Megvalósult a tetőtéri ablakok cseréje  - az  őszi szünet után korszerűbb épületbe térnek vissza a kisiskolások Vésztőn

Kiemelt híreink

2018.11.07.

Nettó 1 millió forint értékben ajánlott fel új tetőtéri ablakokat a VELUX Magyarország Kft. a Vésztői Kis Bálint Református Általános Iskola számára. A kivitelezésre az őszi szünetben került sor, így a nebulók a korszerűsített tantermekbe térhettek vissza. A tetőtéri ablakokat gyártó vállalat nemcsak az alapanyagokat és a kiszállítást biztosította ingyen, de a beépíttetésben is közreműködött.

A VELUX Magyarország Kft. a felajánlás keretében a legmodernebb, háromrétegű üvegezéssel rendelkező, rendkívül jó hőszigetelést biztosító tetőtéri ablakokat adományozott a Békés megyei iskolának. Összesen 15 db tetőtéri ablak cseréje történt meg, ami a tantermekben és tanári helyiségekben valósult meg. A termékek mellett a vállalat a helyszínre való kiszállítást is biztosította. A VELUX Ajánlott Beépítői és az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetségének együttműködésében az ablakok cseréje is önkéntes munka formájában valósult meg.  A gyors és profi kivitelezés keretében megvalósult felajánlás további anyagi terhektől mentesítette az iskolát.

A vésztői Kis Bálint Általános Iskola új nyílászárói nemcsak kedvezőbb tanulási feltételeket biztosítanak a diákok számára, de az intézmény fenntartási költségeit is jelentősen csökkenthetik. Több mint 200 tanuló körülményei javulnak a milliós felajánlással. „Bízom benne, hogy a Várépítő Pályázat támogatásának, és a VELUX Magyarország Kft. által felajánlott korszerű ablakoknak köszönhetően a következő 20 tanévben biztosítva lesz diákjaink számára az ideális környezet tanuláshoz. Az új, működőképes nyílászárókkal megfelelő mennyiségű természetes fény lesz a tantermekben, tudunk szellőztetni, és télen a meleg sem szökik ki” – mondta Mucsi István, a Vésztői Kis Bálint Református Általános Iskola intézményvezetője. 

Az ÉMSZ képviseletében Matejkó József hozta magával diákjait, a Nyíregyházi Inczédy György Szakiskola ács tanulóit Pintye Làszlót, Matévi Ferencet és Balàzs Dominikot és kollégáit Borsos Józsefet, Kajdi Mihàlyt és Csordàs Istvànt. A VELUX részéről szakmai támogatást Kis Attila szerviztechnikus nyújtotta. A lelkes és profi szakember gárdáról a helyszínen a vésztői intézményvezető Mucsi István gondoskodott.
(fotók: ÉMSZ)