Lehetőség a hasznos terület növelésére

A Wilhelmshöher Alleén található, örökségvédelem alatt álló, ötemeletes épület leromlott állagú, szigeteletlen manzárdtetője sürgősen felújításra szorult, ami kiváló alkalmat kínált a hasznos terület növelésére.

12

VELUX termékek

Az új padlástér

A padlástér immár tágas és természetes fényben úszik: szöges ellentéte a régi, sötét tetőtérnek. Mindez az átgondoltan elhelyezett VELUX ablakoknak köszönhető, amelyek a használattól és a napszaktól függően különböző fényviszonyokat teremtenek a helyiségben.

A VELUX tetőtéri ablakok beépítésének fő előnyei

  1. Változatlan fűtési igény: A kiváló minőségű hőszigetelés és az összes ablak háromrétegű üvegezése révén az épület fűtésigénye annak ellenére változatlan maradt, hogy a lakótér nőtt.

  2. Csökkent páratartalom: Mivel a nyitott tetőtéri ablakon keresztül gyorsan távozhat a párás levegő zuhanyzás után, így jelentősen csökken a penészedés veszélye, ami szintén a tetőtéri ablakok előnyei közé tartozik.

  3. Ébredés természetes fényre: "Nagyszerű, hogy a reggeli zuhany közben láthatom az égboltot" – mondja Petra Fritsch lakástulajdonos.

Lukas Droste,

építész

A lapostetős felülvilágítókkal még az épület legtávolabbi szegletébe is természetes fényt juttathatunk. A nagy üvegelemek egy tengely mentén helyezkednek el, rávilágítva a konyhára és a kandalló előtti nappali-étkező térre.

"Egy hosszú nap után világos, barátságos előtérbe érkezünk haza, és a villanykapcsolót sem kell keresgélnünk."
- Petra Fritsch, tulajdonos

Alaprajz

Főzés és olvasás melengető természetes fény mellett

„Amikor főzök, vagy éppen könyvet veszek le a polcról, mindig feltűnik, mennyivel több természetes fény és világosság árad be a tetőtéri ablakokon keresztül. A nap folyamán szinte soha nem kell felkapcsolnom a világítást” – örvendezik Gerhard Greiner.

Fedezze fel a különbséget!