Műemlék jellegű ikerház

A gyerekek kiröppentek a fészekből, egyetlen lakónak pedig túl nagy: e műemlék jellegű ikerház tulajdonosa már többször gondolt arra, hogy eladja, azonban egyik felnőtt lánya úgy döntött, hogy hazaköltözik.

12

VELUX TERMÉKEK

A tetőtéri ablakok természetes fényt, friss levegőt és kilátást nyújtanak

Egy kis teret kényelmes pihenősarokká alakítottak, amely tökéletes a lazításhoz. A gondtalan együttéléshez szükséges teret a régi raktár kibővítésével alakították ki: építész segítségével, kis költségvetésből kényelmes, nyugodt oázist hoztak létre a tető alatti tárolóhelyiségben.

A VELUX tetőtéri ablakok beépítésének fő előnyei

  1. Több hely: A kivitelezőket arra kérték, hogy négy VELUX tetőtéri ablakot építsenek be, két kisméretű billenőablakot és két nagyobb felnyíló tetőtéri ablakot, mivel így a helyiség alapterületének 15–20%-a lefedhető, és tökéletes mennyiségű természetes fény jut a padlástérbe.

  2. Fény, levegő, kilátás: A tetőtéri ablakok sokkal több természetes fényt engednek be, mint az azonos méretű függőleges üvegezés..

  3. Jobb beltéri klíma: Minden ablakot elektromos külső árnyékolóval láttak el, amely nyáron érezhetően hűvösebbé teszi a helyiségeket, télen pedig fokozott hőszigetelésről gondoskodik.

Karl Cerenko,

építész

Ingatlanállományunkban számos olyan régi épület van, amelyben kihasználatlan tetőterek bújnak meg. Ezek a padlásterek viszonylag rövid idő alatt, komolyabb erőfeszítés nélkül lenyűgöző kilátással rendelkező, otthonos kuckóvá alakíthatók.

Tökéletes mennyiségű természetes fény

„El sem hiszem, hogy az egykori alapvetően tárolásra használt tér átalakításával a házunk teljes értékű szinttel bővült.” Tágas sarokkerttel rendelkező, nagy házukban hamarosan fogyni kezdett a hely. A nagyobb házba költözés szóba sem jöhetett, ugyanis túlságosan költséges és megterhelő lett volna, emellett szerették a környéket, ahol laktak. Ehelyett Lucy és Matt (a két tulajdonos) úgy döntött, hogy átalakítják otthonuk padlásterét, és kialakítanak még egy szintet. Így lett még egy hálószobájuk, fürdőszobájuk és gardróbhelyiségük. Végtére is éveket fordítottak arra, hogy a pincétől a padlásig felújítsák a házat, 2015-ben még bővítették is hátul, és minden szobát úgy rendeztek be, hogy különleges és otthonos legyen. A szeretett otthonukban rendelkezésre álló hely növelése logikus lépésnek tűnt.

Alaprajz

Világosabb helyiségek és jobb kilátás

A tető alatt újonnan kialakított, világos szobákkal és lenyűgöző kilátással rendelkező szint nem pusztán az alapterület növelésével, hanem nagyméretű tetőtéri ablakok beépítésével készült. A modern tetőtéri ablakok nagyszerű lehetőségeket kínálnak a kivitelezőknek: a külvilágra néző, világos helyiségek nagyobbnak tűnnek. Azt a benyomást keltik, hogy sokkal tágasabbak, mint amekkorák valójában.

Fedezze fel a különbséget!