Tervezés: MISSONI építésziroda / Fényképek: Patricia Weisskirchner
VELUX INTEGRA® tetőtéri ablakok
1949-ben épült, azóta többször átalakították

Isabella olyan házban él a családjával, amely eredetileg 1949-ben épült, de az évek során több, kisebb-nagyobb átalakításon esett át. 2017-ben úgy döntöttek, kibővítik a legfelső szintet, hogy a rendelkezésükre álló alapterületet teljes egészében kihasználják, és új, lapostetős, fából készült épületrésszel alakítják ki, hogy elegendő hely legyen gyarapodó családjuk számára.

9
8 TETŐTÉRI ABLAK & 1 LAPOSTETŐS FELÜLVILÁGÍTÓ

A természetes fény mindent új megvilágításba helyez

„Korábban már laktam tetőtéri lakásban, így tudom, milyen sötétek tudnak lenni ezek a terek. Ezért fontos számomra, hogy sok ablak legyen, amelyen keresztül elegendő fény jut a tetőtérbe. A sötét tetőtéri szobában élőknek mindent új megvilágításba helyez a bőséges természetes fény. Hamar világossá vált tehát, hogy tetőtéri ablakokat szeretnénk beépíttetni. Amikor felkerestük a VELUX standot a grazi építőipari vásáron, minden terméküket megnéztük, és remek kiszolgálásban volt részünk. A MISSONI építészirodában dolgozó építészünkkel egyeztetve úgy döntöttünk, hogy nyolc tetőtéri ablakot és egy lapostetős felülvilágítót építtetünk be” – emlékszik vissza Isabella.

A VELUX tetőtéri ablakok beépítésének fő előnyei

  1. Kapcsolatban a természettel: "Amikor felkelek, és kinézek az ablakon, egy hatalmas hegy látványa tárul elém. A bent tartózkodók is szinte testközelből élhetik át a kinti történéseket: a gyermekeim például imádják nézni a hóesést. Semmihez sem fogható élményt nyújt az éjszakai mennydörgés-villámlás valóban lenyűgöző látványa.”

  2. Természetes fényárban úszva: „Imádjuk, hogy ilyen sok természetes fény jut a felső szintre. Még akkor is kifejezetten világos van bent, ha odakint felhős az ég – szinte páratlan, ha kisgyermekek vannak a háznál. Őszintén ajánlom minden házépítőnek, hogy figyeljen oda a benapozás tervezésére."

  3. Hűsítő friss levegő éjjel: "A tetőtéri ablakoknak köszönhetően a házunk szellőzése is javult, ez pedig már a tervezési szakasztól kezdve lényeges szempont volt. A folyosón lévő három ablakot és a fürdőszobai ablakot használva hűtjük le otthonunkat a hosszú nyári éjszakákon. Mivel a tetőtéri ablakok beépített esőérzékelővel rendelkeznek, lefekvés előtt nyugodtan nyitva hagyhatjuk őket."
Tervezés: MISSONI építésziroda / Fényképek: Patricia Weisskirchner
VELUX INTEGRA® tetőtéri ablakok
Valóban különleges, élhető tér!

„Úgy döntöttünk, hogy egészen az oromzatig megnyitjuk a helyiségeket: a tetőtéri ablakokkal párosítva valóban kivételes, élhető tér jött létre.  Biztosan megbántuk volna, ha függesztett álmennyezetet készítünk vagy a természetes fényen spórolunk.”

"Valóban otthon érezzük magunkat a megújult házunkban. Amikor vendégeket fogadunk, nekik is tetszik a végeredmény."
- Isabella, tulajdonos
Tervezés: MISSONI építésziroda / Fényképek: Patricia Weisskirchner
VELUX lapostetős felülvilágító íves üveggel
Igazi látványosság a gyerekszobában

„A tetőtéri lapostetős felülvilágító igazi látványosság, és valóban különlegessé varázsolja a fiam szobáját – ezért nevezzük toronyszobának.” 

Fedezze fel a különbséget!