Mi az a fénycsatorna?
Tudjon meg többet!

Mit kell tudni a VELUX fénycsatornáról?

Mi az a fénycsatorna?
Hogyan működik?

Milyen helyiségbe ajánljuk?

Fény ingyen

  

Miért válasszon fénycsatornát?

5 érv
a VELUX fénycsatorna mellett
 • Természetes fény - kevesebb villanyszámla
  természetes fény

  Nappal több fényt biztosít, mint egy elektromos izzó

  Akár 13-szor több fényt biztosít, mint egy izzó (6500 lumen fényhozam esetén, 15W-os energiatakarékos izzóval összehasonlítva).

  Napközben nincs szükség elektromos fényforrásra, így energiát takaríthat meg. Ne feledje! A napfény ingyenes és korlátlan, így csökken az áramszámla.

  Egy 35 cm átmérőjű fénycsatornával egy kb. 6 m2-es helyiség bevilágítása oldható meg. 

 • Bevezeti a fényt zárt, sötét helyiségekbe
  fénycsatorna

  A fény 98%-át továbbítja 

  Természetes fényt visz a lakás zárt, sötét  helyiségeibe, ahol mesterséges fényt használunk és csak akkor jut be a napfény, ha az ajtajuk nyitva van. A fürdőszoba, az előszoba, a gardrób, a háztartási helyiség vagy a lépcsőház természetes fényben úszhat akkor is, ha nyílászárók beépítésére nincs lehetőség.

  A merev, fénytovábbító cső fényvisszaverő alumínium fólia bevonata rendkívül hatékony. A külső üvegfelületet érő fényenergia szinte teljes egészében eljut a belső búráig, mindössze 2%-a vész el az áttükröződéseknél (merev csöves fénycsatorna esetén). 

 • Beépítésre kész csomagban
  gyors beépítés

  Egyszerűen és gyorsan beépíthető

  A fénycsatornát a beépítéshez szükséges burkolókerettel egybeépítve, egy csomagban szállítjuk. Nem kell a beépítéshez szükséges tartozékokat elemenként összeválogatnia. A fénycsatorna utólagos beépítése minimális kellemetlenséggel és kosszal jár. A meglévő födém kivágása a födém szerkezetétől és anyagától függően igényelhet kőműves vagy betonvágó szakembert is.


 • Esztétikus kívül-belül
  tökéletes megoldás

  Belül olyan, mint egy mennyezeti lámpa

  A fénycsatorna belül olyan, mint egy mennyezeti lámpa. A belső búra diszkréten simul a mennyezetbe és esztétikus megjelenésű. Polikarbonát üvegezésén keresztül kellemes fény árad. Csak a VELUX fénycsatorna rendelkezik esztétikus, ún. Egde Glow hatást nyújtó búrával, mely egyedülálló, természetesebb és dinamikusan változó fényhatást nyújt a nap járásának megfelelően. A fénycsatorna harmonikusan illeszkedik a tetőbe. Magastetők esetén úgy fest a tetőn, mintha egy lenne a többi tetősíkablak közül.

 • Könnyedén kiszámolhatja melyik szükséges az Ön otthonába
  kalkuláljon árat

Hogyan működik?

Nézze meg mennyibe kerül!