Új, világos és hasznos helyiségek

„Amikor átvettük a házat, a felső szinten egy hatalmas tér volt egy konyhával és két kisszobával, tehát kétszintes volt az épület, és fent nagyon sötét volt” – emlékezik vissza Jonas Ibfelt. A család az álma megvalósítása érdekében építészhez fordult, aki segített átalakítani a régi, sötét tereket világos, hasznos helyiségekké. Jó ötletnek bizonyult, mert bár a családnak megvoltak a saját elképzelései, érdemes volt szakembert bevonni, aki felügyelte a kivitelezést.

15

VELUX TERMÉK

17.000 euró

BEÉPÍTÉSI ÉS TERMÉKKÖLTSÉG

Talán meglepő módon 15 darab tetőtéri ablak változtatta az álmokat lenyűgöző valósággá

A természetes fény fontos szerepet kapott a felújításban, csak homlokzati ablakokkal nem lehetett volna létrehozni a világos felső szintet, amelyről a család álmodott. Most viszont már a földszint és az első emelet közötti lépcsőfeljáró is természetes fényárban úszik, ami a dán zászlóhoz, a Dannebroghoz hasonló alakzatban elrendezett négy tetőtéri ablaknak köszönhető. Az ablakok nemcsak természetes fényt engednek be a két szint között, de gyakorlati funkciót is betöltenek. „Problémát jelentett, hogy a lépcsőfeljáróban meglehetősen alacsony volt a belmagasság. Azzal, hogy a Dannebrogra emlékeztető, nagyméretű ablakkombinációt építtettünk be, rengeteg fényhez jutottunk, ami nagyszerű, de egyúttal a lépcsőfeljáró belmagassága is nőtt, így könnyebben használható” – fejtette ki Jonas Ibfelt.

A VELUX tetőtéri ablakok beépítésének fő előnyei

  1. A szükséges mennyiségű természetes fény: A természetes fény fontos szerepet kapott a felújításban, csak homlokzati ablakokkal nem lehetett volna létrehozni a világos felső szintet, amelyről a család álmodott.

  2. Funkcionális előny: Az ablakok nemcsak természetes fényt engednek be a két szint között, de gyakorlati funkciót is betöltenek. „Problémát jelentett, hogy a lépcsőfeljáróban meglehetősen alacsony volt a belmagasság. Azzal, hogy a Dannebrogra emlékeztető, nagyméretű ablakkombinációt építtettünk be, rengeteg fényhez jutottunk, ami nagyszerű, de egyúttal a lépcsőfeljáró belmagassága is nőtt, így könnyebben használható” – mondja Jonas Ibfelt.

  3. Fő a család kényelme:  A jól kihasználható lépcsőpihenőben lévő heverőn lazítva kilátás nyílik az égboltra és a kerti fákra, emellett kis padlástér is rendelkezésre áll, hogy több helyük legyen a gyerekeknek.
Tervezés: MISSONI építésziroda / Fényképek: Patricia Weisskirchner
VELUX INTEGRA® tetőtéri ablakok

"A Søborgban lévő ház immár világos és korszerű, pontosan úgy, ahogy az Ibfelt család megálmodta."
- Jonas Ibfelt, tulajdonos
Az építész számunkra nem egyértelmű megoldásokat is meglátott

A család az álma megvalósítása érdekében megkeresett egy építészt, aki segített átalakítani a régi, sötét tereket világos, hasznos helyiségekké. Jó ötletnek bizonyult, mert bár a családnak megvoltak a saját elképzelései, érdemes volt szakembert bevonni, aki felügyelte a kivitelezést. „Kifejezetten ajánlom külső segítség igénybevételét, mivel így feltárulhatnak a miénkhez hasonló projektekben rejlő lehetőségek” – tanácsolja Jonas Ibfelt.

Fedezze fel a különbséget