló hatásait, az innovatív gondolkodásmódot előtérbe helyezve.

A díj arra inspirálja a hallgatókat, hogy használják a tervezésnél a napfényt energia- és megvilágítási forrásként is, így biztosítva az épületekben élő és dolgozó emberek egészségét és szellemi jólétét.

A beérkező pályázatokat nemzetközileg elismert építész zsűri fogja értékelni és 10 regionális nyertest választanak. A regionális nyertesek ezután projektjeiket 2020-as építészeti világfesztiválon (WAF) mutathatják be a zsűri előtt, ahol az előadások után két globális nyertest hirdetnek ki.

A díjra minden építészmérnök hallgató pályázhat - akár csapatban, akár egyénenként -, aki egyetemi szintű kurzusra jelentkezett be 2019/2020-ban.

A Nemzetközi VELUX-díj nemcsak a hallgatók, hanem tanáraik munkáját is méltányolja. Minden csapatnak rendelkeznie kell egy közreműködő tanárral, aki támogatja a projektet. A nyertes projektek támogató tanárait is díjazzák, a teljes nyereményösszeg 30 000 euró.

IVA 2020
Regisztráció: 2019. szeptember 1-től
Pályázat leadásának kezdete: 2020 április 1.
Beadási határidő: 2020 június 15.
Regionális győztesek kihirdetése: 2020 július 1.
Globális győztesek kihirdetése: WAF 2020

Tudj meg többet a díjról, és kezdd meg már ma a tervezést! További részletek és hírek az Nemzetközi VELUX-díj Facebook eseményben.