Ablakcsere egyszerűen 

Ha eddig azért tartott az ablakcserétől, mert sok kosszal, felfordulással és kellemetlenséggel jár, jó hírünk van!

Ha régi VELUX vagy HUNG-VELUX (FVI típus) ablakot cserél azonos méretű új VELUX tetőtéri ablakra a belső burkolat megbontása nélkül, akkor a csere nem tart tovább 1 napnál, és minimális porral jár. Nem kell újra festeni a falakat, nem keletkezik törmelék, kisebb takarítás szükséges csupán.


tetőablakcsere
ablakcsere
ablakcsere
tetőablakcsere olcsón
Előkészületek

Íme néhány kérdés, melyet a munkálatok megkezdése előtt mindenképpen vitasson meg a beépítést végző szakemberrel:

• Kell-e mozgatni a bútorokat? Ha igen, azt ki végzi el?
• Szükséges-e védőfóliázni a szobát? Ha igen, azt ki végzi el?
• Ki gondoskodik a kibontott ablak és a keletkezett törmelék/hulladék elszállításáról? Ha a beépítő, akkor ez benne foglaltatik-e a munkadíjban?
• A beépítő vállalja-e a takarítást is, és az benne foglaltatik-e a munkadíjban?
• A beépítő pótolja-e az esetlegesen megsérült cserepeket? A kalkulált anyagköltség tartalmazza-e ezt?
• A helyszíni felmérés alapján mennyi ideig fog tartani az ablakcsere?
• Kihez fordulhat, ha a beépítés után rendellenességet tapasztal (Beépítő, építőanyag-kereskedő vagy VELUX Magyarország Kft.)?

Idő
A helyszíni felmérés alapján kiderül majd, hogy pontosan mennyi ideig tart az ablakcsere, mert a helyszíni körülményektől függ - lehet rövidebb vagy hosszabb -, mivel azt jelentősen befolyásolja a tetőfedés anyaga, a tető szerkezete, valamint az ablak körüli belső burkolat anyaga és azoknak típusa, állapota és kialakítása.

Időjárás
Fontos tájékozódni az időjárás-előrejelzésről. Esős, szeles időben nem javasolt belevágni a munkába, mert amíg az új ablak be nem kerül a tetőbe, a régi ablak helyén beesik az eső. Az ablakbeépítés fontos része a burkolókeret felhelyezése, mely a vízzárást biztosítja az ablak és a tetőszerkezet között. Ne hagyja az ablakot burkolókeret nélkül egy éjszakára sem, mert egy hirtelen zápor kellemetlen meglepetést okozhat.

Pénz
Az ablakcserét végző szakemberek munkadíját nem tartalmazzák a termékek árai. Az alábbiakban összefoglaltuk Önnek, hogy milyen munkadíjakkal kalkulálhat.

 Burkolat bontása nélkül   Burkolat bontásá- val 
Budapest 20.000-40.000 Ft/ablak  30.000-50.000 Ft/ablak  
Vidék 18.000-30.000 Ft/ablak   30.000-60.000 Ft/ablak 
Az árak bruttó árak, az áfát tartalmazzák. Nem tartalmazzák az anyagokat. Az árak tájékoztató jellegűek, a pontos árakról érdeklődjön a beépítőnél.