Hideg, rossz beltéri klíma

Mortennek és Charlotte-nak meglehetősen sok teendője akadt a ház belsejének felújítása kapcsán, és a tetőig még el sem jutott. „Gondot okozott a hideg, rossz beltéri klíma, amire megoldást kínált a jobb szigetelés és az új tető. Amikor pedig éppen belevágtunk volna, eszünkbe jutott, hogy megnyithatnánk a mennyezetet egészen a tetőgerincig, és csinálhatnánk valami különlegeset a gyerekszobával. Ha már így alakult, akkor érdemesnek tűnt a legtöbbet kihozni mindegyik tetőtéri szobából, és egyszerre tágasabbá és izgalmasabbá tenni őket” – emlékszik vissza Morten.

15

VELUX TERMÉKEK

5000 euró

TERMÉKKÖLTSÉG

A távműködtetésű tetőtéri ablakok önállóan szabályozzák a helyiség szellőzését

A felső két ablak VELUX billenő tetőtéri ablak, amely önállóan szabályozza a helyiség szellőzését, esős időben pedig becsukódik. „Rengeteg természetes fény jut be az új ablakokon keresztül, amelyek ráadásul automatikusan szellőztetnek is, így mindig friss és kellemes a klíma a fenti helyiségekben. Az ember akkor érti meg a jó beltéri klíma fontosságát, amikor megtapasztalja azt” – zárja gondolatait.

A VELUX tetőtéri ablakok beépítésének fő előnyei

  1. Beltéri klíma: Téglaházuk immár képes megtartani a hőt az új tetőnek, a jobb szigetelésnek és az új VELUX tetőtéri ablakoknak köszönhetően.

  2. Esztétikai előnyök: Morten és Charlotte számára rendkívül fontos az esztétikum, ezért a távműködtetésű ablakok alá két kézi működtetésű VELUX tetőtéri ablakot választottak, és úgy alakították ki, hogy a két ablakpár közötti sáv a lehető legkeskenyebb legyen.

  3. Termékfunkcionalitás: A felső két ablak VELUX billenő tetőtéri ablak, amely önállóan szabályozza a helyiség szellőzését, esős időben pedig becsukódik.
Lenyűgöző benyomást kelt a helyiség

A pár többek között az Instagramról merített ihletet, ahol Morten több izgalmas VELUX megoldást is látott, valamint ötleteket talált arra, hogyan hozhatják ki a legtöbbet a házuk padlásteréből.

"Felkerestem a Hørsholmban lévő VELUX bemutatótermet, ahol alaposan körülnéztem, és átbeszéltem néhány ötletet a tanácsadókkal. Világos elképzelésem volt arról, milyen padlásteret szeretnénk kialakítani. Végül arra a megoldásra esett a választásunk, amelyben négy VELUX tetőtéri ablak együttese egyetlen nagy felületet képez, így a tető egyik oldalát teljesen megnyitja. Lenyűgöző hatást kelt a helyiségben, és a látogatók mindig meglepődnek, amikor belépnek."
- Morten, tulajdonos
Természetes fényben úszó élményszoba

Az új gyerekszoba természetes fényben úszó élményszobává vált annak köszönhetően, hogy a helyiség új belmagasságát kihasználva négy VELUX tetőtéri ablak került be. „A fiúk teljesen máshogy érzik magukat a szobában: most már szívesen tartózkodnak ott, míg korábban nem igazán kedvelték. Az ablakok alatti íróasztal fantasztikus megoldás, mert odaülhetnek rajzolni, és idővel majd a házi feladatukat is ott írhatják, de addig is kiváló helyet kínál nekünk, a felnőtteknek a munkához. Esténként a gyerekek az ágyukban fekve nézhetik a csillagokat és a Holdat, és ez nagy hatással van rájuk” – meséli Morten.

Fedezze fel a különbséget!