Gondold újra nappalidat, tippekkel segítünk a felújításban! 

A nappali a ház központi tere. Itt töltjük el a legtöbb időt az otthonunkban – családtagjainkkal és barátainkkal kényelmesen elhelyezkedve a kanapén, kedvenc TV-műsorunk előtt. Hozd ki a legtöbbet ebből a térből – különösen, ha épp felújítás előtt állsz. Szeretnénk megosztani veled néhány tippet, amelyek segítséget nyújtanak a nappali felújításának megtervezésében. 

Tervezd meg álmaid nappaliját! 

Ugye te is világos, tágas és kényelmes nappalira vágysz? Hogyan kell ezt elképzelni? Miképp teremthetjük meg az optimális környezetet a közös időhöz? Mi a helyzet a felújítás költségeivel? Tervezd meg álmaid nappaliját ezekkel az ötletekkel:  

Mik az elvárásaid és szükségleted?

Mielőtt belevágsz a nappali felújításába, készíts egy listát az elvárásaidról és a szükségleteidről! Indulj ki a jelenlegi nappalidból: mit szeretsz benne, min szeretnél változtatni, és mi az, amit érdemes megőrizni? 

Szabd a nappalit az életstílusodhoz! A prioritások meghatározásakor ne feledkezz meg a padlóburkolatról, a világításról, a bútorokról és az audiovizuális elektronikáról. 

Válassz lakberendezési stílust!

A belsőépítészet képes vonzóbbá és praktikusabbá varázsolni a tereket, és elérni, hogy az adott helyiség jobban megfeleljen céljaidnak. A gondosan megtervezett terek nemcsak jól néznek ki, a helyiségben mindennek megvan a maga funkciója.  

Érdemes lehet egy adott lakberendezési stílushoz igazodni a nappali kialakítása során. Dobd fel a helyiséget elegáns minimalista stílussal, kölcsönözz neki modern hangulatot határozott vonalakkal és egyszerű színpalettával, vagy dönts a klasszikusabb irány mellett, amellyel mélységet, rétegeket és több dimenziót adhatsz a térnek. A lakberendezési stílussal kifejezheted a személyiséged, és ez a bútorok és a színek kiválasztásában is iránymutatást nyújt. 

Gondold át a felújítási tervet... és a költségvetést!

Akár a nappalit, akár a ház másik helyiségét újítod fel, fontos, hogy kidolgozott tervvel és költségvetéssel rendelkezz. 

Ha te végzed a felújítást, több időt kell szánni az egyes lépésekre. Érdemes átgondolni, hogy nem lenne-e praktikusabb szakembereket megbízni az olyan műszaki feladatokkal, mint például a villanyszerelés. Ha kivitelezőre bízod a megvalósítást, ne gondold automatikusan, hogy mindenről ugyanúgy gondolkodtok: magyarázd el részletesen a terv minden részét, és rendszeresen ellenőrizd, hogy a szakemberek a megbízáshoz igazodva végzik-e a munkájukat.  

Már a folyamat kezdetén érdemes kidolgozni egy tervet, ami a költségvetés kezelése és a kivitelező szempontjából egyaránt előnyös. 

Lásd teljesen új, természetes fényben nappalidat!

A napfény hihetetlenül otthonossá varázsolja a szobát. Engedj be több természetes fényt a nappalidba, használd ki optimálisabban a teret, és kölcsönözz tágasabb érzetet neki! Ne hagyd ki a tetőtéri ablakokat a nappalifelújítási tervből: nem fogod megbánni! 

Állítsd központi szerepbe a természetes fényt!

Ha kialakítunk egy fókuszpontot a belső térben, odairányíthatjuk a tekinteteket, és fokozhatjuk a nappali esztétikai értékét. Nem kell mást tenned, mint felnézni! Egy egész falnyi kiaknázatlan lehetőséget fogsz megpillantani: a mennyezetet! Állítsd a fókuszpontba ezt a gyakran elfeledett „ötödik falat”: borítsd be gyönyörű fagerendákkal, fesd le figyelemfelkeltő színre, vagy építs be tetőtéri ablakokat, amellyel új fókuszpontot teremthetsz. 

Alakítsd át a teret tetőtéri ablakokkal, amelyekkel elegendő napfényt és égre nyíló gyönyörű kilátást biztosíthatsz! A természetes fény kiemeli a falak és a bútorok valódi színeit, és a Nap helyzetének változásával együtt megeleveníti a teret. 

3 ok, amiért odáig leszel a tetőtéri ablakokért a nappalidban

A természetes fény segíti az egészség és a jó közérzet megőrzését. Feltölt és átalakít minket, feldobja a hangulatunkat. Íme 3 további ok, amiért odáig leszel a tetőtéri ablakokért a nappalidban: 

  • Funkcionalitás: A tetőtéri ablakok a tetőn helyezkednek el, így több hely jut a többi lakberendezési tervek megvalósítására, és a természetes fényről sem kell lemondanod. 

  • Alacsonyabb villanyszámla: A napfényért nem kell fizetni, mégis bevilágítja a szobákat, így spórolhatsz a villanyszámlán. 

  • Fényszabályozás: Világosat vagy sötétet szeretnél? A VELUX tetőtéri ablakok teljes fényszabályozást biztosítanak, ha VELUX árnyékolóval szereled fel őket. 

Mielőtt belevágsz a nappali felújításába, készíts egy listát az elvárásaidról és szükségleteidről! Indulj ki a jelenlegi nappalidból: mit szeretsz benne, min változtatnál, és mi az, amit érdemes megőrizni?   

Kapcsolódó cikkek

Miért VELUX?

Átformáljuk a teret

Napfényes megoldásaink segítenek abban, hogy extra életteret tudhass magadénak a tető alatt, és páratlan értéket hozzon otthonodba, jólétedbe és a tér élményébe.

Az ingatlan értéke növekedik

Biztos lehetsz benne, hogy a VELUX termékmegoldásokba való befektetésed növeli ingatlanod értékét, és hamar megtérül.

Nyugalom az otthonodban

Rolóink és redőnyeink, pótalkatrészeink és szervizünk szerteágazó lehetőségeivel biztosítjuk, hogy a lehető legjobb élményben legyen részed.

Azért vagyunk, hogy segítsünk

Csapatunk arra törekszik, hogy teljes megelégedettségedet biztosítsa a kapcsolatfelvétel pillanatától a tanácsadáson át a felszerelésig.

Minőség, kompromisszumok nélkül

Az igényeid a mi iránytűnk. 1941 óta folyamatosan fejlesztjük, tökéletesítjük termékeinket és lehető legtartósabbra építjük őket.

Ésszerű választás

Fenntartható megoldásokkal javíthatod életed minőségét, amely jó neked és a Bolygónak.