Tedd teljessé álmaid otthonát tetőtéri szobákkal! 

Új házat építesz? Nagyobb vagy akár csak kisebb felújítást tervezel? A tanácsunk: alakíts ki egy tetőtéri szobát. Vagy többet. Ha már rászántad magad, a következő kérdés, hogy mire használod ezt az izgalmas teret. Számtalan jó megoldás létezik – és néhány még annál is jobb.  

A következő néhány bekezdés akkor is hasznos lehet, ha már megálmodtad új tetőteredet. Megosztunk néhány ötletet ahhoz, hogyan alakíthatod kedvenc helyiségeddé az új teret. Készülj fel, és meríts ihletet! 

Mit szólnál egy tetőtéri hálószobához? 

Amikor a tetőtéri helyiségek hasznosítására gondolunk, legtöbbünknek a hálószoba jut eszünkbe elsőként. Az ágyból nézni a csillagos eget valóban fantasztikus érzés, ám egy tetőtéri hálószobának rengeteg más előnye is van. 

Az első, hogy a lejtős falak miatt vizuálisan és építészetileg is izgalmas helyiségről van szó, ahol a természetes fény dominál, de a megfelelő tetőablak-kiegészítőkkel (például fényzáró rolókkal) egyetlen mozdulattal (vagy érintéssel) teljes sötétséget teremthetsz, és kellemes, zavartalan alvásban lehet részed. Ne feledd: a tetőablak az utcazajt és a lentről érkező hangokat is hatékonyan kiszűri. 

A tetőtéri hálószoba tervezésekor engedd szabadjára fantáziádat: az ágyon és a gardróbon felül a ferde falak otthonos hangulatot teremthetnek, ami tökéletes lehet például egy kellemes és nyugodt olvasósarok kialakításához. A lejtős falakat előnyére is fordíthatod, és diszkréten megbúvó extra tárolóhelyekhez juthatsz. 

Milyen stílus illik hozzá? A tetőtéri hálószoba sokféleképpen berendezhető. Csak rajtad múlik, hogy a minimalista skandináv vonalat követed, a távol-keleti beütésű japandi stílusban rendezed be, vagy szerzel egy régi sárgaréz ágykeretet, és az egész szobát vintage darabokkal töltöd meg. Vagy éppen kedved szerint kevered a stílusokat. Egy ilyen inspiráló térhez minden stílus jól illik. 

Akkor sincs gond, ha nem szeretnéd lecserélni kényelmes földszinti hálódat. Ugyanezekkel az ötletekkel a vendégszobát is feldobhatod.

. . . vagy egy tetőtéri gyerekszobához?  

Igen, a gyerkőcök imádnák, ha felköltözhetnének. Tetszeni fognak nekik a szokatlan szögek és a tető közelsége. Nagyra fogják értékelni az egyedi teret, és be fogják építeni játékaikba. Nyugtató színekkel vagy egy mókás tapétával pedig igazán varázslatos hely lehet a tetőtéri gyerekszoba. Ha van elég hely, akár több zónát is kialakíthatsz a lurkók számára: az otthonos alvóhely mellett lehet egy játszós szőnyegük, egy dolgozósarkuk vagy egy krétafaluk is.  

További tetőtéri ötletek 

Akkor is fontos kihasználni a rendelkezésre álló adottságokat, ha a tetőtér nem elég nagy a grandiózus ötletek megvalósításához. Egy tetőtéri fürdőszoba is nagyszerű dolog: egyszerre fürödhetsz a kádban és a napsugarakban, a tetőszinti elhelyezésnek köszönhetően pedig az egyedüllétet is élvezheted. Zuhanyzás közben a tetőablakon kinézve láthatod a horizontot vagy az éjszakai égboltot. 

A tetőtérben speciális helyiségeket is kialakíthatsz, így otthonodban élvezheted hobbijaidat. Miért vennél hónapról hónapra bérletet, ha a tetőtérben berendezheted saját edzőtermedet? Speciális tetőablakokat építhetsz be, amelyek automatikusan kinyílva javítják a légáramlást és segítik a hőszabályozást. Miért autóznál kilométereket egy kézművesworkshopra, ha saját hobbiszobádban saját eszközeidet használhatod, ráadásul az egész teret te rendezheted be? Arról nem is beszélve, hogy természetes megvilágításban dolgozhatsz! De akár játszószobát is építhetsz a gyerekeknek – vagy saját magadnak.  

Napjainkban megszokott dolog a távmunka. Egy napfényben úszó tetőtéri dolgozószoba azonban nem mindennapi élményt nyújt. De készülj fel rá, hogy a következő Zoom-értekezleten mindenki azt fogja kérdezgetni, honnan töltötted le ezt a fantasztikus hátteret. 

Szeretnél gyorsan körbenézni egy házban, mielőtt folytatnánk? (Csak hogy további ötleteket meríthess.) 

Bármilyen elképzeléseid is vannak tetőteredről, a VELUX tetőablakok biztosan feldobják. Segítenek megteremteni a kívánt hangulatot – a termékek és kiegészítők széles választékából minden tervhez megtalálod a megfelelőt. A VELUX tetőablakok a lehető legtöbb napfényt engedik be, a VELUX redőnyökkel és VELUX árnyékolókkal pedig minden évszakban gondoskodhatsz a kellemes beltéri klímáról.  

Használd ki a tetőtér előnyeit. Számtalan lehetőség, számtalan jó ötlet – a döntés a te kezedben van. A jó hír, hogy nem igazán tud rossz döntést hozni, hiszen minden tetőtéri ötlet nagyszerű. (Bár egyesek még a többinél is jobbak.) 

Olvasd el további cikkeinket

A VELUX tetőablak-megoldások extra előnyökkel járnak

Nézd meg ez mit is jelent!

Miért VELUX?

Átformáljuk a teret

Napfényes megoldásaink segítenek abban, hogy extra életteret tudhass magadénak a tető alatt, és páratlan értéket hozzon otthonodba, jólétedbe és a tér élményébe.

Az ingatlan értéke növekedik

Biztos lehetsz benne, hogy a VELUX termékmegoldásokba való befektetésed növeli ingatlanod értékét, és hamar megtérül.

Nyugalom az otthonodban

Rolóink és redőnyeink, pótalkatrészeink és szervizünk szerteágazó lehetőségeivel biztosítjuk, hogy a lehető legjobb élményben legyen részed.

Azért vagyunk, hogy segítsünk

Csapatunk arra törekszik, hogy teljes megelégedettségedet biztosítsa a kapcsolatfelvétel pillanatától a tanácsadáson át a felszerelésig.

Minőség, kompromisszumok nélkül

Az igényeid a mi iránytűnk. 1941 óta folyamatosan fejlesztjük, tökéletesítjük termékeinket és lehető legtartósabbra építjük őket.

Ésszerű választás

Fenntartható megoldásokkal javíthatod életed minőségét, amely jó neked és a Bolygónak.