Tetőtéri komfort
tetőtéri otthon
energiahatékony tetőablak

Vigyen életet a tetőtérbe!

Élvezze a több teret és a sok napfényt! Akár munka, akár pihenés céljából szeretne elvonulni otthonában, egy tetőtér rengeteg lehetőséget ad.  


Miért válassza a tetőteret?

 • A tetőtér kialakítása kézenfekvő megoldást tud nyújtani a megváltozott családi helyzetre. Ha új családtag érkezik, ha nőnek a gyerekek, vagy szeretne összeköltözni a család, a tetőtér mindezekre tökéletes választás - szülői felügyelet mellett külön élettér alakítható ki akár a felnőtt gyermekek számára. Ráadásul nem kell elhagynunk a már megszokott és szeretett környezetünket.
 • A tetőtér hasznosítása mellett szól az is, hogy a lehetséges lakótér már általában adott, hiszen ott van a fejünk fölött, csak éppen nincsen megfelelően leszigetelve, nincsenek ablakok és hiányzik belőle a gépészet. Sok helyen a ház külső szigetelésével együtt a tető szigetelése is elkészül, úgyhogy már az is adott. 
 • Megvalósíthatóak az álmok, hiszen szinte bármilyen helyiség kialakítható a tető alatt, praktikus megoldásokkal, kiváló helykihasználtsággal növelhető a hasznos lakóterület, mely akár meg is kétszerezhető.
 • A tetőtér-beépítésével és minőségi alapanyagok használatával ingatlana értéke is növekszik, emellett a legtöbb esetben költséghatékonyabb választás, mint más házbővítési vagy hozzáépítési megoldás.


Ötleteket adunk! Álmodja meg otthonát a tetőtérben Ön is! 

Tanácsok tetőtéri ablak vásárlás előtt

tetőablak kiválasztása
 • Figyeljen oda az energiahatékonyságra! 
  Olyan tetőablakot érdemes választania, amely megtérülő befektetés és hosszú távon képes Önnek energiahatékonyságot biztosítani, ezáltal spórolni a tud a fűtésszámlán. A VELUX Standard tetőablakok olyan optimalizált 2-rétegű üvegezéssel kaphatók, mely segít Önnek otthonát komfortosan tartani.
  A VELUX Standard Plus tetőablakok az új, 3-rétegű üvegezéssel és az ún. ThermoTechnology™ hőszigetelési rendszerrel (az ablakszárny és a tok csatlakozásánál található a plusz hőszigetelő anyaggal) pedig még ennél 15%-kal jobb hőszigetelést kínálnak, ami már jelentősen  hozzájárul fűtési költségeinek csökkenéséhez.
  A fokozott hangszigetelés csendesebb otthont, kevesebb beszűrődő zajt, az extra gumitömítés pedig huzatmentességet nyújt.
 • Válasszon a helyiséghez  illeszkedő tetőtéri ablakot!

  A legtöbb esetben az eredeti felső kilincses tetőtéri ablakokat ajánljuk. A tetőtéri ablakot célszerű alacsonyan (a padló felett 90 cm-rel indítva) beépíteni - ez nagyszerű kilátást biztosít a környezetre akár ülő helyzetből is, és elegendő helyet hagy alatta a bútorok számára. Alsó kilincses  tetőtéri ablakunkat elsősorban azokban az esetekben javasoljuk, amikor a magas térdfal miatt nincs lehetőség a felső kilincses tetőablak kézzel történő működtetésre.

  A VELUX tetőtéri ablakokkal biztonságban tudhatja családját, hiszen zordabb időjárás (pl. jégeső) esetén is megvédik a tetőteret. 

  A színtelen lakkozású fa ablakokat elsősorban nappaliba, gyerekszobába, hálószobába és dolgozószobába ajánljuk azoknak, akik szeretik a természetességet. Fehér, karbantartást nem igénylő poliuretán bevonattal rendelkező tetőablakunk ideális magas páratartalmú helyiségekbe, pl. konyhákba és fürdőszobákba. A PVC ablakokkal szemben a poliuretán bevonatú tetőtéri ablakok belseje fából készül, amelyet fehérre festett poliuretán bevonat fed. A belső rész olyan speciális, hőkezelt faanyag, amely még hatékonyabbá teszi az energiafelhasználást és lényegesen hosszabb élettartamot garantál, mint a sima műanyag ablakok.

  A maximális kényelemért a felső kilincses Standard és Standard Plus tetőtéri ablakok a későbbiekben könnyedén távvezérlésűvé is alakíthatók.

 • Használja ki optimálisan a tetőteret!

  Ha tetőteret tervez, vagy alakít át, akkor alaposan érdemes átgondolnia, hogy hány darab és mekkora méretű tetőablakot választ. Az ablakok típusa, száma és mérete meghatározzák, hogy mekkora lesz a tetőtér benapozottsága, mennyire lesz a tér a későbbiekben alakítható, hova és milyen bútorok helyezhetők el, illetve kapcsolatot teremtenek otthona és a külvilág között. Figyeljen arra, hogy a parapetmagassághoz megfelelő kilincs-elhelyezkedéssel válassza ki tetőablakait, mert az olyan tér, amiből nem lehet kilátni rossz közérzetet kelt. 

  Az ablakok méretét és mennyiségét egyszer kell jól megterveznie, mert később sokkal nehezebb és költségesebb a csere, vagy a kiegészítés. 

  Tetőablak árlistánk 36-37. oldalán hasznos és részletes információkat talál arról, hogy a különböző számú és méretű tetőablakok milyen benapozottságot és kilátási lehetőséget biztosítanak majd otthonában.

 • Legyen biztonságban évtizedekig

  A VELUX tetőtéri ablakok évtizedekig nyújtanak biztonságot Ön és családja számára. 

  Mi nem hagyjuk magára a vásárlás után sem. Tetőtéri ablakainkra 10 év garanciát és 25 év alkatrész ellátást vállalunk. Országos szervizszolgálatunk  rendelkezésre áll  karbantartási vagy javítási feladatok esetén, akár garanciaidőn túl is.

  Ne feledje, hogy a 100%-os nyugalmat a szakszerű beépítés garantálja, melyhez ajánljuk figyelmébe a VELUX Ajánlott beépítőket. Válassza a megfizethető energiahatékonyságot

Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő VELUX tetőtéri ablakot és kiegészítőket. 

Nézze meg árajánlatunkat!