A régi tetőtéri ablak újra cserélése nem csak az ablak kicserélésével jár, hanem az ablak környezetében és az ablakon található egyéb termékekre és anyagokra is hatással van. 

Összegyűjtöttük, hogy különböző esetekben mivel számolhat, hogy mit kell és mit nem kell kicserélnie a tetőtéri ablak cseréje kapcsán.

Ha HUNG-VELUX vagy régi VELUX tetőtéri ablak cseréje történik azonos méretű új VELUX tetőtéri ablakra

1. A burkolókeret - cserélni kell
2. A belső burkolat - nem kell hozzányúlni

Ha régi, nem VELUX tetőablakot cserél új VELUX tetőtéri ablakra

Ezekben a szituációkban a régi tetőablak cseréje akkor optimális, ha a belső burkolatot is megbontják és újraépítik. 

1. A burkolókeret - cserélni kell
2. A belső burkolat - újra létre kell hozni
3. A tetőtéri ablak teljes környezete megújítható

Mi minden esetben az ablakcsere kivitelezésének ezt a módját javasoljuk.
A komplett csere azt az előnyt biztosítja, hogy a tetőtéri ablak, a szigetelés, az ablak körüli szerkezet a legújabb műszaki színvonalnak fog megfelelni.
Ez a munkafázis azonban lehetőséget ad arra is, hogy – a tetőszerkezet adottságainak figyelembevételével – a réginél nagyobb méretű ablakot válasszon.

Mi a helyzet a régi tetőtéri árnyékolóval?

Régi ablakon található árnyékolót le kell cserélni! A régi ablakra vásárolt és azon használt árnyékolót nem tudja az új ablakra átszereltetni. Az egyes ablakgenerációk azonos tokkülméret esetén is eltérő üvegfelülettel rendelkeznek, más konstrukcióval készülnek. 

TIPP:

A felújítási munkák tervezésekor érdemes átgondolni, hogy az egyes munkaműveletek sorrendjét és költséghatékony megvalósítását hogyan tervezzük.
Ha a helyiségben falfelújításra és festésre is szükség van, azt a tetőablak kicserélése után időzítsük. Így a festési költségeket csak egyszer kell kifizetnünk.
Ha a teljes tetőt lecseréljük, az új tetőbe ne a régi tetőablakokat építtessük vissza, hanem az újakat rakassuk be. A szakemberek munkáját ebben az esetben csak egyszer kell kifizetnünk.

 

Ha még nem sikerült régi tetőablakát beazonosítania, kattintson IDE!