Kisebb felújítások az energiahatékony otthonért 

Az éghajlatváltozás szemmel látható jelein kívül az elszálló energiaárakkal is meg kell birkóznunk, ezért a háztartások egyik legfontosabb szempontja az energiatakarékosság lett. Az energiahatékonyság azt jelenti, hogy kisebb energiabefektetéssel végezzük el ugyanazt a feladatot vagy érjük el ugyanazt a célt. Olvasd el tippjeinket arról, hogyan fokozhatod otthonod energiahatékonyságát.  

Spórolj az energiával, takaríts meg pénzt!  

A rezsiköltségek csökkentéséhez kevesebb energiát kell használnod, vagy optimalizálnod kell otthonod rendszereit. Mindkét módszerrel energiát és pénzt takarítasz meg. Ez cikkünk központi témája: szeretnénk megosztani néhány tippet, amely segít megtalálni azokat a módszereket, melyekkel otthonod energiahatékonyabbá tehető. 

Mi a lényege az energiahatékonyságnak és az energiatakarékosságnak? 

Az energiahatékonyság fogalma azokhoz az eszközökhöz kapcsolódik, amelyek segítenek csökkenteni az energiafogyasztást. Gyakran említik együtt az energiatakarékossággal.  

Az energiatakarékosság lényege, hogy kevesebb energiát használunk, így pénzt takarítunk meg, egyúttal a környezetterhelést is csökkentjük. Az energiatakarékosság a gyakorlatban azt jelenti, hogy kevesebb gázt, áramot vagy más energiaforrást vásárolunk a közművállalatoktól. Nem szabad elfelejtenünk, hogy bolygónk erőforrásai végesek, ahogy napjaink energiaválságát sem vehetjük félvállról.  

Az energiafogyasztás csökkentését célzó felújítások  

Bárhogy is igyekszünk takarékoskodni az energiával, hónapról hónapra vaskos összegek szerepelnek a közműszámlákon. Te is érezted már így? Lecsavarod a fűtést és lekapcsolod a lámpákat, amikor elmész otthonról, zárva tartod az ablakokat, és normál szobahőmérsékletet állítasz be. A helyzet mégsem javul. . . Mi lehet a gond? Miért fizetsz egy vagyont a szolgáltatóknak? A valódi probléma túlmutat ezeken a logikus lépéseken. Ássunk egy kicsit mélyebbre, és tekintsünk át néhány további energiatakarékossági lehetőséget, olyanokat, amelyekről nem sok szó esik. 

Szigetelés mindenhol: a falakon, a padlón, a mennyezeten és a tetőn 

Az energiatakarékosság terén a szigetelés minden más megoldást maga mögé utasít. Szigeteléssel a meleget bent, a perzselő forróságot pedig kint tarthatod. Ez pozitív hatással lesz hangulatodra és negatívval a fűtésszámla összegére. Ha ezen a téren szeretnél előrelépni, ne feledd, hogy nem vagy egyedül. Rendelkezésre áll szakértői segítség. Először is össze kell gyűjtened minden adatot az épületről – az építés idejét, az energiatakarékossági besorolását stb. –, majd konzultálnod kell egy szigetelési szakemberrel.

A fali és tetőablakok cseréje

Ha meggyőződtél róla, hogy nem a szigetelés volt az egyetlen probléma, a második tippünk az ablakok és a tetőablakok! Ha a házad nyáron túl meleg, télen túl hideg, érdemes ellenőrizni az ablakok és a tetőablakok hőszigetelését. A tetőablakok képesek néhány évtizeden keresztül kifogástalanul működni, és biztosítani minden előnyüket, de ha a tetőablakod ennél régebbi, legfőbb ideje felvenni a kapcsolatot a tetőablakok szakértőjével, a VELUX vállalattal. A tetőablak cseréje kisebb lakásfelújítási munka, ami legfeljebb minimális porral jár, és a VELUX cég által ajánlott szakemberek elejétől a végéig készséggel segítenek a csere folyamatában.  

Ha a VELUX termékeket választod, a legmegfelelőbb, rád szabott megoldást valósíthatod meg, a VELUX cég által ajánlott tetőablak-beépítők segítségével. Kiválaszthatod az összes igényt kielégítő modellt, és végső soron energiát és pénzt spórolhatsz. Ez azonban még nem minden! Az új tetőablakok új megvilágítási lehetőségeket is kínálnak – miért ne építenél hát be még többet? Ha bizonytalan vagy, a VELUX válallat által javasolt szakemberek mindig örömmel adnak tanácsot. 

A tető új perspektívái: biztonság, napfény, friss levegő és energiahatékonyság 

A tetőablakok cseréje – és a tetőtér felújítása általában – megfizethető energiatakarékossági opció. Minden évszakban előnyös. A VELUX árnyékolókkal és redőnyökkel egyszerűen tarthatod melegen otthonodat telente. Nyaranta viszont megvédheted a tikkasztó hőségtől. Szeretnél többet megtudni a lehetőségeidről?  

Napkollektorok és napelemek 

A napelemek nagyszerű megoldást jelentenek az energiatakarékosság problémájára, azonban jelentős kezdő befektetést igényelhetnek. A jó hír az, hogy nem kell döntened a napelemek és a tetőablakok között! Okos tervezéssel mindkettő elférhet a tetőn. 

A fűtési rendszer cseréje  

Ez is egy opció, az energiahatékony fűtőrendszer kiépítése jó befektetés, de talán ez a legköltségesebb és legradikálisabb megoldás a listánkon.

Ezek voltak a javaslataink az energiatakarékosság és az energiahatékonyság növeléséhez. Bármelyik módszert is választod, a VELUX cég ideális partner. A VELUX vállalat nem csupán tetőablakokat kínál, hanem teljes, fontos energiatakarékos részleteket tartalmazó csomagokat, sőt olyan kiegészítőket is, mint az árnyékolók és a redőnyök, amelyekkel teljes kényelmet élvezhetsz otthonodban. 

Olvasd el további cikkeinket

A VELUX tetőablak-megoldások extra előnyökkel járnak

Nézd meg ez mit is jelent!

Miért VELUX?

Átformáljuk a teret

Napfényes megoldásaink segítenek abban, hogy extra életteret tudhass magadénak a tető alatt, és páratlan értéket hozzon otthonodba, jólétedbe és a tér élményébe.

Az ingatlan értéke növekedik

Biztos lehetsz benne, hogy a VELUX termékmegoldásokba való befektetésed növeli ingatlanod értékét, és hamar megtérül.

Nyugalom az otthonodban

Rolóink és redőnyeink, pótalkatrészeink és szervizünk szerteágazó lehetőségeivel biztosítjuk, hogy a lehető legjobb élményben legyen részed.

Azért vagyunk, hogy segítsünk

Csapatunk arra törekszik, hogy teljes megelégedettségedet biztosítsa a kapcsolatfelvétel pillanatától a tanácsadáson át a felszerelésig.

Minőség, kompromisszumok nélkül

Az igényeid a mi iránytűnk. 1941 óta folyamatosan fejlesztjük, tökéletesítjük termékeinket és lehető legtartósabbra építjük őket.

Ésszerű választás

Fenntartható megoldásokkal javíthatod életed minőségét, amely jó neked és a Bolygónak.